Dzisiaj jest 24 lip 2025, 2:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
czarekcw po prostu tutaj jest sporo rzeczoznawców PZM więc nie ma co się z nimi sprzeczać wiedzą lepiej :D

A co do samochodu za 10tyś to benzynę jak najbardziej trzeba brać bo sensownego diesla się nie kupi żeby :D A pchać się w złom bo to diesel to jest po prostu głupota. Mi nawet nowego diesla w salonie odradzili a co dopiero zaryzykować kupno zajeżdżonego diesla za 10tyś?

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
JawoR, a jaka tam skrzynia siedzi, 5 czy 6 biegowa?

razor99, ja to też nie rozumiem takich ludzi, co innego jak miałby znacznie więcej gotówki i robiłby spore przebiegi- wtedy można się wahać między ON a PB - ale tutaj? Nie ma mowy o dieslu, ja to widziałbym właśnie jakiegoś japończyka w benzynie :) . No i nie gazować bo szkoda takie silniki krzywdzić.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
zielok100, wole mieć przebieg 300tyś niemeicke niż w polsce te niby 150 tyś w polsce większość samochodów to czarowane w stodole u wujka ,niemcy albo normalny przebieg 200-300tyś bo to normalna jazda a nie po dziadku który wyjezdza do kościoła owszem trafiaja się i po 40tyś a wtedy gadają że cofane krew mnie zalewa jak takie coś słyszę i Niema to jak samochód z niemców !!!!

KOCHAM MOTOCROSS

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Razor99 , da się kupić dobrego Diesla do 10 tyś , tylko trzeba dobrze poszukać i nie brać pierwszego lepszego, chociaż na prawdę ciężko znaleźć coś sensownego .
Ja za pół roku będę jeździł dieslem, na prawde bezawaryjnym i z realnym przebiegiem 227 tyś, a już 16 letnim - Audi 80 B4 1.9 TDI 90km ( będzie 110 ).

Chabier - to nie jest reguła.
Te auta popularne typu passat / octavia / a4 / a6 / golf etc. które przywożą handlarze, to przeważnie gorszy stan niż fura tutaj z Polski .
Byłem kilka razy po wóz w niemcowni i znam temat.
Niemiec dobrego auta za bezcen nie sprzeda, normalne samochody zadbane, nadające się do jazdy wychodzą drożej w Niemczech, niż w Polsce .

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw pisze:

razor99, ja to też nie rozumiem takich ludzi, co innego jak miałby znacznie więcej gotówki i robiłby spore przebiegi- wtedy można się wahać między ON a PB - ale tutaj? Nie ma mowy o dieslu, ja to widziałbym właśnie jakiegoś japończyka w benzynie :) . No i nie gazować bo szkoda takie silniki krzywdzić.

A później będzie płacz i zgrzytanie zębami jak przyjdzie wymienić turbo dwumasę czy wtryski :D

Zasada w sumie podobna jak u mnie sporo niby jeżdżę, ale głównie po mieście więc diesel odpada szczególnie nowy DPFy FAPy i inne dziadostwa tylko by mi utrudniały życie a tak to zapłacę ciut więcej za paliwo, ale mam święty spokój z turbinami wtryskami filtrami itd i to tyczy się większości ludzi co tutaj pyta się o samochód za swój powiat wyjadą rzadziej niż raz na miesiąc :D

Ostatnio zmieniony 20 cze 2011, 11:21 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, po pierwsze mój tata handluje,a nie ja. Po drugie mamy takiego mercedesa od kilku lat dodał że nie ''bitego'' i jakoś nie rdzewieje. Ja mam jakoś większe zaufanie do silników VW TDI. Clio to chyba najbardziej udane z Renault, czego nie mogę powiedzieć o Megane czy Laguna. My handlujemy tylko samochodami krajowymi, a cofanie licznika to głupota, mało kto wierzy w przebieg.
Tak przy okazji mieliśmy ostatnio Punto z 2002r bodajże, i na liczniku miało 260tyś km, czego nie potwierdzała książka serwisowa, ale tak jest w większości przypadków. Ten samochód w ciągu 1roku i 4miesięcy (od nowości) miało przejechane przeszło 100tyś km. A w 2006r miało już 254tyś km. W czasie sprzedaży mogło mieć ok 400tyś km, i elektryka była w porządku. W innym Punto z 2001r coś działo się ze wspomaganiem elektronicznym przy przebiegu ok 200tyś km. Z samochodami jest tak, że jak trafimy na dobry egzemplarz to go możemy pochwalić, gorzej jak trafimy na skatowany, to sami wiecie. Myślę,że mam coś do powiedziona na temat przebiegów samochodów, ponieważ tym się zajmujemy.
A mercedes E-klasa są to dobre mesie, pod warunkiem, że znajdziemy mesia nie bitego i dobrze konserwowanego.

