Dzisiaj jest 10 lis 2024, 17:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1240 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 62  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CIVIC
capekpl1 pisze:
Ostrzeżenie: coś tu jest nie w porządku!
Witryna forum.mieloch.pl zawiera treści z witryny www.polskajazda.pl, która jest znana jako źródło złośliwego oprogramowania. Otwarcie tej witryny grozi zainfekowaniem komputera wirusem.
mi też takie coś ostatnio wyskoczyło tylko, że jakiejś innej strony (nie polska jazda) Używam Google Chrome.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
czy naprawde modzi nie maja nic lepszego do roboty jak usuwac mi post odswiezajacy (w temacie dosc waznym dla mnie - problem ze skutem ...) :roll:

Metrakit SP Series II ,Stage6 HPC ,Dell'orto 21mm , Reverse X-Treme ,Polini Air Box ,Stage6 VForce3 ,Malossi Multivar ,Stage6 Racing Torque Control ,Stage6 WingCooler Team , CDI Malossi ...

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
ghost, Idąc dalej Twoim tokiem myślenia to dla każdego jego temat jest najważniejszy. Gdyby co chwilę sobie go odświeżał to w mgnieniu oka mielibyśmy niezły syf na forum.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Wnoszę oficjalnie do Kąkola o zajęcie stanowiska w następującej sprawie:

W moim poście używając sformułowania "plebs" w stosunku do jednego użytkownika otrzymałem warna, natomiast inny użytkownik który przeklinał w tym temacie tzn (chyba, nie wiem dokładnie bo mod którego nick ujawnie później wie doskonale) miał 1 literę przekleństwa i dalej * nie dostał warna. Co mówi na to regulamin:

Cytuj:
10. Na forum kategorycznie zabrania się przeklinania oraz używania słów i zwrotów uznanych za obraźliwe. Niekulturalne oraz niemoralne treści będą usuwane oraz karane ostrzeżeniami. Wstawienie innych znaków jako cenzura słowa nic nie daje - ponieważ kojarzy się z danym słowem, a tym samym odbierane jako przekleństwo co grozi WARNem!

Jednakże mamy pewne odstępstwo od tego punktu:

Cytuj:
18. Dział Off Topic jest po to aby pisać w nim wszelkie „głupoty”. Moderatorzy i Administratorzy forum nie ingerują w treść pisanych tam tematów i postów, chyba, że wyraźnie łamią któryś z punktów regulaminu.

Natomiast chcę podkreślić co słowo plebs oznacza:

Kod:
Pochodzący z języka łacińskiego termin plebs odnosi się do:

* plebejuszy w starożytnym Rzymie (w czasach Republiki)
    * plebsu, niższej warstwy społecznej w Cesarstwie Rzymskim (dzieli się na miejski, wiejski; prawa i inne patrz: plebejusze)
    * plebsu miejskiego, warstwy społecznej w miastach średniowiecznych i wczesnonowożytnych

Nie uważam że sformułowanie "plebs" które w języku potocznym nie występuje oraz które nie jest nad wyraz obraźliwe zasługuje na "nagrodę" w postaci warna.

Więc albo traktujemy wszystkich jednakowo albo coś tu nie halo. Moderator który wręczył mi warna i który nie wręczył warna dla innego usera to Booyaka.

Link do tematu:
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=140863&start=40

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Nie uważam że sformułowanie "plebs" które w języku potocznym nie występuje oraz które nie jest nad wyraz obraźliwe zasługuje na "nagrodę" w postaci warna.

Warna dostałeś za całą wypowiedź:
Cytuj:
Z plebsem nie dyskutuję który jest na dużo niższym poziomie intelektualnym niż ja, sorki wielkie :) .

