Dzisiaj jest 10 lut 2025, 22:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Prz3mas92, taa jak widzę jakie szroty po wiedniu na polskich blachach jeżdżą to idzie się załamać jakim cudem to z polski dojechało :twisted:

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Katana
Prz3mas92, widze jakis biznesmen xd To mi sie podoba, robisz wszystko zeby miało to rece i nogi, oby tak dalej :D

Zajrzyj do Katany i skomentuj Click on this photo
Obrazek
Odwdzięczę się tym samym ;)

*
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLF TDI
Tym bardziej jest mi wstyd a rodaków... Mój jest po programie wywalony katalizator i na 6b dzisiaj przy 2k dałem gaz podłogę i żadnego dymu w lusterkach nie zaobserwowałem. W jakim stanie masz auto takie jest twoje samopoczucie i pewność na drodze ;). Obecnie odważę się stwierdzić, że mechanicznie jest w lepszym stanie niż nie jedna B6 ;)

Co do biznesów nie ma co wnikać ani się rozpisywać. O pieniążkach na forum się nie mówi ;)

Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Prz3mas92, no niestety rodacy często wstyd na drogach :mrgreen: Czasami mam ochotę zmienić polskie blachy na austriackie

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Agility RS 2t Naked
Prz3mas92 mam pytanko jak się sprawuję te radio jvc co masz ? bo właśnie oglądałem ostatnio te możesz jakiegoś screena albo video podrzucić jak to gra ? :mrgreen: Też właśnie oglądam Golfa mk4 ale z silnikiem benzynowym nie wiem czemu ale nie ciągnie mnie do diesla :roll:

MoNster Kymco Agility SuMMeR Projekt 2014 !

*
Awatar użytkownika

Radio jak radio. Tutaj większość roboty robią wzmacniacze bo cały sygnał przez RCA idzie do wzmacniaczy radio z głośnikami nie jest podłączone.

Każdego ciągnie do innego. Obecnie 350km.

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Agility RS 2t Naked
Prz3mas92 a jak te amorki się spisują ? bo też glebę bym robił i ile +/- pi razy drzwi zawiecha wyszła ? :D ciąć sprężyn nie będę bo tego nie popieram i to dla mnie nie gleba :mrgreen:

MoNster Kymco Agility SuMMeR Projekt 2014 !

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
pawelNS pisze:
Prz3mas92, te lampy to rodem kaliforni? co byś zrobił to nadal będzie golf.

KN/KNSiak sie odezwał :lol:
A co do stwierdzenia co byś nie zrobił to i tak to będzie golf, lub co byś nie zrobił to nadal to będzie opel,jest dziecinnie śmieszne, Nadal golf, to jak by kolega chciał coś innego to by kupił np jakiegoś japońca a sformułowanie to lepiej użyć gdy ktoś np zakłada jakieś lampy smieszne lub grile bez znaczka..
Źe nadal golf? to dobrze! VAG to b.d auta,chłopak robi dobrze więc czego chciec od niego.. :)
a Ty czym jeździsz?:)

Pozdro :)

Było mineło:
-Motobi Quest 04r.
-Piaggio Zip 93r.
-Derbi Senda SM 99r.
-Derbi Senda SM 06r.
-Romet 727 07r.
-Aprilia Sr 03r.
-Italjet Formula 97r.
-Gilera Runner 98r.
-Golf 3 GT 94r.
-Golf 3 Cabrio/karmann 94r.
Jest:
VW Golf mk3 94r.

*
Awatar użytkownika

sQbany17 Jak go kupiłem już był obniżony ale zawieszenie robiłem sam poliuretany jakieś 280zł na przód i amortyzatory MTS Technik jakieś 280zł na przód komplet.

Przejechane 650km to stwierdziłem, że można pokazać filmik jak pracuje w miarę zdrowy TDI na pompo wtryskiwaczach.
Filmik trzeba przyciszyć bo mikrofon strasznie stuki wychwycił. Motor zimny pracował na wolnych 10min także nie czepiać się że prze gazowany do ok 3ys

http://www.youtube.com/watch?v=s2Qq81Fn ... e=youtu.be

Na wiosnę jest plan zająć się blacharką wiadomo 13lat odbija swoje piętno na lakierze. I też zawieszeniem się zajmę będą 2 nowe wahacze z Lomfarder-a do AUDI S3 (pełne tuleje tylne) a przednie tuleje gumowe zastąpię czerwonym poliuretanem. To powinien być kompromis miedzy komfortem a sztywnym tłumieniem.
W najbliższym czasie lampka wnętrza z Passata W8.

Jeżeli chodzi o autopsje po rozebraniu to:
wałek rozrządu na krzywkach wydechowych wytarty,
szklanki wydechowe wytarte
zawory wyklepane (progi na grzybkach)

Teraz z wrażeń z jazdy. Bardzo dobrze radzi sobie z niskimi obrotami, jest "miękki" w jeździe, spalanie poszło w duł, bardzo duża różnica w hałasie teraz ładnie sobie "cyka". Oddaje moc bardzo liniowo bez żadnych dziur itp. Na razie jada tak max do 3tys.

19.12.2014r.
Panowie nie poddajemy się :P
Dziś odebrałem w VW:
-wygłuszenie maski
-lampkę od Passata W8
zamówiłem też w aso org czujnik temperatury i metalową ramkę lampki z racji tego, że nowej nie przykręca się do karoserii tylko trzyma się na zatrzaskach. (jutro po 9 do odbioru)

Kupiłem gąbkę akustyczną i wyłożyłem nią osłonę silnika. Gdy będzie ładnie na dworze zajmę się wykonaniem z tej gąbki pokrowcem na głowicę i silnik jak to było w nowych egzemplarzach.

