Dzisiaj jest 30 lip 2021, 9:03



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Offline
Post: 28 cze 2009, 12:23 
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 cze 2008, 18:25
Posty: 4168
Lokalizacja: Górny Śląsk
Pojazd:
Obrazek




_________________

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Offline
 Tytuł:
Post: 30 cze 2009, 13:56 
*

Rejestracja: 08 maja 2009, 21:02
Posty: 29
Pojazd:
Witam kolego - widze ze znasz się na elektryce, wiec mam taki pewny kłopot.

Wczoraj skuter palił normalnie się jeździło, wszystko elegancko pięknie. W drodze - zauważyłem, że nie mam kierunków, pomyślałem, że to pewnie kabelek z tyłu od lampy się obsunął i dlatego. Dziś chciałem już pojechać, odpalić go - wciskam a tutaj co? CISZA. Taka cisza jak się próbuje odpalic bez klucza. Przekręciłem kluczyki - liczniki nie drgnęly (od paliwa i temp)., sprawdziłem akumulator - dobrze podpięty. Co moze byc przczyną? i co mogło się stać, że tak po nocy - przestał działać?

Pozdrawiam i czekam na jakies porady.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 30 cze 2009, 13:58 
Zbanowany
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 maja 2009, 16:25
Posty: 257
Lokalizacja: Kościan
Pojazd:
gdzieś mogło być spięcie i coś mogło sie spalic;/ posprawdzaj kable oraz sprawdz czy masz iskre...




_________________

Hebo Manston Pata Negra
Hebo Manston Racing V
Hebo Racing HPC
Polini Super Speed Evolution
Polini 2G Evolution II
Polini Speed
Stage6 TM 24mm
Przełożenia Metrakit
Zawór + króciec Hebo Big Valve
Stage6 Double Layer - czerwony

http://img246.imageshack.us/img246/4146/image4u.jpg :D




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 30 cze 2009, 14:34 
*

Rejestracja: 08 maja 2009, 21:02
Posty: 29
Pojazd:
no iskry nie ma jak sprawdzić - bo przeciez zero prądu - nic nie dostaje, heh. A czy mogła siąść prądnica?? (stojan)




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 30 cze 2009, 14:52 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 sty 2008, 10:56
Posty: 89
Lokalizacja: Biłgoraj
Pojazd:
Lepiej ściągnij czasze i sprawdz kostki, za chłodnicą masz ich pełno pewnie jest jakaś odpięta albo poluzowana :wink:




_________________

Jesteś bezsilny bo, wyprzedzam cie o krok, jesteś naiwny jeśli myślisz że w tej grze znaczysz coś.

Sprzedam kij baseball:
http://allegro.pl/item705935042_kij_baseball_56cm.html




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 14 lip 2009, 21:38 
*

Rejestracja: 05 lip 2009, 17:02
Posty: 4
Pojazd:
najpierw sprawdz sobie bezpiecznik:)) powinien gdzieś być koło akumulatora:))




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 08 paź 2009, 15:39 
*

Rejestracja: 22 cze 2009, 12:26
Posty: 88
Pojazd:
Mi również tak się stało i to bezpiecznik na 99%




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 18 paź 2009, 10:49 
*

Rejestracja: 14 wrz 2009, 17:08
Posty: 18
Lokalizacja: Radom
Pojazd:
Moim zdaniem padła kostka rozrusznika i dlatego może nie palić, regulator napięcia (nie daje prądu) sprawdz na krótko jak możesz i napisz czy jest rezultat? :roll:




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł: Zegary vivka
Post: 24 paź 2009, 23:16 
*

Rejestracja: 24 paź 2009, 23:06
Posty: 5
Lokalizacja: Władysławowo
Pojazd:
Witam ja mam trochę inny problem. A wiec posiadam Vivecity sportline z elektronicznymi licznikami i właśnie z nimi jest związany ten problem... Prędkościomierz pokazuje normalnie prędkość ale wyświetlaczu pokazuje tylko jakaś nierealna godzinę i nic więcej nie ma ani przebiegu ani poziomu paliwa :evil: czy może już ktoś miał coś podobnego w swojej vivce ? albo może posiada ktoś schemat elektryki pod te zegary ?? z góry dzięki za odpowiedz :)




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 21 sty 2010, 10:45 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 gru 2009, 15:50
Posty: 369
Lokalizacja: Międzychód - Wlkp.
Pojazd:
Wracając do poprzedniego tematu moim zdaniem to bezpiecznik na 99% tak jak to kolega napisał powyżej, migacze nie działały podczas jazdy bo są podpięte do akumulatora a nie do prądnicy, a wszystkie inne światła są do niej posłączone to tak jakbyś się rozpędził i przekręcił zapłon na Off.Jak kolega stanął już była dupa bo prądnica nie generowała prądu... a skuter został zgaszony ...