Którą jak najbardziej można uznać za obraźliwą dla osoby do której została skierowana. Nie ma co równać tego, jako niestosowanie się do regulaminu z wykropkowanym przekleństwem. Resztę napisałem przy Twoim poście.
Booyaka pisze:
Ochłoń, to raz.
On "wycenzurował" przekleństwo. Moim zdaniem obraza kogokolwiek to rażące łamanie regulaminu. O poziomie intelektualnym, nie znając kogoś też średnio masz co się wypowiadać i można uznać to za obraźliwe. Gdybyś wyzywał kogoś od dziwki, to też próbował byś mi wytłumaczyć co to oznaczało w staropolskim języku?
Od takich spraw masz PW albo dział Sprawy Organizacyjne, to dwa.
Booyaka

Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 12:44 przez Booyaka, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Booyaka chyba mam ci pokazać wyraźnie co mówi pewien punkt regulaminu:
Kod:
Wstawienie innych znaków jako cenzura słowa nic nie daje - ponieważ kojarzy się z danym słowem, a tym samym odbierane jako przekleństwo co grozi WARNem!

A dla usera neosik58 nie dałeś warnu. Weź człowieku czytaj ze zrozumieniem. On tak samo złamał regulamin jak ja.

A co do tego:
Booyaka pisze:
Warna dostałeś za całą wypowiedź którą jak najbardziej można uznać za obraźliwą dla osoby do której została skierowana. Nie ma co równać tego, jako niestosowanie się do regulaminu z wykropkowanym przekleństwem. Resztę napisałem przy Twoim poście.

To może przypatrz się tej wypowiedzi:
Podi pisze:
czarekcw pisze:
Wieśniaki.

Przyganiał kocioł garnkowi.

I to jest też obraza mnie bo dzięki temu przysłowiu sugeruje że jestem wieśniak, więc co? Czemu nie dałeś jemu warna? Użyte przeze mnie słowo "Wieśniaki" tyczy się drużyny Realu Madryt a nie usera więc powinieneś poczynić odpowiednie kroki do ukarania Podiego o obrażanie mojej osoby bo mnie nie zna.

A to że Podi ma 18 lat to jest niby bardziej inteligentny ode mnie? Na pewno jego poziom intelektualny stoi na niższym poziomie z powodu różnicy wieku i przejść życiowych więc nie uważam tego za obraźliwego a stwierdzenie faktu. Myślę że Kąkol podejdzie do sprawy poważnie i zastosuje odpowiednie kroki.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 13:57 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
@Booyaka,

Ale to chodzi o to ,ze modzi olewaja np: syf miliona takich samych tematow (jaki wydech ,stozek etc.) ,a przypier... sie o jakis gowna (odswiezania ,ortografie - sorry ale to swiadczy o piszacym ,a poprawianie komus bledow jest eeee dziecinne :wink: )

p.s-caly czas sadze ,ze moderacja na tym forum jest lekko zalowa (pisze to jako mod) ,ale moze nie bede sie wdawal ... moderacjha nie lubi tu zbytnio krytyki :wink:

Metrakit SP Series II ,Stage6 HPC ,Dell'orto 21mm , Reverse X-Treme ,Polini Air Box ,Stage6 VForce3 ,Malossi Multivar ,Stage6 Racing Torque Control ,Stage6 WingCooler Team , CDI Malossi ...

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
ghost pisze:
Ale to chodzi o to ,ze modzi olewaja np: syf miliona takich samych tematow

Zobacz temat w tym samym dziale apropo mojej osoby. Nie da się zadowolić wszystkich.
ghost pisze:
(odswiezania ,ortografie - sorry ale to swiadczy o piszacym ,a poprawianie komus bledow jest eeee dziecinne :wink: )

Nie wiem co złego w poprawianiu błędów. A musiała by taka wypowiedź na prawdę razić w oczy, żeby została chociażby usunięta.
ghost pisze:
moderacjha nie lubi tu zbytnio krytyki :wink:

Dlaczego? Byle to miało ręce i nogi, a takie pisanie "Ten to ma naryte w bani, bo mi warna dał..." trochę mija się z celem.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co się dzieje z tym forum a dokładnie z podświetlaniem nowych postów, raz na jakis czas mi podświetli i reszty nie. Jest to wielkim utrudnieniem i przez to coraz mniej zaglądam na te forum. Denerwuje to też innych użytkowników. Co się z tym forum dzieje jak nie jakeś błędy na serwerze to zawsze coś innego.