Sprzedam
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1524750#1524750
http://warszawa.gumtree.pl/c-PostersOth ... dZ60479318

Dla osób z forum taniej!!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
Handluje już od paru ładnych lat, więc nie mów mi o cenach części i jakości wykonania niektórych samochodów.

zielok100 pisze:
po pierwsze mój tata handluje,a nie ja

No a widzisz, z pierwszego cytatu wynika co innego.

zielok100 pisze:
Po drugie mamy takiego mercedesa od kilku lat dodał że nie ''bitego'' i jakoś nie rdzewieje.

No a który rok? Bo może być już po lifcie.

zielok100 pisze:
a mam jakoś większe zaufanie do silników VW TDI.

Grupa VW- Audi itp te silniki robi a nie VW :) .

zielok100 pisze:
My handlujemy tylko samochodami krajowymi, a cofanie licznika to głupota, mało kto wierzy w przebieg.

I to pisze syn handlarza :mrgreen: . Wszyscy cofają liczniki bo to zabieg psychologiczny, do tego aby ukryć przebieg wymienia się kierownice, pedały, dźwignie zmiany biegów a nawet fotele- bo to handlarzom się po prostu opłaca.

zielok100 pisze:
Tak przy okazji mieliśmy ostatnio Punto z 2002r bodajże, i na liczniku miało 260tyś km, czego nie potwierdzała książka serwisowa, ale tak jest w większości przypadków. Ten samochód w ciągu 1roku i 4miesięcy (od nowości) miało przejechane przeszło 100tyś km.

Ja powiedziałem- auto kupione przez prywatnego użytkownika dla swoich własnych celów nie związanych z pracą (jedynie dojazd do niej) w niemalże 100% nie bedzie miało astronomicznych przebiegów w ciągu 10 lat, ja np na dojazdy do pracy oraz wyjazdy w teren a także dojazdy na studia w ciągu roku robię max 13 tyś km rocznie. No ale np mój radca prawny który jeździ po całym województwie robi ponad 30 tyś km. rocznie ale to wynika z pracy.

No gadu gadu ale ty mi wyjaśnij czemu odradzasz Audi A4 B5 a polecasz Passata B5 skoro mają takie same zawieszenie?

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw patrz na wiek :D gimnazjum zawsze wszystko wie najlepiej :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
czarekcw pisze:

6 biegów :) Rzadko spotykana raczej :)

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

JawoR, no jeździ jeden z pobliskiej wsi Paskiem B5 z czerwonym DI i ma skrzynie 6 :) . Już auta z tymi silnikami raczej tak wychodziły :) .

razor99, ja nie podaruję, ma mi dać konkretne argumenty :mrgreen: . Bo A4 B5 nie równa się ilością miejsca do Paska B5, wykonanie stoi na takim samym poziomie a jeśli chodzi o części mechaniczne to niemalże to samo.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
czarekcw pisze:
Już auta z tymi silnikami raczej tak wychodziły :) .

I co dziwne, ten samochód tak wyjechał z salonu, a nie gdzieś tam zmieniana była. W papierach wszystko jest :)

czarekcw pisze:
wykonanie stoi na takim samym poziomie

Wydaje mi się, że Audi w środku może być lepiej wykonane. Moim zdaniem Audi zawsze było ciut wyżej wyposażeniowo nad VW :) Ale z drugiej strony, o wiele bardziej podoba mi się z wyglądu VW, bo ta A4 to jakaś taka dziwna, szczególnie ten tył :<

