Dzisiaj jest 21 lip 2025, 23:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Kibla się można uczepić, ok. Ale taki pseudo ścigacz 50ccm TZR, RS itd. itd. też, że piździk bo prawda jest taka, że poniżej 500ccm nic nie ma sensu.

Do autora. Jakbyś nie miał nic i byś się zastanawiał co kupić to lepiej TZR, ale skoro masz już roxa to jeszcze pojeździj nim ten rok czy ileś i zrób odpowiednie uprawnienie, po czym kup chociażby tą 125ccm.

Ja na TZR chwilę jeździłem i tylko plecy bolą, no ale jest mniej nudna ;D

Osiągi +/- takie same na sporcie TZR i sporcie Rox.

Co do RS to jeździ taki rozbity cały, słychać z daleka, wysokie obroty, piąty bieg, patrzę, a on toczy się 40km/h xDD I jeszcze ten durny dźwięk. Ja bym odradził na jego przykładzie.

Także moje opinia jest taka: masz roxa, pojeździj jeszcze, potem kup większy, bo TZR też się znudzi zaraz, chyba, że wydalasz kasę to już Twój wybór.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GSXR 1000 k8 / A4B7
To jak nie ścigacz to supermoto zawsze zostaje, wygodniejsze przynajmniej :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja na swoim przykładzie też polecam supermoto/enduro. Byłem zafascynowany "ścigaczami" 50tkami, ale na szczęście zabrakło mi pieniędzy na dobrą sztukę. Dlaczego na szczęście? Bo po 1, dźwięk 2t pasuje do tych motorków, po 2gie, można je bardzo fajnie, pomysłowo i przede wszystkim oryginalnie zrobić, po 3cie, jak się przewrócisz, to nic oprócz manetek nie ucierpi (szeroka kierownica przyjmuje prawie wszystko), a 4te wiąże się z 3cim, można śmigać po lasach, na gumie, naprawdę wszędzie się tym wbijesz i wjedziesz, i to jest super jak dla mnie, że nie muszę w obawie o plastiki hamować się na leśnej drodze nad jeziorko, czy też nawet po prostu na jednej z super polskich dróg. :)

Tytuł:
*

Pojazd:
supermoto świetna sprawa. moje derbi na oryginale, jedynie wydech leovince i gażnik dell'orto 17.5 smiga 110km/h z górki lekko ponad 120 bo licznik zamyka, (ale to juz zyłowanie silnika) a rocznik 99' :D do tej pory bez remontu, wszystko jak w zegareczku. ogólnie jest bardzo wygodnie, miękkie zawieszenie, pełen komfort, i tak jak inni piszą, wjedziesz wszędzie bez obaw o plastiki.

'Jeśli wszystko masz pod kontrolą, znaczy że jedziesz za wolno'

DERBI - wpadnij i oceń moje Supermoto: http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2213333#2213333

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Slider, Honda Cbr
Imię: Artur
Tzr pierdzi a to pseudo ścigacz jest. Lepiej zainwestować w SuperMoto to przynajmniej pierdzi bo tak ma być :d

Motorynka -> Jawka 50 - > Yamaha Slider -> Yamaha Neos -> Yamaha Slider -> Yamaha XT125x -> Yamaha Aerox -> Honda CBR 125

Tytuł:
*

Pojazd:
dzieki wszystkim. Jak sprzedam roxa to kupuje rs alvo tzr moze jakis projekt bedzie :D

Yamaha AEROXIIIK stage6 ! wpadaj
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=335308

Tytuł:
*

Pojazd:
arek95, i wszyscy inni myslalem nad supermoto ale strasznie mi sie tzr podoba i zamierzam kupic ja pojezdzix troche , a1 ii cbr 125 albo r125 aa ta tZr zeby wprawe zlapac w biegach bo nigdy nie jezdzilem DZIEKI za pomoc wsztstkim :)

Yamaha AEROXIIIK stage6 ! wpadaj
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=335308

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Faspi F8, Tigra 1.6 16V
Jeździłem kilka razy na TZR'ce i powiem, że wprawę w biegi zdobędziesz już w 1. dzień :)
Ogólnie ładnie się nim jeździ, tylko że trzeba się przyzwyczaić do innej pozycji jazdy niż np w skutach :)

Obrazek

https://www.facebook.com/PKRHgarage ZAPRASZAM !

http://forum.mieloch.pl/faspi-by-przemek051195-70cc-midrace-t261458-580.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
tzrka / rox : )
tzrka
+ tani chińskki cyl z mocą mhra 300zł kosztuje
+ biegowy
+ jest szpan
- nie wygodny
- zanim się bd nauczysz biegi wrzucać to muszisz troche pojezdzic .
- nie jeden rox cie weźmie :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Faspi F8, Tigra 1.6 16V
Tajgeer, co do ostatniego to na odwrót powinno być ;)

Obrazek

https://www.facebook.com/PKRHgarage ZAPRASZAM !

http://forum.mieloch.pl/faspi-by-przemek051195-70cc-midrace-t261458-580.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czytając wasze wypowiedzi to jak widać wypowiadają się ludzie którym coś tam się podoba/ kumpel dał się przejechać ale tak naprawdę nie jeżdżą biegówką na codzień.

Ja przetestowalem juz i skuterka i biegówke i musze przyznac że skuter jest o wiele przyjemniejszy od biegówki. W swojej rs-ce mam 6 biegów i to jest stanowczo za dużo jak na tą pojemność. Żeby jechać nią 50,60km/h na nie za wysokich obrotach musisz miec 4-czke wpiętą po czym jakiś palant na mieście przypomina sobie o skrecie i cala frajda się konczy gdy redukujesz te biegi do pierwszego :roll:

Jeżeli mialbym teraz wrócic do skutera z chęcią bym to zrobil ale nie ze wzgledu na mojego rumaka tylko ze wzgledu na przyjemność jazdy. Jest wygodniej i nie masz zabawy ktora przy dluzszej jezdzie robi się nudna. Na trasie też nie jest tak przyjemnie, to jednak jest 50-tka ktorą najlepiej wyprzedza się rowery i traktory :lol: a jak chcesz wyprzedzać cieżarówkę to lepiej zostać za nią niż masz się narażać :wink:

Biegówka na miasto spoko ale chyba by musieli zmniejszyć liczbę biegów do tej pojemności :mrgreen: ale jak kupowac coś na miasto z taką liczbą biegow to tylko większa pojemność :)

Odpowiadać na twoje pytanie nie muszę, sam zdecyduj ja opisałem tobie realia jazdy taką biegówką :wink:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2