Dzisiaj jest 31 lip 2025, 11:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sprężynki
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam Was ludziska :D
1.Mam taki problem. Kupiłem komplet sprężynek Top Racing i obojętnie jakich bym nie założył skuter ze startu przy full manetce ma muła strasznego. Ledwo co ma siłę ruszyć, a rwie dopiero od około 20 km/h. O co chodzi?

2.Drugie pytanie. Mam teraz jakieś sprężynki czarne. Top racing które kupiłem, są od nich grubsze. Tak jak by te czarne były seryjne. Jak założone są na sprzęgle i próbuje je rozgiąć śrubokrętem to wydaje mi się, że są twardsze od Top racing +50%. Skuter rusza z wysokich obrotów. Moje pytanie : Czy są to zahartowane sprężynki seryjne czy jakieś tuningowe?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd: Brak :O
1: Też mam ten problem, od 0 do 20km/h muł jak choooy a od 20km/h startuje jak strzała.. Tyle ze ja mam tłumik Gianelli Reverse, rolki seryjne, sprężynę dociskową Top Racing Niebieską i spręzynki sprzęgła CZERWONE (na opakowaniu pisze Yamaha wiec seryjne?). Na rolkach 4,5g miał strzała od 30km/h i był słabszy pod góre, na rolkach 5,0g total muł i v-max moze coś koło 60km/h. Mam też w zanadrzu spręzynę dociskową top racing czerwną..

Także proszę o pomoc :/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]