Dzisiaj jest 14 lut 2025, 1:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**

Pojazd:
Michalbonito pisze:
Łap za cylek,kartery bo kolanko wydechu szybko stygnie.Jak mozesz jezdzic to rozpędz sie do min 40km/h i puść kerę czy nie sciąga w zadne strony.

Tylko zrób to umiejętnie bo jak się wywalisz to dopiero będzie xD

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A no i ztego co się sprawdza przy większych moto to zobacz czy lagi prościutkie. No i reszta to to co koledzy wyżej pisali :)

Cytuj:
tylni amortyzator zostal zmieniony na gazowy, co poprawia przyspieszenie...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zobacz czy lagi nie ciekną...w jakim stanie napęd...luzy na tylnym kole:)

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2300966#2300966
<-<-<-SENDA :twisted:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak masz manometr to sprawdź kompresje :P

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Co macie na myśli przez luzy na tylnym kole?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Raczej patrz głównie na zawieszenie, felgi czy proste przy rantach. Takie sprzęty raczej powinny być optycznie przykatowane, bo to miejscy wojownicy, a nie jakieś plastyky ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
Jesli chodzi o SM to ja bym CI polecal jeszcze CPI SM , motor praktycznie nie znany na polskim rynku ale cudo (przynajmniej moj egzemplarz) ogladalem wiele SM , bo SUPERMOCIAKI to moja pasja i odrazu bylem zdecydowany ze tylko SMka:D
Powiem tak ze SENDA jakos nie urzekla mnie charakterystyka silnika, slabo sie wkreacala na obroty chyba ze akurat taki egzemplarz ogladem , za to wiele RX od Apki oraz inne tego typu ale TYLKO Z SILNIKIEM AM6

I pamietaj najwazniejsze jest 1 wrazenie , zobacz jak wlasciciel obchodzi sie z motorem , ile czasu daje mu na rozgrzanie itp, a dopiero pozniej szukaj cos .... :)

CPI SM

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Raczek pisze:
Jesli chodzi o SM to ja bym CI polecal jeszcze CPI SM , motor praktycznie nie znany na polskim rynku ale cudo (przynajmniej moj egzemplarz) ogladalem wiele SM , bo SUPERMOCIAKI to moja pasja i odrazu bylem zdecydowany ze tylko SMka:D
Powiem tak ze SENDA jakos nie urzekla mnie charakterystyka silnika, slabo sie wkreacala na obroty chyba ze akurat taki egzemplarz ogladem , za to wiele RX od Apki oraz inne tego typu ale TYLKO Z SILNIKIEM AM6

I pamietaj najwazniejsze jest 1 wrazenie , zobacz jak wlasciciel obchodzi sie z motorem , ile czasu daje mu na rozgrzanie itp, a dopiero pozniej szukaj cos .... :)

Tym postem trochę :roll: mnie rozśmieszyłeś... :|
Wiem że każdy chwali to co ma, ale nie porównuj chińskiej podróby AM6 do oryginalnego DERBI... :roll:
I mogę się założyć że jakbyś tylko miał okazję sprzedałbyś to CPI i kupiłbyś sende:)Bo chińskie to chińskie każdy wie o co chodzi:)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zalezy stara czy nowa senda. Chodiz mi o modele silnikow. Nowa jest do du*y widzialem jak sie scigali am6 vs nowy silnik derbi. Am6 robila z nim co chciala i tak to byly serie. Stary jest lepszy moim zdaniem od AM6 :D W sumie jak bym mial wybor za darmo SENDA nowa Cczy CPI wybral bym CPI.

Obrazek

NIE MAM POLSKICH ZNAKOW!

SPRZEDAM TGB 101S Orion TANIO!!!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
daniel993 pisze:
Zalezy stara czy nowa senda. Chodiz mi o modele silnikow. Nowa jest do du*y widzialem jak sie scigali am6 vs nowy silnik derbi. Am6 robila z nim co chciala i tak to byly serie. Stary jest lepszy moim zdaniem od AM6 :D W sumie jak bym mial wybor za darmo SENDA nowa Cczy CPI wybral bym CPI.

Następny śmieszny post...
Filmik to filmik....2 młodych kolesi każdy zmienia biegu inaczej co nie??....
Dajcie takie moto zawodowcom to wtedy można mówić o porównaniu:)
Senda to senda a chińskie to chińskie i tego nic nie zmieni:)

Tytuł:
*

Pojazd:
Koleś dla mnie chwalenie czegos jest tylko jesli to sie pokrywa z realniami, powiem tak , jezdzilem paroma sendami i żadna nie dorównuje do AM6 i to mowie o mojej co uwazasz ze to chinska podrobka jest ( tylko zauważ że w CPI gaznik,lancuch, osprzet i wiele innych żeczy fabryka CPI nie dotykała a cena nowego CPI to prawie 13tyś zł - czyli tyle co za Dt)
Jezdzilem wieloma Am6 i roznica byla tylko wtedy gdy moje CPI bylo zablokowane ( nie wkreacal sie wiecej niz do 9 tyś obr/min) widocznie male masz doswiadczenie w jezdzie na SMkach a zwlaszcza Am6 , jezdziles w ogóle kiedys ? Czy chwalisz derbi bo sam masz ?
BartriczkoSM poweidz mi ile twoja senda pojdzie, 70? A moj CPI 98 poleci przy zdjetej blokadzie z tłumika i modułu. Kumpel ma RSke i ponad 100 leci na serii , wiec nie przekonuj ze senda robi lepsze silniki niz MINARELLI

