Dzisiaj jest 21 lut 2025, 22:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam przerabiam znajomemu aprillie sr na gaźnik i mam kilka pytań z tym związanych
1.czy mieszankę lepiej robić samemu czy można zostawić tą elektroniczną pompkę oleju co tam seryjnie była?? czy ona będzie wyrabiać z podawaniem oleju jakby ją podpiąć pod wejście do gaźnika??
2.czy jest pod któreś kable możliwość podpięcia ssania od gaźnika czy lepiej kupić już ten gaźnik z ssaniem ręcznym??
3. Czy da się przerobić instalację tak aby iskra była w razie czego bez podpiętego akumulatora czy nie? i czy w takiej sytuacji aby chodziło bez aku to trzeba zmieniać instalacje z gaźnikowca??
4. Co zrobić żeby odpalała na rozrusznik a nie tylko na kopkę bo pokrywę koledze muszę oddać rozrusznik kręci i czasem już silnik łapie ale za nic nie odpali wyczyściłem kompletnie rozrusznik bendix i zębatki nasmarowałem trochę tawotem i masę nawet lepszą zrobiłem i za nic nie odpali na rozrusznik
5.To takie pytanie do tego abym sprawdził wtryski bo może uda mi się ją naprawić na wtrysku :) mianowicie kompresor jest tam sprawny komputer cewka również ale nie wiem jak sprawdzić wtrysk ten zielony podobno ma być jakaś mgiełka lub ma drgać czy ktoś wytłumaczył by mi bardziej jak to sprawdzić :)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :):D

Kobiety są jak motocykle, chwila nieuwagi i lądujesz w rowie...

BYŁO:
Katana lc
VW Polo 1,0
Golf III 1,6 GT 101KM
Opel Astra GSI
Opel Tigra 1,4 16v
Golf III 2,0 GTI

JEST:
Pieggio Typhon
Mazda 323f Ba 97r 1,5 16v :D :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
1. Rób mieszankę, zawsze będziesz miał pewność, że skuter się nie zatrze z powodu braku oleju.
2. Kup ze ssaniem ręcznym.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Neo's, Seat Leon
Falcao, popieram :)

a chcąc sprawdzić wtrysk musisz po prostu wyciągnąć go z głowicy, włączyć zapłon i zakręcić rozrusznikiem... jeśli jest sprawny to podczas kiedy rozrusznik będzie kręcił, będzie leciała z niego mgiełka dokładnie taka jak na filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=i5GEIzY-BuA

Moja była APRILIA SR:
- Malossi Sport 70cc
- Tecnigas TEK
- Dell'orto 17,5mm
- Top Racing STD
- SKF Teflon
- Hebo NG
- Tec Evo Racing
- Polini AirBox

Tytuł:
*

Pojazd:
Pompki nie mozesz zostawic bo zatrzesz!W Techu potrzeba duzo mniej oleju do prawidlowego smarowania.Musisz sie przezucic na robienie mieszanki.

Co do gaznika to ssanie reczne.Masz pewnosc ze jest wylaczone lub nie.

Co do mgielki to wykrec glowice i krec rozrusznikiem.Zielony wkrysk wyciagniety z glowicy bez rozpylacza powinien "sikac" benzyna.A razem z rozpylaczem dawac mgielke.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
W morini pompka od oleju musi być podłączona ponieważ olej najpierw dostaje się na łożyska a potem dopiero na wał i z paliwem do cylka. W innych modelach silnika można odpiąć tą pompkę bo węzyk od pompki jest podpięty w okolicy krucca a nie tak ja w morini do karterów.

Ostatnio zmieniony 25 lis 2010, 20:36 przez nynek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nynek, tak jest w silnikach morini na gaźniku tutaj jest elektroniczna pompka i ona podaje olej do króćca tylko chciałem się upewnić czy rzeczywiście wtrysk potrzebuje mniej oleju i czy można zostawić czy ją wyrzucić przy gaźniku :) spróbuje jeszcze posprawdzać ten wtrysk może będzie na nim jeszcze jeździła a jak będzie do wymiany to po prostu zostawię na gaźniku bo już przed chwilą jeździłem to dość to ma kopa itp :) :mrgreen: :D

Kobiety są jak motocykle, chwila nieuwagi i lądujesz w rowie...

BYŁO:
Katana lc
VW Polo 1,0
Golf III 1,6 GT 101KM
Opel Astra GSI
Opel Tigra 1,4 16v
Golf III 2,0 GTI

JEST:
Pieggio Typhon
Mazda 323f Ba 97r 1,5 16v :D :D

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
4. jeżeli nie odpala Ci z rozrusznika, to albo masz już padnięty, albo silnik nie ma już dużo komprechy. przecież w moriniaczu takie pierdol* idzie z tego rozrusznika, że nie ma bata, żeby nie zapalił :wink: ewentualnie jak nie pali to właśnie jakieś problemy są.

Falcao, ale i tak musi lać olej do dozownika. Nynek tam napisał dobrze.

Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, 15:51 przez ^DawiD^, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]