Dzisiaj jest 15 lis 2024, 14:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gaźnik
*

Pojazd: skuter
Witam .Mam problem z wyciekającym paliwem z gaźnika dellorto 17,5 .Paliwo kapie otworem z komory pływakowej , i otworem obok śrub regulacyjnych. Dodam że dzieje się to na zapalonym silniku jak i na zgaszonym. Co może być tego przyczyną.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł: Re: Gaźnik

Pojazd: E46/ Vega swap Piaggio 125
Generic123, to samo co w mojej NSR :) Nie domyka Ci pływak albo się zawiesił na dole i nie blokuje dopływu paliwa albo po prostu pływak jest dziurawy nabrał paliwa i nie ma jak się podnieść :) Ja dziś kupiłem własnie NSR 125 za grosze a okazało się że wina leży po stronie pływaka. U mnie jest 1 pływak ale z 2 komorami i jedna była suchutka a w drugiej do połowy paliwo przez co jutro jadę na poszukiwania pływaka w Wałbrzychu jak to nic nie da będzie trzeba zamawiać z neta :)

Zapraszam do obejrzenia mojego swapu, kiedyś siedział chiński 4t,następnie minarelli horizontal a teraz piaggio 125cc

post2459516.html#p2459516

maciej3290 pisze:
Prawda taka ,że doniczka była pełna i do baku się spuścił i mu dysze zalepiło

*

Pojazd: skuter
Pływak napewno nie jest dziurawy bo sprawdzałem.Przekładałem też pływak z zaworem od innego gaźnika i dalej to samo.Czy mogłoby to mieć coś wspólnego z przytartym cylindrem ,i przerobionym mocowaniem gdzie wchodzi linka do gaźnika?

*

Pojazd: VW Passat 1.9/Quad Honda 180
Generic123 pisze:
Pływak napewno nie jest dziurawy bo sprawdzałem.Przekładałem też pływak z zaworem od innego gaźnika i dalej to samo.Czy mogłoby to mieć coś wspólnego z przytartym cylindrem ,i przerobionym mocowaniem gdzie wchodzi linka do gaźnika?

Raczej nie, tam powinien być założony oring na końcu śruby od regulacji (obroty/mieszanka). Przelewa dlatego że, zacina się pływak w komorze i jest tam taki zaworek który zamyka komorę dopływu paliwa gdy pływak się unosi do góry. Jeszcze jest opcja z kranikiem podciśnienia, może być uszkodzony i cały czas spada ci grawitacyjnie paliwo (uszkodzona membrana).

*

Pojazd: motyocykl
WariatPSM pisze:
Generic123 pisze:

Raczej nie, tam powinien być założony oring na końcu śruby od regulacji (obroty/mieszanka). Przelewa dlatego że, zacina się pływak w komorze i jest tam taki zaworek który zamyka komorę dopływu paliwa gdy pływak się unosi do góry. Jeszcze jest opcja z kranikiem podciśnienia, może być uszkodzony i cały czas spada ci grawitacyjnie paliwo (uszkodzona membrana).

Może tak być. Ja też miałem podobny problem i u mnie właśnie membrana była walnięta. Też się naszukałem przyczyny, masakra!

kosmaczewski.eu

Ostatnio zmieniony 11 maja 2016, 20:28 przez motofan27, łącznie zmieniany 1 raz

Awatar użytkownika

Pojazd: Apka AF1 50/78 89r
Generic123, najprościej sprawdzisz pływak i zaworek jak obrócisz gaźnik od góry "nogami" i tam gdzie podłączasz wężyk z paliwem spróbujesz wdmuchnąć powietrze, jeśli dasz radę znaczy, że zaworek iglicowy jest nie szczelny lub pływak się zacina i go nie domyka...

-- 31 gru 2015, 11:52 --

aha... I uszczególnij trochę temat

Piszę po polsku!
No... Przynajmniej staram się :)

Chcesz naklejki lub gadżety na skuter lub moto za free wbij tutaj :D

Apka od CHEJMaN'a :D Klik, klik! :D

Instalcje elektryczne do sqt/ moto na zamówienie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]