Dzisiaj jest 27 sie 2025, 23:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Mam problem se swoją aprilla a mianowicie do 30-40km/h nie wkreca sie na obroty i przyspieszenie jest bardzo slabe pozniej wkreca sie na wyzsze i juz idzie ładnie az do v-maxa... Ogolnie ruszajac pod gorke ciezko mi przekroczyc 20km/h. Czego to moze byc wina???

Dzieje sie tak raczej po jakims czasie, po zapaleniu jest spoko, aczkolwiek to nie sprawdzone na 100%

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Jedna teoria głosi ze po rozgrzaniu silnika zużyta sprężyna dociskowa traci swoje właściwości które dają jej sztywność / robi się miękka , co tez daje mniejsze obroty na starcie. A jak caly czas jest muł na starcie to daj lżejsze rolki to powinno pomóc
(spadnie v-max)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja w swojej Sr mam pęknięty dzwon i trochę już powycierane wykładziny sprzęgła to też ma takiego muła na początku, pod górke ciężko ruszyć.. jak się rusza to szarpie = ślizga się sprzęgło.. Ja bym sprawdził u Cb stan sprzęgła.. U mnie czeka niedługo wymiana.. :)
PS. Jak jest zimna to jest lepiej ruszać, jak sie rozgrzeje to ciężej, a jest nowa sprężyna centralna zakładana z 200km temu..

Moja Sr'ka :
-Tecnigas Next-r Chrom
-Gaźnik TEC 17.5
-Filtr powietrza Polini Air Box
-Wariator Polini Speed Control
-Sprzęgło TEC EVO RACING
-Dzwon Polini Speed Bell d.107
-Rolki Polini 4.4g
-Sprężynki Niebieskie TEC'A
-Docisk Hebo +50

Tytuł:
*

Pojazd:
Wlasnie zastanawialem sie nad sprzeglem ale pierwsze metry jest spoko, skuter wkreca sie tak jak trzeba i zryw na starcie pierwsze 2m jest spoko, pozniej tak jakby nie mial sily juz jechac, obroty spadaja i ledwo ledwo przyspiesza, pod gorke to wogole nie przyspiesza, przekroczy magiczne 40 i idzie ladnie,. Waszym zdaniem taki mul jest mozliwy np. Przez zabrudzony gaznik albo filtr powietrza? Ewentualnie lekka regulacja gaznika??

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2012, 1:26 przez Woj250, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Rozebralem naped wszystko wyglada ok,

Ciekawa sprawa to to ze jadac pod ostra gore skuter schodzi na niskie obroty i zwalnia coraz bardziej az staje,.. Po zatrzymaniu gdy probuje ruszyc to start jest bardzo dobry jedzie kawalek i znowu schodzi na niskie obroty i coraz wolniej... Problem nie wystepuje na zimnym skuterze,,,

Myslicie ze to sprezyna??

Tytuł:
*

Pojazd:
możesz mieć uszkodzone ssanie lub uszczelniacz na wale poszedł ew. gaźnik lub filtry sprawdź

hurricane>rs50>nsr125>cbr f3

Tytuł:
*

Pojazd:
Ssanie jest ok, gaznik tez Filtr powietrza przeczyscilem bo lekko byl olejem z mieszanki zabrudzony,, wymienie sobie ta sprezyne bo tak mi sie na chlopski rozum wydaje ze ona moze byc nie tak... Jaka bys cie polecali? Ogolnie v-max mam teraz jakies 80 i fajńie jakby tyle zostalo ewentalnie moze byc troche mniejsze ale zeby przyspieszal poprawnie;).. Setup w pelni seryjny.. Wogole sprezyna musi byc konkretnie do sr50 czy one pasuja do roznych marek, na allegro znalazlem tylko 1 aukcje:/

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: F12 LC
Tu znajdziesz więcej:
http://www.shop.mieloch.pl/lista,c5811, ... 2770.bhtml

Obrazek
Moja F12`stka :D
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=278463

Tytuł:
*

Pojazd:
Jaka sprezyne polecacie? Nie chcialbym kupic za twardej jak do serii, +22% bedzie ok?? Wogole uwazacie ze jest to mozliwe ze to przez sprezyne skuter jedzie dopiero od 40 km/h ??

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie no ... 22% to tylko z Top racing... a omijaj je z daleko bo jak ci sie zagrzeje to bd jeszcze większy muł . Kup z Hebo Czarna ( miekka ) albo ja też polecam zamiennik z Hebo to znaczy Naraku. Takie same są bo mam cały zestaw bo miałem Hebo 90 i miała już swoje KM za sobą i kupiłem zestaw z naraku i jest gicior musze powiedzieć że nawet lepiej się kula ..

Mam do sprzedania Z naraku centralkę Białą i czarną (miekka,średnia) za bardzo niskie ceny :)

9

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie no ... 22% to tylko z Top racing... a omijaj je z daleko bo jak ci sie zagrzeje to bd jeszcze większy muł . Kup z Hebo Czarna ( miekka ) albo ja też polecam zamiennik z Hebo to znaczy Naraku. Takie same są bo mam cały zestaw bo miałem Hebo 90 i miała już swoje KM za sobą i kupiłem zestaw z naraku i jest gicior musze powiedzieć że nawet lepiej się kula ..

Mam do sprzedania Z naraku centralkę Białą i czarną (miekka,średnia) za bardzo niskie ceny :)

9

Tytuł:
*

Pojazd:
Ile bys chcial za taka sprezynke,, moze byc miekka,, aczkolwiek sam nie wiem czy srednia czy miekka

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]