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
czarekcw, Audi A4 w środku jest lepiej wykonane od Paska, w VW plastiki czasem lubią trochę potrzeszczeć, ale wnętrze Passata jest obszerniejsze, mimo tej samej płyty podłogowej.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 20 cze 2011, 14:24 przez Borek96, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, pytałeś o silnik sorry że dopiero teraz odpowiadam, mieliśmy 1,9d (56KM) w trasie spalił ok. 4,5 jak tata jeździł krótkie trasy to maks 5,5l, kangoor niestety pali trochę więcej bo o ok litr, (nowszy silnik 65KM też 1,9d) ale masa trochę większa no i opór powietrza, clio bardzo sobie chwaliliśmy ale niestety koleś wjechał w tył mojemu tacie tak, że tata wpadł na lewy pas, urwał swoje koło koło w sprinterze cały bok przerysował w MB, odbiło go leciał jeszcze ale na szczęście było miękkie pobocze to się zatrzymał, Clio do kasacji,

Obrazek
Ku pamięci[*]

Tytuł:
Awatar użytkownika

A4 nie może być lepiej wykonane niż passat a to ze względu na wewnętrzną konkurencję :D VW za bardzo pozwolił skodzie rozwinąć skrzyła i co? Mają problem bo skody są za dobre

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiem że się będę powtarzał ale początkowo projekt Passata B5 był przedstawiony dla Audi i miał to być A6, Audi odrzuciło i VW się zaopiekował projektem i wyszedł Passat B5, dlatego uważam (no ale to moje zdanie) że Pasek jest lepszy od A4 a ciut gorszy od A6. Co ja wsiadłem do A4 i do Paska to widziałem że plastiki są tak samo wykonane (czytać miękkie i dobrej jakości), tak samo mają wykonane zawiasy drzwi i równie podobnie się zamykają (dają podobny odgłos) :) . Komfort prowadzenia jest identyczny więc A4 jest dla mnie przereklamowana, VW też jest medialnie nagłośniony ale bitwa pomiędzy A4 a Passatem jest zwycięska dla VW.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw bo dla polaka audi to audi wszystko zrobi żeby je mieć bo w końcu to audi i wiadomo audi jest najlepsze

Tekst wyżej to typowe myślenie polaków :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak jak wcześniej pisałem, może dlatego, że spotykałem się z trafnymi modelami i dlatego polecam Passata. A tak wlg. to lepiej mi się prowadzi Passat niż Audi i dlatego ja go osobiście wolałbym kupić. To jest moje zdanie. Jakoś do VW ja i moja rodzina mamy zaufanie.
Mercedes 1997r Classic.
Liczniki cofane, wymiany kierownic itp. robią to tylko ci co sprowadzają samochody z zagranicy, ponieważ tam kupują je za tą kwotę że im się to kalkuluje.
acprzemu, widziałeś moje zdanie na temat niektórych samochodów. Powiem Ci, że jeżeli szukasz dobrego samochodu wybierz sobie coś co Ci się podoba, ja Ci nie powiem kup tego czy tego, ale pamiętaj, że samochód sprowadzony z zagranicy ma najechane kilkaset tyś km, więc polecałbym zakup samochodu krajowego od właściciela który może coś na temat tego samochodu powiedzieć. Bo czasami warto dać za takiego w którym jest coś do pomalowania, niż kupno ładnego samochodu sprowadzanego. Takie jest moje zdanie bo na temat samochodów sprowadzanych wiem zbyt dużo żeby je polecać innym.

Sprzedam
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1524750#1524750
http://warszawa.gumtree.pl/c-PostersOth ... dZ60479318

Dla osób z forum taniej!!!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99, U mnie w mieście jest podobne myślenie, tylko, że każdy musi mieć passata kombi 1.9tdi :wink: w sumie audi też można zaliczyć przez co ich ceny u mnie w Białej są zawyżone :).

I prawda taka, że nie ma co się już pchać w diesle. Za te pieniądze to prawdziwy jego przebieg będzie wysoki i przy obecnych cenach paliwa taniej wychodzi jazda na LPG zakładając, że w mieście spalimy 10l :wink:

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Cytuj:
czarekcw bo dla polaka audi to audi wszystko zrobi żeby je mieć bo w końcu to audi i wiadomo audi jest najlepsze

Tekst wyżej to typowe myślenie polaków :D

W takim razie jestem patryjotą :) Oczywiści że Audi jest lepsze od VW to nie ta liga... Audi była i zawsze będzie klasą premium :) To tak jak lexus a toyota :)

Domin192 pisze:
Pomykałem dziś roxem ponad 105, bez kasku z włączonymi neonami

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tylko, że Lexus nie dzieli podzespołów z Toyotą aż tak jak VW i Audi, że od maską masz VW/Audi :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna