Dzisiaj jest 29 lis 2024, 0:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 516 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  Następna

Czy podoba Ci się inicjatywa z hamownią i czy skorzystałbyś z niej?
Tak 84%  84%  [ 96 ]
Nie 16%  16%  [ 18 ]
Liczba głosów : 114
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Pojazd:
Jedynasta moja

Cytuj:
Micky,
Jedyna osoba i jedyny niepowtarzalny projekt na tym forum który naprawdę jest godny podziwu uznania oraz jest sensowny w porównaniu do reszty padaczek oklepanych na streetrace sport pro bądź innym dziadostwie s6 bądź wielkich projektów bb/evo które po miesiącu nie wychodzą bo brakło hajsu lub są zdegradowane do lipnego sporta albo kończą się sprzedażą :mrgreen:

Czekam na koniec i oczywiście efekt końcowy i proszę o niezmarnowanie swojej ciężkiej pracy.Raz jeszcze dodam że to jeden z najlepszy projekt na tym forum ( jest jeszcze italec dobrzana) MK rządzi :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 14:47 przez naziol, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
naziol pisze:
Jedynasta moja

Cytuj:
Micky,
Jedyna osoba i jedyny niepowtarzalny projekt na tym forum który naprawdę jest godny podziwu uznania oraz jest sensowny w porównaniu do reszty padaczek oklepanych na streetrace sport pro bądź innym dziadostwie s6 bądź wielkich projektów bb/evo które po miesiącu nie wychodzą bo brakło hajsu lub są zdegradowane do lipnego sporta albo kończą się sprzedażą :mrgreen:

Czekam na koniec i oczywiście efekt końcowy i proszę o niezmarnowanie swojej ciężkiej pracy.Raz jeszcze dodam że to jeden z najlepszy projekt na tym forum ( jest jeszcze italec dobrzana) MK rządzi :mrgreen:

Bo większość zamiast dodawać Upy woli w garażu siedzieć a nie czekać na opinie gimbusów ;) Co z tego że nie każdy musi budować od razu potwora ? Liczy się to jak robi a nie co.

Powodzenia w regulacji, z doświadczenia wiem że mimo wszystko i tak w praktyce wyjdzie inaczej. Btw zawsze mi sie wydawało że idąc takim płytkim tokiem myślenia większa obrotowość = lżejsze rolki lżejsze rolki = miększa sprężyna bo przy twardszej rolki nie wytworzą takiej siły odśrodkowej żeby rozepchnąć talerze korektora. Ale to tylko teoria, praktyka zawsze inaczej wychodzi.

Powodzenia ;)

Benelli 49x 70cc... Evo.
Malowanie, tuning, serwis

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
naziol dzięki, ale bez przesady :ups:, HeRsYs ma trochę racji, bo jak na razie nic ciekawego się nie dzieje, ale jak odbiorę kartery z piaskowania to projekt pójdzie pełną parą :wink: Co do regulacji wiem jak to jest, zawsze coś nie tak, na razie odpuszczam zakup sprężyny, bo to ostatnia rzecz jakiej teraz potrzebuje(wiem jednak, że prędzej, czy później kupię tą Malossi +106, bo jest krótsza i ma lepsze właściwości). Dzisiaj doszły lakiery, jutro/pojutrze powinien być Loctite. Dzisiaj też ojciec mi da znać czy jest w stanie załatwić jakieś auto z hakiem, żeby ewentualnie jechać po DŻILERE. Jednak jest zima, nie ma się jak przejechać i to trochę dyskwalifikuje kupno piździora :roll:

Staram się, żeby mój temat był swoistym "poradnikiem" co, gdzie i jak, bo czasami przeglądam Mielocha i czytam te pierdoły, to mnie krew zalewa. Oczywiście do wszystkiego mam jakieś wiarygodne źródło :<

Auto-Blask
http://www.facebook.com/autoblaskpl
Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Bora VR5 2.3
HeRsYs, Popieram twoją 1 wypowiedź nie ważne co składasz ważne jak ! :D

Micky, i bardzo dobrze że piszesz tak jak by poradniki w temacie ja np dowiedziałem się parę rzeczy o sprężynach centralnych , Gilerka ładna ale wolę te starsze typy :P Projekt Gruby ! :twisted:

Wpadnij czasem do mnie :twisted:

Regulamin ! :D regulamin-forum-t3.html

Polerowanie Felg i Przerabianie lamp

http://imgur.com/a/8DTBO

Tytuł:

Pojazd:
Nie ma co ukrywać 85% tych wielkich projektów to sieją tylko zamęt i wyrasta z tego lipa :) nie chodzi tutaj o to żeby co dzień pstrykać foty bo to się nie liczy dla mnie bo fotki również dobrze mogę obejrzeć na google. Chodzi mi o tych małolatów którzy są zieloni i zabierają się za temat bez żadnego przemyślenia i pomyślunku i mają pare złotych kupują cylinder typu polini big evo a za tydzień budza się z ręką w nocniku że już do takiego cylindra nie założy gaźnik 17,5mm i wydechu s6 pro replica i nie wystarczy tego wszystkiego poskładać. Fajny racing nie jest zły pod jednym warunkiem ze takiego setupu nie ma większość szczawików na forum i wszystko jest oklepane jak piosenki w kościele. Osobiście nie widac takich osób którzy chcieli by się wyrózniać wolą zrobić coś takiego samego jak ktoś inni bo nie mają wiedzy jak żłożyć coś fajnego samemu :twisted:

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jeśli chodzi o obrotomierze to ja w skuterach widzę je tylko do regulacji nic więcej ,więc zaletą to dla mnie nie jest , że skuter to ma ,dla mnie ma być niepowtarzalny i to nie tylko mechanicznie ,oczywiście nie mówię tu o 1 kg szpachli w nadkolu, ale o czymś jednak niezwykłym przykuwającym oko ,jeśli nic w niej nie planujesz z optyki to szkoda bo gilerka w tym wydaniu mimo edycji specjalnej (inny emblemat i malowanie dosyć klasyczne ) to powiem szczerze nawet nie zwróciłem uwagi ,że ten runner się czymś różni od innych z tych roczników .Chyba że jednak coś może zdjęcie chlapacza tylnego i nadkole jakieś przynajmniej .

sprzedam felgę z oponą do speed-a bęben ,30 zł
12 " i czachę zip fast rider

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No nie powiem dużo tutaj "mechaników" :lol:

Zapomniałem dodać, że policzyłem, że musiałbym wsadzić gaźnik 24mm ze wzoru na płuki:

Dodajemy pola wszystkich kanałów płuczących i dzielimy je przez 1,2. Wtedy wychodzi nam pole jakie powinien mieć gardziel w gaźniku (wszystko w mm oczywiście). Jest to tylko takie poglądowe (taki gaźnik to minimum). Patrząc na to, że silnik jest zasilany membraną, to nie powinno go "zalewać", do tego nie jest to Sport/Racing więc ile wlejemy tyle spali i nic się nie zmarnuje :wink:

Edit: dominik28382 "tuning" mógłbym robić gdyby to było coś za śmieszne pieniądze. Dla mnie seria jest zawsze najlepsza. Producent wszystko przemyślał i nic nie trzeba zmieniać. Nie mów mi, że ten skuter nie będzie się wyróżniał, bo to będzie najmocniejszy Runner w Polsce :wink:

Auto-Blask
Obrazek

Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 16:25 przez Micky, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Micky, program porting calculator również dobiera gaźnik wpisujesz dane cylindra i gotowe :D dobre rozwiązanie dla ludzi którzy nie lubią liczyć :D