Edit.
Kolega z 2 pytaniem. po 1 sprawdź czy kostki od czujników są podłączone, po 2 sprawdź czy nigdzie nie da się czasami resetować tego zegara. Możliwość jest tez taka że masz te czujniki popalone... długo już tak masz?

Edytuj swoje posty! Nie pisz post pod postem/Suchy


Ostatnio zmieniony 01 lut 2010, 11:29 przez AdziuPMI, łącznie zmieniany 1 raz



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 22 maja 2010, 21:07 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lis 2009, 15:03
Posty: 277
Lokalizacja: Wągrowiec
Pojazd:
Jak połączyć kable przy trekkerze, żebym mógł odpalić bez stacyjki ?

Jest 5 kabli 2 czerwone, 1 czarny, 1 biały, i czarno-biały chyba.




_________________

Xps > Senda > PGO > TKR > Aerox >2x Bws > Aerox


http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=181343




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 23 lip 2010, 21:01 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 maja 2010, 21:06
Posty: 471
Pojazd:
Może ktoś wie, który kabel w Zenicie od Czujnika obrotów




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 25 lip 2010, 20:50 
*

Rejestracja: 23 maja 2009, 9:48
Posty: 98
Pojazd:
Z cewek idą 2 kable- jeden to 3 żyły ze złączką 3 pinową, oraz drugi od czujnika - pojedyńczy kabelek ze złączką.

pzdr! Nix




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 25 lip 2010, 21:05 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 maja 2010, 21:06
Posty: 471
Pojazd:
czy przecięcie tego kabla odblokuje skuter ? Bo Cupkinsonowi w Symie podniosło prędkość maksymalną gdy czujnik przeciał.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 25 kwie 2011, 6:47 
***
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 maja 2010, 20:08
Posty: 698
Lokalizacja: Siedlce
Pojazd:
czy w liczniku vivacity sporline wystepuja jakies bezpiezpieczniki .. lub jakas kostka ktora odpowiada za wskazywanie predkosci? bo mam taki problem kupilem nowy slimak do vivy i nadal licznik nie pokazuje predkosci? wiec co moze byc nie tak z elektronika?




_________________

SPRZEDAM:
naklejki stage6 czarne i biale 210x40
korektor momentu obrotowego do p/g

gG:578552 (pisac nawet jak niedostepny)


Ostatnio zmieniony 25 kwie 2011, 8:34 przez hapun, łącznie zmieniany 1 raz



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 22 paź 2011, 15:49 
*

Rejestracja: 17 sie 2011, 14:57
Posty: 36
Lokalizacja: Suwałki
Pojazd:
Witam . Mam taki problem . zwiazany z elektryka . dzisiaj zgasl mi skuter gdy go odpalilem ponowanie dalem gazu to on wogole niema sily tylko burczy nawet kolo sie nie kreci w powietrzu . rok temu mialem podobnie to modul padl . a co teraz moze rowniez modul poomocy




_________________

; ) VIVACITY




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 15 sie 2013, 0:17 
*

Rejestracja: 25 sty 2013, 17:34
Posty: 26
Pojazd:
Ja mam podobnie jak kolega wyzej ;/ mam Peugeot speedfight2 LC i skuter nie ma praktycznie zadnej reakcji na gaz wiem na 100% ze to wina elektryki bo jak wlozylem silnik od kolegi to bylo tak samo a koledze silnik dzialal nie wie ktos moze co to moze byc?




_________________

szymek




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 10 paź 2013, 21:22 
*

Rejestracja: 10 paź 2013, 17:54
Posty: 2
Pojazd: Peugeot Speedfight 50 lc
Czy na ktoryms z tych schematow jest uwzbledniony immobilizer??

-- 10 paź 2013, 22:13 --

Czy na ktoryms z tych schematow jest uwzbledniony immobilizer?? I czy ten schemat ele jest zgodny z speedfight 1??




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 24 lip 2014, 23:40 
*

Rejestracja: 24 lip 2014, 23:33
Posty: 3
Pojazd: Peugeot ludix
Mam Problem z peugeot ludix nie działają mi migacze nie wiem jak je naprawidz moze ktos Pomuc




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 25 gru 2014, 11:15 
*

Rejestracja: 15 sie 2013, 12:13
Posty: 29
Pojazd: ludix
witam moze wam sie przyda są to shematy elektryczne do ludixa, Zenith ,buxy :)
sam używałem http://www.scootcustom.com/divers-schem ... ugeot.html




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy