Dzisiaj jest 28 lip 2025, 18:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema. Kupiłem Wario top racing i sprzęglo stage 6 sport pro zalozylem do wario rolki 4,5g a do sprzęgla centralna 50% i sprężynki miekkie jakie daje producent do zestawu z sprzęgłem ... Niestety skuter nie rozsprzęgla.. poprostu zapale go to mi zaczyna 'jechać' oczywiście bez przesady nie z siłą da sie utrzymać , lecz np gdy dam go na nóżki a tylne kolo będzie w gorze kolo poprostu zaczynma sie kręcić dość prędko.. ;/ w sprzegle jest taka jakby regulacja że można dać sprężynke na wyzszy ząbek i niższy bawiłem się z tym ale to samo caly czas dalem tam sprężynki średniej twardośći lecz tez to samo.. ;/ Może sprezynki sie naciągneły albo coś... a po drugie praktycznie nic nie zyskał na v/max .. ;/ Nie wiem co robić mam kumpla który ma roxa noi kupil tlyko wario hebong a rox zapyla jak 70cc.. ;/ a ja mma sprzęglo wario yasuni z [on tez ma yasuni z ] nie iwme co jest jak napoczątku kupilem samo yasuni Z i wyregulowalem go na seryjnych częściach napędowych to skuterek znakomicie chodzil mMm :) 107 na blacie na prostej ... a teraz jak jest 90 to supper ... a tak to przeważnie 75-80 czasem 85 .... Pomózcie mi ... co mam zrobić dawalem tam już rolki 6g ale też nic to nie dal oponieważ poprostu byl on bez mocy... a na v/maxie tez malo zyskal...

A moze to być spowodowane tym że mój yasuni Z był duż orazy spawany może spawy trochę zmniejszyly dolot spalin i go zapycha / muli .. ?

Ostatnio zmieniony 27 lip 2010, 10:12 przez Sony95, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
Wydaje mi się, że centralka za twarda. Spróbuj z serią

Tytuł:
*

Pojazd:
tzn mam dać seryjną sprężynę ? Wydaje m isie że mialem w niej też 50%.. chyba byla zmieniana mam do wyboru tylko 30% i 50%

Tytuł:
**

Pojazd:
S6 pro ma jeszczcze gumki szczęk dokręcane na imbus.U mnie tulejki tych gumek tarły o szczęki i nierówno się otwierały i zamykały.Zdejmij sprężynki odchyl szczęki zdejmij gumki ,dokręć tulejki od gumek do końca aby nie drgały ,załóż gumki na tulejki i złóź sprzęgło.

fizyki nie oszukasz

Tytuł:
*

Pojazd:
Mógłbyś opisać to jaśniej Tupac ...., tak bardziej zrozumiale gdzie te tulejki co mam dokręcic i z której strony ;/ ? Bo nie rozumiem

Tytuł:
**

Pojazd:
Zdejmij 3 sprężynki i odchyl szczęki.Pomarańczowe gumki są na tulejkach.Dokręć te tulejki aby nie tarły.(Przy doręcaniu śruba wypycha tulejke i trze o szczęki.Tulejki nie mogą wystawać poza pomarańczowe gumki) Jasne :?: :mrgreen: :idea:

fizyki nie oszukasz

Tytuł:
*

Pojazd:
Czyli tych tulejek nie mam dokręcać na max'a tylko tak żeby nie tarły o te szczęki jak dobrze rozumiem?

Aha noi jeszcze jedno... w tym sprzęgle są tkaie żabki na które trzeba naciągnąć sprężyne na dolny czy na górny mam dać tą sprężynkę? I w ogóle na co jest ten dolny a na co gorny co to daje? ... I jakie mam dać sprężynki bo mam cały komplet najtwardsze średnie miekkie.. ?

Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, 8:00 przez Sony95, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Możesz dokręcić na maxa,aby nie tarły.Na dolnnej tej bliżej środka sprzęgła jest większy naciąg sprężynek.Sprężynki to już musisz sam sobie dopasować.Ja mam białe ,startuje z 6 tyś ,rozpędza 7-8 spacerowa jazda trzyma jeszcze na 5,5.

fizyki nie oszukasz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: VW GOLF
albo za miękkie sprężynki na sprzęgle albo za wysokie wolne obroty..

www.klagmotors.pl

Tytuł:
*

Pojazd:
Za wysokie owlne obroty napewno nie ponieważ lekko wykręce śrubke to już mi zgaśnie ;P Obroty są IDEALNE

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: VW GOLF
To wrzuć twardsze sprężynki i zobaczysz co i jak.

www.klagmotors.pl

Tytuł:
*

Pojazd:
To tak... wziąlem sioę za to.. noi.. :/

Pierwsze wziołem i te tulejki sprawdzilem czy nie dotykają tych szczenek sprzęgła dotykaly dokręcilem i nie dotykają... lecz zamontowalem i to samo bylo... ;/

potem dalem sprężynę 30% neistety to samo... ciągle nie rozprzęgla

potem dalem sprężynki najtwardsze na ten dolny [bliżej środka] dziubek lecz to samo... wogole nie startuje z wysokich obrotow i nie rozprzegla.. ;/ Nie iwme oc moze byc

Wpadlem na pomysl i zalozylem orginalne sprzęglo.. ;D zalozylem do niego najtward\sze sprężynki noi dziala... rozprzęgla i startuje z wysokich obrotow...

Co będzie z tym sprzęgłem Stage6 Sport PRO? Może to iwna sprężynek ponieważ gdy nakladalem te najtwardsze sprężynki na to tunignowe sprzęglo to one mialy lekkie luzy nie napinaly szczenek do końca , lecz gdy dalem je na orginalne psrzęglo byly napięte.. ;/ Może trzeba jakieś inne sprężynki [wymiary] czy cos? Ja kupilem Komplet sprężynek Stage6 nam ielochu.. więc nie iwem co moze z tym być... ? na miękkich nie rozprzęgla na twardych też nie a na orginalnym sprzęgle wszystko OK ... ? Czy to będzie coś sprzęgłem .. ? POMÓZCIE

HELP :cry:

Tytuł:
**

Pojazd:
To gdzieś ci trze sprzęgło o dzwon.

fizyki nie oszukasz

Tytuł:
*

Pojazd:
A jak to możliwe... ;? to jest nowe sprzęgło.. . :( Jak ot moge sprawdzic czy trze... ?

Tytuł:
**

Pojazd:
Odkręć kape zdejmij pasek ,załóż sprzęgło i dzwon ,zakręć srubke.Zakręć kołem,zakręć kołem momentu obrotowego i zobacz co tam w trawie piszczy.

fizyki nie oszukasz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Golf III TDI++ , Yamaha BWS 50
Kombinujecie a przecież gdy sprężynki są stosunkowo luźne to skuter zawsze będzie startował na wolnych obrotach

ObrazekPiszę poprawnie
---------------------------
Mycen, nigdy o Tobie nie zapomnimy.
---------------------------
Wbijaj ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
**

Pojazd:
Jak mogą być za lużne spręzynki skoro sprzęgło nowe s6 i spręzynki nowe do s6 :?: Chyba że zostały uszkodzone.

fizyki nie oszukasz

Tytuł:
*

Pojazd:
No właściwie śa lekko naciągnięte, no ale w seryjnym sprzegle wszystko jest O.K ... :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]