Dzisiaj jest 26 sty 2026, 10:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62889 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 2353, 2354, 2355, 2356, 2357, 2358, 2359 ... 3145  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
JawoR pisze:
Pozdrawiam wszystkich ujeżdżaczy, ledwo posiadających 100KM z takim samym spalaniem

Wieje od ciebie snoobizmem... Tak samo mógłbym napisać "Pozdrawiam posiadacza turbiny, dwumasy i innych zbędnych pierdół". Nie myślałem że taki jesteś...

TZRfan pisze:
Ktos tu nie pamieta jak pol roku wstecz nie bylo nic oszczedniejszego od 1.6 LPG

Haha no dokładnie. Ja w sumie nie widzę nic ciekawego w A4 B5- miejsca wewnątrz mało (a to płyta podłogowa, na bazie której powstał Passat B5/Audi A6 C5), jedyny sensowny wypsut to S4/RS4, reszta to jakaś kpina w dzisiejszych czasach (bo za podobne pieniądze mogę mieć właśnie Paska bądź A6). Pakować LPG do 1.6 gdzie ktoś nie robi nie wiadomo jakich przebiegów jest czystą głupotą. To ja nie ładowałem gazu choć robię ponad 15 000km rocznie (choć z wyliczeń wynikało, że instalacja się zwróciłaby bardzo szybko).

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 0:18 przez czarekcw, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
czarekcw, Ano dokladnie.Ktos tu zaczal kozaczyc :wink: Nic nie zrobisz,pamietam jak pol roku temu w trakcie rozmow o spalaniu 1.8 T /2.4/2.6/2.8 jak sie wypieral hehehe.Hipokrytyzm z lekka.Co do A4 mam podobne zdanie,ceny wysokie a nasrane ich tez duzo.

Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 0:31 przez TZRfan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
JawoR pisze:
TZRfan pisze:
Darex, :roll: smieszny jestes..

Ja tam nie jestem za przerabianymi anglikami,motyw taki ze jezeli sprzedaz bez powiadomienia o tym ze auto bylo anglikiem kupujacego to moze ci w kazdej chwili zwrocic.

Doczytaj trochę ;)

BTW. Powiadomienie "słowne" to też powiadomienie, a jak to udowodnisz?

BTW2. Ukazujesz dowód legalizacyjny przeróbki anglika i eliminuje to argument, który uważa, że anglik, "to wada".

Na pewno anglik to nie jest zaleta... Tak samo jak jakieś tuningi. Ciekawe czy jak będziesz sprzedawał auto to wspomnisz, że był anglikiem i czy udostępnisz VIN w ogłoszeniu :lol:

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: 5 jachtów w porcie 8 ferrari
Czym tu się chwalić, na 10l zrobię 200km a i tak po mieście więcej niż bujne się nie jeździ. Pojazdy na moje 65KM wsadźcie sobie jak nie jeździliście nigdy nim, przez krótką skrzynie dobrze sobie radzi jak na małą moc.

razor99 pisze:
jedyne i słuszne auto to golf w dieslu

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
TZRfan pisze:
JawoR pisze:
10,5 l / 100km 100% miasto, jazda dynamiczna, ale nie popierdzielanie nie wiadomo jakie. Oczywiście mowa o 1.8T 180KM Q . Pozdrawiam wszystkich ujeżdżaczy, ledwo posiadających 100KM z takim samym spalaniem :mrgreen:

Pozdrawiasz siebie ? Ktos tu nie pamieta jak pol roku wstecz nie bylo nic oszczedniejszego od 1.6 LPG :wink:

Nadal uważam, że w tak dużej budzie, spalanie na poziomie 8-11litrów LPG jest bardzo ekonomiczne i rzadko kiedy można spotkać bardziej ekonomiczne auto w gazie, przy tych gabarytach i zachowanym komforcie.

czarekcw pisze:
Ja w sumie nie widzę nic ciekawego w A4 B5- miejsca wewnątrz mało (a to płyta podłogowa, na bazie której powstał Passat B5/Audi A6 C5), jedyny sensowny wypsut to S4/RS4, reszta to jakaś kpina w dzisiejszych czasach (bo za podobne pieniądze mogę mieć właśnie Paska bądź A6). Pakować LPG do 1.6 gdzie ktoś nie robi nie wiadomo jakich przebiegów jest czystą głupotą. To ja nie ładowałem gazu choć robię ponad 15 000km rocznie (choć z wyliczeń wynikało, że instalacja się zwróciłaby bardzo szybko).

S4 i RS4 to nadal jest "ta ciasna płyta podłogowa", nadrabiasz przestrzeń wewnątrz mocą silnika?

Pozostałe wersje A4 z innymi silnikami niż Biturbo, to kpina, ponieważ za podobne pieniądze można mieć Passata.. Jedno pytanie, uważasz, że Passat B5 jest "lepszy", niż Audi A4? Hehe, uzasadnij :wink:

A co, jeśli ja potraktowałem gaz, jako "pożyczkę" ? Łatwiej mi jest wywalić raz, powiedzmy 2 tyś, a potem jeździć pół darmo, niż cały czas się męczyć i wkurzać, jak to dużo muszę tankować, a jak wiadomo, na pewno uprzednie 2 tyś nie miał bym na paliwo, tylko wydałbym na cokolwiek innego.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Z ciekawosci,masz jakies zainteresowanie na to A4?

Sie zacznie na temat spalania :mrgreen:

Tytuł:
Awatar użytkownika

TZRfan pisze:
czarekcw, Ano dokladnie.Ktos tu zaczal kozaczyc :wink: Nic nie zrobisz,pamietam jak pol roku temu w trakcie rozmow o spalaniu 1.8 T /2.4/2.6/2.8 jak sie wypieral hehehe.Hipokrytyzm z lekka.Co do A4 mam podobne zdanie,ceny wysokie a nasrane ich tez duzo.

Mówię tutaj o dość spokojnej jeździe 1.8T i spalaniu 10,5, gdzie moje 1.6 przy takiej jeździe spali z 9-10l. Jakbym zaczął jeździć tak tym 1.8T, jak jeżdżę swoim 1.6 to 1.8T mogło by się nie zmieścić w 14litrach. Zatem nie uważam, jakoby te silniki paliły tyle samo, tylko staram się je zrównać podczas zrównoważonej jazdy. Logiczne jest, że 1.8T spali więcej i tutaj nie ma dyskusji, a naskakujecie jakbym napisał, że pali mniej ;)

czarekcw pisze:
JawoR pisze:
TZRfan pisze:
Darex, :roll: smieszny jestes..

Ja tam nie jestem za przerabianymi anglikami,motyw taki ze jezeli sprzedaz bez powiadomienia o tym ze auto bylo anglikiem kupujacego to moze ci w kazdej chwili zwrocic.

Doczytaj trochę ;)

BTW. Powiadomienie "słowne" to też powiadomienie, a jak to udowodnisz?

BTW2. Ukazujesz dowód legalizacyjny przeróbki anglika i eliminuje to argument, który uważa, że anglik, "to wada".

Na pewno anglik to nie jest zaleta... Tak samo jak jakieś tuningi. Ciekawe czy jak będziesz sprzedawał auto to wspomnisz, że był anglikiem i czy udostępnisz VIN w ogłoszeniu :lol:

A czy ja powiedziałem, że anglik to zaleta? Nigdzie tak nie powiedziałem. Uważam, że nie jest to wada. Moim zdaniem, gorszym jest się przyznać, że np auto miało wspawaną ćwiartkę po wypadku, miało przeszczepiony dach czy jest skręcone z 500tyś na 250tyś niż jakby się "pochwalić", że jest to anglik. Oczywiście nie mówię tutaj o samodzielnej przekładce czy przy pomocy wuja Henia ze wsi, bo takiego auta bym nie kupił. Na pewno nie bałbym się anglika podczas kupna bardziej niż powyżej wymienionych wad, które to, jak wiadomo występują w co drugim-trzecim aucie na allegro, szczególnie jeśli mowa o przebiegach.

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Ale ludzie sie boja anglikow.Nawet nie wiesz z jakich smiesznych powodow chca auto zwracac :wink: Znajomy kupil ze szwagrem Paszczura B5 FL po angliku po 2 dniach auto handlarz dostal z powrotem,oddal cale siano + na paliwo :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

TZRfan pisze:
Ale ludzie sie boja anglikow.Nawet nie wiesz z jakich smiesznych powodow chca auto zwracac :wink: Znajomy kupil ze szwagrem Paszczura B5 FL po angliku po 2 dniach auto handlarz dostal z powrotem,oddal cale siano + na paliwo :)

Musiał być słabo zrobiony, skoro po dwóch dniach zauważyli ;)

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Wajcha recznego po prawej :lol: W tych passatach chyba ciezko to przerobic bo slawne z Malborka tez mialy tylko po tej stronie :lol:

Powiedz mi,lampa od A6 C5 soczewka od anglika tez da sie ustawic jak w tej twojej A4? Nie wiesz takiej lampy i blotnika lewa strona?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
JawoR pisze:
Musiał być słabo zrobiony, skoro po dwóch dniach zauważyli ;)

Może VIN sprawdzili?