CPI SM

Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 14:14 przez Raczek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Raczek pisze:
Koleś dla mnie chwalenie czegos jest tylko jesli to sie pokrywa z realniami, powiem tak , jezdzilem paroma sendami i żadna nie dorównuje do AM6 i to mowie o mojej co uwazasz ze to chinska podrobka jest ( tylko zauważ że w CPI gaznik,lancuch, osprzet i wiele innych żeczy fabryka CPI nie dotykała a cena nowego CPI to prawie 13tyś zł - czyli tyle co za Dt)
Jezdzilem wieloma Am6 i roznica byla tylko wtedy gdy moje CPI bylo zablokowane ( nie wkreacal sie wiecej niz do 9 tyś obr/min) widocznie male masz doswiadczenie w jezdzie na SMkach a zwlaszcza Am6 , jezdziles w ogóle kiedys ? Czy chwalisz derbi bo sam masz ?
BartriczkoSM poweidz mi ile twoja senda pojdzie, 70? A moj CPI 98 poleci przy zdjetej blokadzie z tłumika i modułu. Kumpel ma RSke i ponad 100 leci na serii , wiec nie przekonuj ze senda robi lepsze silniki niz MINARELLI

I znowu porównanie takie że.....rs'ka a senda to inna bajka...właśnie widać jaką masz wiedzę....
Koniec off-topu....
Nie znasz się nie odpowiadaj!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Raczek pisze:

Ta ale spójrz na wagę kierowcy, opory wiatru, stan części, dotarcie (w 2-suwie bardzo ważne) ... więc przemyśl to. :<

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Stasiu2 pisze:
Raczek pisze:

Ta ale spójrz na wagę kierowcy, opory wiatru, stan części, dotarcie (w 2-suwie bardzo ważne) ... więc przemyśl to. :<

Właśnie widać jakie ma pojęcie na ten temat...:)

Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 16:44 przez BartriczkoSM, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Stasiu2 pisze:
Ta ale spójrz na wagę kierowcy, opory wiatru, stan części, dotarcie (w 2-suwie bardzo ważne) ... więc przemyśl to.

Z tym to zagioles mnie , motory testowane na tej samej drodze w odstępie czasowych ok. 15 minut , wiec warunki napewno zmienily sie diametralnie,
jezdzilem jedna senda wiec nie moge powiedziec do konca jak chodzi , ale am6 jezdzilem nie jedna.

A takie pytanie mam jeszcze BartriczkoSM, jezdziles na GPRze?

CPI SM

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Raczek, to ty tego nie ujełeś w swojej wypowiedzi więc do mnie nie miej pretensji, napisałeś " jego " , nie kolegi którą TY jechałeś, przy TYCH samych oporach i o podobnym PRZEBIEGU oraz DOTARCIU.

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Raczek pisze:
Stasiu2 pisze:
Ta ale spójrz na wagę kierowcy, opory wiatru, stan części, dotarcie (w 2-suwie bardzo ważne) ... więc przemyśl to.

Z tym to zagioles mnie , motory testowane na tej samej drodze w odstępie czasowych ok. 15 minut , wiec warunki napewno zmienily sie diametralnie,
jezdzilem jedna senda wiec nie moge powiedziec do konca jak chodzi , ale am6 jezdzilem nie jedna.

A takie pytanie mam jeszcze BartriczkoSM, jezdziles na GPRze?

Po 1 to senda nie robi silników bo to tylko nazwa :roll:
Silniki robi DERBI
Co do twojego "porównania" to jechałeś AŻ na jednej sendzie ( pewnie zarżniętej jak rzadko), więc nie porównuj weź kup nową sende i nowego cpi odblokuj dotrzyj dobrze... i wtedy możesz sprawdzać v-max, przyśpieszenie, elastyczność....
Widzę że masz znikome pojęcie co do motorów...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Raczek pisze:
powiem tak , jezdzilem paroma sendami i żadna nie dorównuje do AM6

Raczek pisze:
jezdzilem jedna senda wiec nie moge powiedziec do konca jak chodzi ,

ZDECYDUJ SIĘ :roll:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Xanti pisze:
Raczek pisze:
powiem tak , jezdzilem paroma sendami i żadna nie dorównuje do AM6

Raczek pisze:
jezdzilem jedna senda wiec nie moge powiedziec do konca jak chodzi ,

ZDECYDUJ SIĘ :roll:

Skończcie temat bo widać że koleś nie ma pojęcia o motorach i pisze tu wyżej kolega podał przykład....

Tytuł:
*

Pojazd:
Przyznaje sie do błedu , a co do Sendy to jezdzilem jedna SM ,a 2 w wersji enduro a podobno (mowie podobno z tego co opowiadali mi kumple ) SMki miaja inne zebatki i cos tam jeszcze dlatego odczucia z jazdy sa inne , dlatego pozniej napisalem ze jezdizlem jedna Senda ( Jedna w wersji SM noi faktycznie w dobrym stanie ona nie byla)
BartriczkoSM, nie wiesz jakie mam pojecie o motorach i ja sam tez nie bede opisywal jakie mam to pojecie, bo to jest tak jak bys powiedzial ze jestes dobrym kierowca , a przeciez sami nie oceniamy siebie w takich sprawach.

Dobra moj blad zle ocenilem Sende ale to jest forum i po to jest forum zeby wyrazic swoje zdanie i skonfrontowac je ze zdaniami innych ludzi .

CPI SM

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna