Dzisiaj jest 30 lis 2024, 21:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Stróż Forum

Pojazd:
odpaliłem tak jak zawsze, pochodził na wolnych 3-4 minuty, ruszam, wszystko normalnie, robię 10m daję opór a on z 6k rpm schodzi na 3k, bucha z wydechu chwiłę chodzi i gaśnie. . Za nic nie da się znów odpalić. 2 dni temu wszystko normalnie działało, osiągał vmax a teraz lipa. Iskra jest, na 2 świecy też nie odpala, paliwo dochodzi do cylka, nie ma śladów zatarcia. . .gaźnik, filtr czyszczone tydzień temu, benzyna świerza. . .luż na zamkach pierścieni ma ok.1mm ale wcześniej było tak Ok. więc raczej nie tego wina. . .myślę że jakiś kabel albo zwarcie robi albo nw co. . pomóżcie! Przy kopaniu słychać buchanie w cylku

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Bucha z cylka na wykreconej świecy? Sprawdź kompresje manometrem. I jeszcze zobacz fajke i kabel wysokiego napięcia, bo iskra może być ale może być za slaba albo coś. Sam miałem przypadek ze iskra git itd, ale nie chodził jak trzeba i się okazało ze fajka uszkodzona.

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

Stróż Forum

Pojazd:
fajkę mam od mini crosa czyli jest to taki drut na końcu skręcony w sprężynę i się tą sprężynę wciska na górę świecy. Tydzień temu były wymieniane łożyska, możliwe że coś się przestawiło w magnecie/iskrowniku? Do tego nie ma ładowania tzn jak odpalałem to dopiero po paru minutach kierunki chodziły bo nie dawał rady, zrobiłem z 10km i po nocy znów rozładowany kompletnie, jutro rano manometr wezmę i sprawdzę. Z cylka słychać że chce odpalić ale jakby za wolno iskra szła czy coś.
Sprawdziłem ile wolt ma akumulator i jeden miernik wskazał 1V a drugi 0V...Możliwe to jest bo nic nie działa kompletnie żadne światła...Wymieniłem tłok z pierścieniami i nadal nie pali. Cewkomoduł wygląda na sprawny..Gdzieś czytałem że chyba jak jest poniżej 8V to nie występuje zapłon czy coś takiego, naładuję aku i wtedy się zobaczy. Na 100% z elektryką coś jest nie tak.

*

Pojazd:
Piaggio możesz postawić obok ramy z samym modułem i odpali, akumulator nic nie ma do odpalania. Sprawdź zwoje iskrownika, możliwe że któryś jest przerwany. Moduł też może być uszkodzony, jeżeli masz skąd wziąć drugi, polecam to sprawdzić.

Obrazek

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip
Taka rada ode mnie, ostatnio też skuter mi zgasł i nie chciał odpalić :/
1. Odkręć świecę i pokreć wałem (najlepiej wiertarka) aby wszystko się przedmuchało i wyleciała mieszanka zbyt bogata w benzynę ( zapewne długo go kopałeś i mogłeś go zalać)
2. Zakup NOWĄ świecę (od siebie polecam NGK BR9ES)
3. Próbuj odpalić na wiertarkę a jeżeli to nie pomogło przeczyść gaźnik, filtr i sprawdź membranę
Pozdro :)

Chciałbyś zobaczyć, jakie pojazdy posiadam w swoim garażu? Wejdź w ten link: http://forum.mieloch.pl/my-garage-hubert-14-t355686.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]