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

TZRfan pisze:
Wajcha recznego po prawej :lol: W tych passatach chyba ciezko to przerobic bo slawne z Malborka tez mialy tylko po tej stronie :lol:

Powiedz mi,lampa od A6 C5 soczewka od anglika tez da sie ustawic jak w tej twojej A4? Nie wiesz takiej lampy i blotnika lewa strona?

Heh, w Audi nie ma tego problemu, bo tunel jest uniwersalny :)

Wydaje mi się, że nie można przestawić, z tego co mi kumpel mówił. Błotnik powinienem mieć, tzn znajomy tam ma A6 i mogę podpytać jak kosztowo to wygląda.

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR, gazujesz A4?

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

kuba170495 pisze:
JawoR, gazujesz A4?

Na razie trzeba porobić co trzeba, zarejestrować i opłacić, później będziemy działać. Na 100% będzie LPG.

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
mateq97, spokojnie 200 przekracza 205-210 się da wydusić :mrgreen:

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99, gdzie masz takie górki? :lol:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

kuba170495, nigdzie :mrgreen: 195 deklaruje producent więc te 10-15km/h to nie jest wyczyn :mrgreen: Nie wiem jakim cudem Yaris zamykał szafę i jeszcze za skalę wskazówka wyłaziła :mrgreen: Każdym samochodem wyciśniesz te 10-15 więcej niż deklaruje producent chyba, że w Golfie ciężko się zbliżyć nawet do deklarowanej wartości (w sumie 1.9 tdi 110 (czy ile tam ma ta średnia wersja )koni mi się 100km/h nie udało osiągnąć bo zwątpiłem chociaż przy Renault Kangoo 1.5dci to był istny demon prędkości ten to dopiero muł :twisted:)

Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 5:55 przez razor99, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99, w sumie przy tych prędkościach liczniki mocno robią w uja :lol: vmaxa nie sprawdzałem ale 160km/h poleciał bez problemu i jeszcze miał dosyć siły żeby dalej przyśpieszać więc myślę że te 180 wycisnąłbym bez problemu :wink: tak przynajmniej twierdzi producent :mrgreen: jak na 90km jestem zadowolony z dynamiki ,moment obrotowy robi swoje :D

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Nie ma to jak kierowac się tylko i wyłącznie licznikiem ;)

Sory, ale jeden przekłamuje mniej, drugi bardziej...
Najmniej przekłamują liczniki elektroniczne(przynajmniej tak mi się wydaje. Jarisem jak wracałem po zakupie z gpsem, to gps 97km/h licznik 100km/h).

Lełonem przy 100 licznikowych mam 93gpsowe.
Beta to była przeee. Do 50km/h pokazywał w miarę kulturanie(przekłamanie ok. 3km/h), za to im wyższa prędkość tym bardziej kłamał. 170km/h na blacie, 153km/h na gpsie :)

Także gadanie, że "mój samochód potrafił się rozpędzić poza skalę na liczniku" jest nic nie warte :)
Odpalić gpsa i wtedy sprawdzać.

Te przynajmniej nie przekłamują(a jeśli już to o nieduże wartośći). Tego jestem pewien, bo mam dowód na to :)

razor99, słaby kierowca jesteś :D Na codzień Leon 1.9TDi AHF i nie brakuje mi pod nogą.
Może nie to samo co beta, ale zawsze coś. Teraz tyle śniegu to aż chciało by się jakieś 4x4 albo chociaż RWD.

Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 11:16 przez lucek15, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

lucek15, taa BMW to lubi przekłamywać jak w E46 zamknąłem szafę nie wiem jakim cudem :mrgreen:

kuba170495, no corollę na GPS tylko do 140 sprawdzałem to jakieś 5-6km przekłamania było więcej to nie wiem bo nie było gdzie i kiedy zresztą teraz bez GPS i tak nie sprawdzę :twisted: Co do Golfa to wersja R32 albo GTI to tak to już się zbiera

Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 15:46 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62889 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 2353, 2354, 2355, 2356, 2357, 2358, 2359 ... 3145  Następna