Hebo Manston Repica LC
MOTOFORCE RACING
Yasuni R
Dellorto PHBG 19
Polini Air Box
Malossi Multvar
Stage6 VForce3 by Tassinari
Malossi Flay

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 159
ghost pisze:
p.s-caly czas sadze ,ze moderacja na tym forum jest lekko zalowa (pisze to jako mod) ,ale moze nie bede sie wdawal ... moderacjha nie lubi tu zbytnio krytyki :wink:

Rozwiń proszę swoją myśl. Wg mnie nikt nie lubi krytyki, a każdy chyba chce usłyszeć zdanie na swój temat.

xdeers pisze:
Co się z tym forum dzieje jak nie jakeś błędy na serwerze to zawsze coś innego.

W tym wypadku jedno, albo drugie. Mam nadzieję, że będzie można zwiększyć tę liczbę. Czasu...

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 21:57 przez Kąkol, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ghost pisze:
Ale to chodzi o to ,ze modzi olewaja np: syf miliona takich samych tematow (jaki wydech ,stozek etc.) ,a przypier... sie o jakis gowna (odswiezania ,ortografie - sorry ale to swiadczy o piszacym ,a poprawianie komus bledow jest eeee dziecinne :wink: )

Masz rację ale jakiś porządek i poziom forum musi trzymać, a nie że muszę się domyślać co ktoś napisał bo nie stosuje żadnych zasad interpunkcji i musi to być karane, od tego jest w Mozilli opcja podkreślania błędów i ich poprawa by posty były przejrzyste, więc gdy ktoś pisze "ja tesz lubie szypko jescic" to zakładając temat z prośbą o pomoc pisząc podobnie niech nie denerwuje się dlaczego nikt nie odpisuje na jego pytanie, bo domyślanie się i patrzenie na te błędy ortograficzne rodem z podstawówki właśnie jest jak to ująłeś "żalowe".

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kąkol pisze:
W tym wypadku jedno, albo drugie. Mam nadzieję, że będzie można zwiększyć tę liczbę. Czasu...

Co masz dokładnie na myśli??

Hebo Manston Repica LC
MOTOFORCE RACING
Yasuni R
Dellorto PHBG 19
Polini Air Box
Malossi Multvar
Stage6 VForce3 by Tassinari
Malossi Flay

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Te wyskakujące errory na forum były przez to, że była za duża liczba pamiętanych, nieprzeczytanych postów na użytkownika. Teraz (jak widać) ta liczba została zmniejszona i chyba problemów nie ma, prawda?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kąkol pisze:
Te wyskakujące errory na forum były przez to, że była za duża liczba pamiętanych, nieprzeczytanych postów na użytkownika. Teraz (jak widać) ta liczba została zmniejszona i chyba problemów nie ma, prawda?

U mnie wyświetla się komunikat o tym, że jest jakaś tam liczba postów nieprzeczytanych. Potem klikam na ten napis mieloch motocykle i potem już nie mam żadnego nieprzeczytanego postu. Coś jest nie tak, bo chyba powinno się wyświetlić jakaś liczba nieprzeczytanych postów.

Obrazek
Fotki z prac:
http://www.fotka.pl/profil/MasterRacing/albumy/3,Malowanie/83981603,?najnowsze=1

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality LC
Kąkol, ale żeby od razy 10x zmniejszać? Dajcie chociaż 2k postów. To już jest zmniejszenie o ponad połowę względem wartości początkowej a do tego posty będą "czyściły" się szybciej. Myślę że warto spróbować. Jeżeli będą nadal błędy to można jeszcze zmniejszyć.

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Na razie jest to niezależne ode mnie. Dostane odpowiedź to zrobię co trzeba.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widzę że nikt nie zajmuje się moją sprawą, trudno. Skoro są równi i równiejsi to spoko, też będę tak samo naciągał regulamin.

Obrazek

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Chciałeś być noszony na rękach?
Skoro już przypominasz o sobie:
czarekcw pisze:
Wnoszę oficjalnie do Kąkola o zajęcie stanowiska w następującej sprawie:

Oficjalnie do Kąkola powiadasz. Tylko dlaczego na forum całego forum? Zła droga...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kąkol pisze:
Tylko dlaczego na forum całego forum? Zła droga...

Widzisz problem aby zająć stanowisko w tej sprawie na forum? Bo ja nie.

Obrazek

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Wybacz, ale ja nie czuję się pokrzywdzony i to nie w moim interesie się tu wypowiadać.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1240 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 62  Następna