Cieszę się, że się podoba
Narazie nie planuję żadnego rozbierania bo simek chodzi bez zarzutu. Jak kiedyś coś się stanie do dopiero rozbiorę i wszystko odnowię
Czekam na odpowiedzi innych użytkowników
-- 30 gru 2015, 18:12 --
Witam państwa
Dzisiaj do simka wpadł nowy klosz na tył, żarówka od STOP na tył, przerywacz kierunków.
Będę musiał poprawić trochę tą instalację w simku. Zagląda tutaj ktoś ze świętokrzyskiego albo okolic kto by mi ją poprawił, albo podpiął całą od nowa? ;)
Zdjęcia dodam jutro, bo jak zakładałem lampę to było już ciemno i nie robiłem
-- 14 sty 2016, 22:35 --
Siemka, w najbliższym czasie, przy zakładaniu elektryki planuję zmienić cylinder, ale nie wiem jaki wybrać. Nie chcę zwykłej 50cm 4 kanałowej. Chciałbym 50/4/3, 60/4, albo 60/4/3. Który wg was byłby najlepszy. Chyba każdy odpowie że 60/4/3, ale nie wiem czy wytrzyma wał i łożyska ( zakładam ze silnik nie był rozbierany od nowości, tak jak mówił poprzedni właściciel)
Czekam na wasze rady
pozdro
-- 22 sty 2016, 17:43 --
Siemka
W simku odkąd do kupiłem było słychać że pierścienie delikatnie dzwonią i łożysko igiełkowe jest już dość zużyte ( tak też mówił poprzedni właściciel). Dzisiaj zdjąłem głowice i cylinder żeby zobaczyć co jest do wymiany.
Na początku myślałem że to 50cm ddr, potem że to china 50cm, a dzisiaj okazało się że to Almot
Pierścienie są już zużyte, więc zmienię całego tłoka z pierścieniami i łożysko igiełkowe.
Cylinder jest przerobiony chyba na 50/4 czy coś podobnego, przynajmniej na moje oko Zacząłem go też dzisiaj trochę "ulepszać", jak coś robię źle to mówcie żebym cylindra nie zniszczył Czekam na Wasze komentarze Pzdr