Cześć jestem Rusin i jestem tutaj nowy na forum, od nie dawna na facebooku prowadze swoj projekt derbi
sendy x-race z 2005r ;)
https://www.facebook.com/Derbi-Senda-Bl ... 2/?fref=tsA więc tak, senda zostala kupiona przezemnie w listopadzie 2014r, przez ten czas nie dzialalem przy niej zbyt wiele poniewaz mialem inne problemy na glowie. Po pewnym czasie zaczela mnie denerwowac gdyz senda okazala sie miec naprawde duzo wad zatajonych przez bylego wlasciciela ktoremu z tego miejsca zycze serdecznego penisa w d***e:)...
Odrazu po przyjezdzie do domu senda zaczynala wariować a dokladniej,po odpaleniu pomimo ze nie dodawalem gazu zwiekszaly sie obroty,po pewnym czasie lakier zaczął sie luszczyc plastiki byly malowane sprayem:)... Silnik byl klejony zwyklym silikonem do uszczelniania okien,a cylinder niestety po przejechanych 5km zatarl sie.
A więc tak senda dzień po zakupie wyglądała tak
Nie dlugo po tym senda odmowila posluszenstwa i gdy ja odpaliles lapala sama z siebie wysokie obroty a gdy dodales gazu gasla,po wymianie zaworu membranowego w ktorym blaszki byly poodginane gasniecie ustalo lecz nadal lapala wysokie obroty,myslalem ze to wina chinskiego gasnika 21mm dlatego wymienilem na 12mm dellorto i nadal bylo to samo,po pewnym czasie gdy odpalilem sende i mocniej dodalem gazu zgasla... Po zdjęciu cylindra okazało sie ze jest zatarty,no nic kupilem cylek kit teca 50cc alu,lecz nadal nie wiedzialem co stalo za tymi przeklętymi obrotami,zrezgnowany odstawilem sende i tak stala okolo 8smiu miesiecy nie tykana az do pazdziernika,na forum wyczytalem ze moze to byc wima uszczelniaczy i przez to lapie lewe powietrze tak wiec szybko wzialem sie za sende,rozebralem ja całą poniewaz musialem wyciagnac silnik to i tak oddam ja do lakiernika.
A więc gdy tylko rozebralem sende zamowilem potrzebne czesci czyli łożyska wału skf i uszczelniacze wału stage 6 oprocz tego oczywiscie komplet uszczeleg silnika derbi.
Jutro czyli w poniedzialem 02.11.15 oddaje silnik do znajomego ktory mi go ogarnie
. Gdy przeglądalem olx natknalem sie na kola (odlewy) w ktorych poprostu sie zakochalem i uznalem ze musze je miec kilka dni pozniej byly juz u mnie <3
.
W najblizszym czasie zamowie kilka grubszych paczek do sendy,oraz oddam rame do lakiernika projekt na forum bedzie prowadzony systematycznie lecz zapraszam rowniez na moj fanpage
.
Generalnie mam dosyc spore plany na sende;)
* Cylinder 80cc* Wał
* Gaźnik
* Zapłon
* Boost Bootle
* Sprzęgło
* Full OptykaI wiele innych;)