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No w Porting Calculatorze wyszło tak samo :lol: . Policzyło mi też, że przy strojeniu na 11500 i kompresji 10barów będzie 18KM, a przy 12barach 22KM. Zwiększając obroty zwiększa się moc, ale w praktyce by się zmniejszyła, bo wydech już przestaje "ciągnąć". Oczywiście to takie wszystko w przybliżeniu, bo przy zastosowaniu większego gaźnika itd. wszystko się pozmienia. Dobrze, że mam manometr to sobie pomierzę kompresję po złożeniu :<

Auto-Blask
Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd: 200+
nie bardzo Ci się uda zbić na 4700 bo kumpel chce 5000 i to jest ostateczne :<

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No cena jest dobra nawet te 5k, ale jadę z ojcem, a jeżeli on coś znajdzie, a doświadczenie ma ogromne to albo twój kumpel zejdzie, albo ni bydzie gilerki High-End. Jak wszystko będzie perfekt ideał to za 5k się ją łyknie :mrgreen:

Auto-Blask
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR50
Poszukaj może jakiejś factory. :D Fajnie by było zobaczyc takiego potwora w tej budzie :P

Majne Sendełe :D sr-sprzedana-obecnie-derbi-senda-t259795-1180.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
SR R jest designersko najlepszym skuterem na świecie (jak dla mnie), ale za słabym technicznie. Runner jest najlepszą budą pod ten silnik :wink:

Edit: Pany kto chce kupić blokadę tarczy z alarmem Oxford. Nówka, cena 100zł + wysyłka. Kasa potrzebna HELP :mrgreen:

Auto-Blask
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co się okazało, kupiłem za wąskie łożysko igiełkowe, bo przy mierzeniu nie wziąłem pod uwagę szerokości w tłoku :roll: <FACEPALM> Tak więc sprzedam nowiutkie łożysko igiełkowe POLINI EVOLUTION 12x17x13 :lol: Jak ktoś będzie nalegał to dorzucę kopie faktury z Mielocha. Mam jeszcze na sprzedaż 3 sprężyny centralne. Piszcie to na pewno się dogadamy :wink:

Auto-Blask
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Mam całą bude SR Factory 08r. do sprzedania ;) Pisz PW

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Micky, taki tam sobie fuks z łożyskiem hehe , pieroński błąd :P haha nie no każdymu sie zdarzy. A jakie łożysko potrzebujesz ?

Są oktany jest zabawa :)
Zapraszam !!!!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=306629

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
12x17x15 i tylko Polini Evolution :lol: Bo tyle w tłoku jest :roll: Na razie studniówka w piątek i w ogóle życia nie mam :D Silnik odłożony na bok, ale pewnie nie długo coś ruszy :wink:

Auto-Blask
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: MBK Booster Full BCD
I byłeś oglądać Runnerke ?

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie byłem, bo gościu nie umiał sprzedać za 5500zł to dał cenę 5999zł :lol: Mówiłem mu 4700 i jestem po nią za 2-3h, ale chce dostać min. 5000zł. W życiu tego nie sprzeda, bo za nie używane 2011 z salonu w Gliwicach można dać 7999zł...Do tego troche się budżet wykruszył i na razie dam sobie spokój i będę szukał na wiosnę Runnerki, albo w ostateczności SR R. W tym tyg. jak już pisałem nie mam czasu ani chęci, ale w następnym odbieram kartery z piaskowania, będę porting robił, malował i składał :wink:

Edit Pany trochę się pozmieniało. Kartery jednak trafiły do szkiełkowania :mrgreen: Będą w tym tyg. Budżet zmniejszył się prawie o połowę, ale za to silnik może już nawet w tym sezonie trafi do budy. Do tego jest nowa zabawka Go Pro HERO 3: Black Edition. Więc będą wyrąbane filmiki z jazdy na skucie z tym silnikiem :wink: Pozdro

Auto-Blask
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Micky, no no pomiot będzie z ta kamerką :) ile dałeś ?

Są oktany jest zabawa :)
Zapraszam !!!!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=306629

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 516 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  Następna