Dzisiaj jest 14 sie 2025, 18:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Tuning-Kit
*

Pojazd: Honda shadow VT
Wie ktoś, jak to wygląda w praktyce przy rejestracji WK ??

Chodzi mi o głównie o kupienie motocykla z większą pojemnością i ograniczenie go do 125cc ...

Trochę śmieszą mnie v - max oryginalnych 125 - w większości to 90 km/h, gdzie odblokowany skuter 50cc jedzie 80 - 90km/h.

Chcę kupić coś wygodnego [ mam 186 cm ] i aby się poruszało przynajmniej 120km/h.
Nie to po to aby jeździć 120km, ale aby go nie piłować jadąc przepisową 90, a i zapas mocy się przyda przy wyprzedzaniu bez duszy na ramieniu.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł: Re: Tuning-Kit
Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Jeżeli w dowodzie rejestracyjnym ma wbite motocykl 125cc i przejdzie przegląd techniczny pojazdu to już nigdzie indziej Ci tego nie sprawdzą. Do WK udajesz się na samym końcu ze wszystkimi kwitami, tablicą rejestracyjną i oczywiście PLN'ami. Jeżeli kupujesz motocykl o większej pojemności (w dowodzie ma wbite to co jest w rzeczywistości) to czeka Ciebie przeprawa z zakładaniem homologowanych blokad. Jak to wygląda i ile kosztuje to nie mam pojęcia. Wiem, że sam sobie nie możesz ich założyć, bo na to jest osobny kwit.

Tytuł: Re: Tuning-Kit
*

Pojazd: Honda shadow VT
Ja wiem, jaka jest droga z założeniem blokad, mnie interesuje bardziej - jak się na to zapatruje potem WK.

Czy robią problemy i czy się w to opłaca bawić ?

Nie uśmiecha mi się wydać np. 9 000 zł. za motocykl, potem z 1500 za blokadę oraz papiery to potwierdzające i się na koniec przekonać, że mogę postawić ukochany motocykl w garażu i tylko podziwiać.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]