Dzisiaj jest 20 lut 2025, 21:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: 147 JTDm
Ja też już mam bierzmowanie więc mnie to wali. Jutro idę to załatwić :twisted:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A ja nie mam nawet komunii. Mój wybór.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2011, 23:10 przez br3w, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
br3w pisze:
A ja nie mam nawet komunii. Mój wybór.

Niektórzy decydują się wcześniej, niektórzy później.

Głupotą jest zaś nie chodzić na religię, "bo mi się nie chce" i dlatego się z niej wypisać. To, że na nią nie chodzę, jest tylko i wyłącznie moją decyzją spowodowaną wieloma przemyśleniami itd. O mojej decyzji wie jedynie moja klasa [logiczne], rodzice i dziewczyna. Całej reszcie się nie chwalę, bo po co, żeby palcem wytykali? :|

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR pisze:
żeby palcem wytykali

bo to POLSKA jest :evil:
Nie neguje wiary samej w sobie lecz instytucje kościoła, tak samo nauka religii w szkole. Państwo świeckie niby? Kpina. Kościół się miesza wszędzie tam gdzie powinien i nie powinien. Najchętniej widziałbym taką sytuacje wyznaniową w Polsce jak w Czechach, ale to mrzonka która nie stanie się za mojego życia :roll:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
br3w pisze:
Kościół się miesza wszędzie tam gdzie powinien i nie powinien.

Od zawsze tak było, że kościół się miesza w sprawy państwa, teraz to już nie tak mocno, ale dawno dawno temu, kościół był niekiedy bardziej ważny od króla :mrgreen: Watykan rządził Europą i wszystko od niego zależało, kto z kim jakie miał stosunki. Cała ta religia od dawien dawna była polityczno-samozarobkową instytucją. Taka troszkę większa partia polityczna, z większym wpływem. Co, może nie? Religia to najlepszy biznes, przewracający większą kasą niż Microsoft :P :lol:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
br3w pisze:
Sendzia, Zajebisty jesteś...

Religia ułatwia kierowanie ciemną masą, tak było jest i będzie. Kapłani potrafili przewidywać zaćmienia słońca i straszyli ciemniaków wmawiając im że bóstwo się na nich gniewa. Wystraszony motłoch robił co mu kazano.

Tak jestem fajny, bo wiedzę historyczną mam xxxxxxxx razy większą od Ciebie i dałem mu tylko idiotyczną podpowiedź by sam pomyślał i to rozwinął.

A co do braku komunii - nie to nie jest twój wybór bo w wieku 8 lat nie miałeś wolnej woli jako takiej tylko a) twoi rodzice mieli na to wywalone b) Ty byłeś głupi i nie chciało Ci się ruszyć tyłka do kościoła. A teraz już to rozwinąłeś, dowaliłeś swoje ideologie - w sumie twój problem. Ja tam chodzę na religię, bo mogę się z gostkiem trochę pokłócić, zgasić go i jeszcze dostać za to 6'tke. Zawsze to trochę większa średnia.

Jak ja kocham mielochowe wywody filozoficzne, przepisują wszystko z kwejka :cool: Ludzie wszędzie szukają spisków, taka jest ich natura. Kase trzepią, wydają na dobra doczesne (chociaż i tak tylko niektórzy księża, bo nie wyobrażam sobie ciśnięcia zakonników którzy nie mają nic, sióstr zakonnych które swoją pensję oddają na konto kościoła w którym stacjonują i biorą kasę tylko na ubrania no i żarcie wspólne), ale też inwestują w przyszłość, pomagają biednym etc ... A no i żeby nie było, nie chodzę do kościoła i nie jestem strażnikiem krzyża.

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2