Dzisiaj jest 23 lut 2025, 20:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Mam taki problem po zimie . Skuter do 30 km/h bardzo ładnie wchodzi na obroty i ciągnie , ale gdy przekracza 30 km/h zaczyna spadać z obrotów i powoli się jakby dusił i gasł . Gdy wziąłem się za regulację gaźnika ustawiłem obroty i zakręciłem śrubkę od mieczniki do oporu i postanowiłem się przejechać . Skuter znowu do 30 km/h miał kopyto ale gdy przekroczył te 30 to już nie dusił się i nie gasł ale zdawało mi się jakby trochę tracił obroty i nie ciągną tak jak kiedyś przed zimą . Czy to może być wina za dużej duszy ? dodam ze cały czas była założona dysza o nominale 54. Zbliża się sezon więc proszę o pomoc :wink:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Jeśli przedtem jeździł normalnie to czeka Cię "pakiet obowiązkowy", czyli: czyszczenie gaźnika, czyszczenie (wymiana) wkładu filtra powietrza, układ paliwowy (sprawdzenie drożności wężyka, kranika, filterek paliwa).
Sprawdzenie koloru świecy, ewentualnie dodatkowo sprawdzenie kompresji (ale nie "na palec").

Śruba mieszanki zakręcona do oporu daje zbyt bogatą mieszankę (może zalewać świecę).
Reasumując: musisz sobie trochę ręce pobrudzić i wykonać podstawowy serwis przed sezonem :)

https://www.facebook.com/YaMajka125/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]