Witam, mam problem ze swoim skuterem (2t). Dawniej siadł mi odblkowany moduł więc założyłem zablokowany który dostałem wraz z skuterem. Skuter jeździł dobrze, lecz z czasem zaczął mi się psuć licznik. Czasem nic nie pokazywał, czasami tylko ile mam przejechanych km, i tak powoli coś zaczęło się walić z elektryką. Kupiłem odblokowany moduł, na prostej jadę 70km/h tak jak dawniej. Lecz gdy skuter się zagrzał to zaczał przerywać, najpierw przy 60km/h, a później już w ogole ledwo jechał. Postawiłem go na stopkach aby zobaczyć czy wkręca się na obroty, wkręcą się jakies 4 tys obrotów i nagle tak jakby odcięło zapłon.... Gdy włożyłem zablokowany moduł to wtedy kręcił obroty normalnie, lecz v-max 60km/h.. A i jeszcze kable mi wcześniej z kostek wypadały, więc możliwe, ze coś jest z tymi kablami. Wypadały mi 2 kable, jeden zielony a drugi czarny, wiem, że jeden to był od cewki. Ktoś wie co to może być? Świece wymieniałem na nową i to samo, fajka natomiast nie była zmieniana. Proszę o pomoc ....
|