Została jeszcze do zamówienie dolna osłona silnika.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zdjęcia będą na bieżąco uaktualniane

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Bora VR5 2.3
Wszyscy pakują te lampki od passata co w nich takiego nadzwyczajnego ? :P ja nie dostrzegam różnicy xd

Co masz na myśli mówiąc blacharka ? :D Nowy lakier/Odświeżenie czy profesjonalna polerka ? :D

Regulamin ! :D regulamin-forum-t3.html

Polerowanie Felg i Przerabianie lamp

http://imgur.com/a/8DTBO

*
Awatar użytkownika

Chciałbym zachować oryginalny lakier ale patrząc na każdy element na każdym jest coś do zrobienia także najprawdopodobniej będzie nowy lakier na całym aucie.

Dziś czujnik temperatury org założony małe G a 120zł prawie ale w końcu poprawna temperaturę pokazuje ;), Wygłuszenie maski założone od razu ciszej maskę się zamyka i nie słychać tego takiego klekotu silnika.

Co jest w lampkach W8? Podświetlane klawisze, lepiej rozplanowane światło, i czerwona poświata rzucana na drążek zmiany biegów i konsolę główną

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tak to wygląda pod maską. Miejscami na bloku pojawiają się purchle si zastanawiam się czy kolor czarny młotkowy będzie odpowiedni żeby porobić zapraweczki ;). No i została jeszcze rurka odmy do wymienienia nowa pewnie już leży w sklepie trzeba odebrać

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

*

Pojazd: Coliber
Kolego, mógłbyś mi pokazać (na zdj) jak przykręcona jest oryginalna lampka podświetlenia? Bo chciałbym ją zmienić w swoim mk4 :)

*
Awatar użytkownika

Oryginalna lampka trzyma się na zatrzaskach w podsufitce na metalowym wzmocnieniu i jest przykręcona 2 śrubkami do nadwozia. Trzeba wyjąć szkiełko tak jak do wymiany żarówek i śrubki widać są na śrubokręt krzyżakowy.

*

Pojazd: Coliber
Dzięki wielkie kolego :) Powodzenia w projekcie :)

*
Awatar użytkownika

Jutro wybieram się w trasę ponad 500km w jedną stronę to wymienione ostały pióra wycieraczek zrobiłem to na parkinu InterCarsu bo już jechać się nie dało ze starymi, filtr kabinowy jutro założę bo już ciemno było i przyszła mi dolna osłona silnika. Od razu skorzystałem z okazji wytłumiłem ją.

Z newsów Golfik doczeka się pewnego akcentu z Bory/R32 ale nie zdradzę wam co to jest :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Będziemy dmuchać. Ma mi przyjść "przetarta" zimna muszla od GT1749VA i będzie robiona hybryda GT1749VB, FMIC jednostronny i orurowanie z kwasu. Już dogadane z tunnerem, że powinno być ok 165KM i 380KM ale może być więcej bo wałek SDI

Aku powoli odmawia posłuszeństwa ale kręci wiedziałem o tym już jak do mechanika oddałem na robotę głowicy. Ale najpierw naprawię to co zapewne kiedyś jakiś "Zenek" w szopie zrobił a mianowicie wywalił osłonę aku:/. Najpierw kupię org osłonę aku aby nowe miało cieplutko w mroźne poranki.

Awatar użytkownika

Pojazd: 147 JTDm
Pewnie podświetlane kratki nawiewów. Też mi niespodzianka :mrgreen:

Edit: FMIC jednostronny ma mniejszą wydajność niż dwustronny. Z czego zakładasz? Saab?

*
Awatar użytkownika

Intercooler dedykowany do tuningu a nie jakieś "większe serie" Do 170KM nie potrzeba nie wiadomo jakiego IC. A jednostronny to krótszy dolot i mniejszy lag. Seria ARL do programu pod 180KM spokojnie daje rade także FMIC da zimne powietrze tyle ile potrzeba.

Części pozamawiane niedługo zobaczycie efekty.

Awatar użytkownika

Pojazd: 147 JTDm
Dedykowany do tuningu? Chińczyk z fmic.pl? Myślę, że seryjny z cupry TDI 6L też by ogarnął :wink:

*
Awatar użytkownika

Zgadza się komplet kratek z BORY/GOLFA R32 i kabelków z kostkami z ASO

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Do tego wpadł taki mały smaczek. Zrobiłem podświetlenie klamek. Wymagało to drobnego podcięcia miejsca mocowania klamek w boczku.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tak to finalnie wygląda boczek jeszcze nie w aucie ale skorzystałem z okazji, że w domu był półmrok
Obrazek

Nadal czekam na tą zimną stronę turbiny bo bez niej nie mogę ruszyć dalej. Z nowych rzeczy wpadnie licznik z pełnym fisem z wersji Sport Edition

**

Pojazd:
Do wnętrza mogły by wpaść jeszcze dekory z r32 :D

adrian176 pisze:
file:///C:/Users/jarek/Desktop/Rieju$$/IMGP4154.JPG
file:///C:/Users/jarek/Desktop/Rieju$$/IMGP4146.JPG
file:///C:/Users/jarek/Desktop/Rieju$$/IMGP4156.JPG
file:///C:/Users/jarek/Desktop/Rieju$$/IMGP4151.JPG

Miszcz !

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna