Dzisiaj jest 31 sty 2025, 20:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema

Po wymianie wału moje optymalne ustawienia które spisywaly sie swietnie teraz nie spelniaja swojej roli. Nie jestem zadowolony z osiągów. Przeczytałem poradnik Juniora i traz mam pare pytań.

Regulując sprężynami dociskowymi musze szukać sprężyny coraz bardziej miękkiej aż do momentu w którym zacznie się ślizgać pasek tak ? Muszę znaleźć taką na pograniczu która nie pozwala śłizgać się paskowi ale też nie zaciska go zbyt mocno ?

Jeździłem już na hebo 60 i było w miarę okej ale od 95 km/h już słabiutko, wlożyłem s6 medium która jest o 4 kg twardsza i teraz przy przyspieszaniu lekko wyje ale nie przeklada i powyzej 85 juz ciezko idzie.

Z tego wynika że powinienem schodzić teraz w bardziej miękkie sprężyny tak ?

Nawet patrząc po sprężynach S6 R/T w ofercie widziałem jedynie sprężyny extra soft, soft i medium więc tunnerzy w coraz mocniejszych jednostkach powinni mieć skłonność do miękkich sprężyn.

Jak się mylę to poprawcie.

Moja maszyna:

SpEeDfIgHt 2 Led R-CUP Full-Sport DR 70ccm EVO

Zobacz go !!!

Ostatnio zmieniony 26 cze 2012, 11:36 przez Sopel38, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sopel38, spróbuj z malossi białą i żółtą a jak nie to pokombinuj sprężynkami sprzęgła i rolkami :/

Keeway Hurricane [*]
Aprilia Area 51 LC [*]
Aprilia Sr 50 LC ? :<

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
pobawilem sie z tym dzisiaj i jest taki problem.. Mul z poczatku na cieplym silniku jest na kazdej sprezynie: malossi zolta, hebo 60, s6 medium (im twardsza tym mniejszy).. Na zimnym nie ma wgl. Po drugiie mialem dysze 90, zmienilem na 95 (mul sie powiekszyl), zmienilem na 85 i leci o wiele lepiej.. Ale za to ten poczatkowy mul aktualnie na zestawieniu dysza 85 i malossi zolta jest ogromny na cieplym silniku :( wiec bedzie to wina sprezynek ? Rozciagnely sie ? Maja ok 2 tys. Mam hebo czerwone.

Moja maszyna:

SpEeDfIgHt 2 Led R-CUP Full-Sport DR 70ccm EVO

Zobacz go !!!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Po pierwsze, jest nowy dział zwany regulacja, w którym śmiało możesz te pytania zadawać. Po drugie, im mocniejszy silnik 2t (bo z reguły szczytowa moc w "dwa te" wypada na okres bliski najwyższym obrotom), tym większe powinno być opóźnienie rozwarcia korektora -> sprężyna twardsza.

Zaczął bym regulacje od wstawienia sprężyny centralnej pokroju hebo czerwonej (+90%) i doboru rolek

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]