Dzisiaj jest 05 mar 2025, 19:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam
Śpiesząc się nie nałożyłem zawleczki kontrującej śrubę tylnego koła, i niestety podczas jazdy koło wypadło ;((na szczęście było to jak wchodziłem w zakręt, przy małej prędkości). Ta "bylejakość" z mojej strony będzie mnie kosztować dość dużo ale teraz do sedna sprawy. Zerwał mi się gwint do którego przykręca się koło http://w788.wrzuta.pl/obraz/7oUed0CQlw5/img_4398 . Wiem że ten element muszę wymienić, a więc:
Czy jak już kupować tą część, to brać seryjną piaggio czy jakiegoś stage6, polini ? W tym momencie sportowe przekładnie mają inne rozmiary zębatek, czy drugą cześć przekładni też będę musiał wymienić ?
Gdy jeszcze ta część przekładni była założona, był luz na długość(ciągnąć do siebie, oraz pchając do przekładni) Czy takie objawy są normalne ?
Druga część przekładni( http://w788.wrzuta.pl/obraz/13apWvuQqKJ/img_4397 ) bez założonej pokrywy miała luz góra/dół czy jest to normalne (później przytrzyma pokrywa) czy łożyska są do wymiany ?
Dodam że mój setup to Leovince ZX, Multivar, Metrakit Hade made 70cc
Pozdrawiam i czekam na pomoc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
To jakie przełożenia wybierzesz to już Twoja sprawa. Mógłbyś dać jakieś ciut na prędkość o ile pasują.
To, że wałek sprzęgła ma luzy w Twoim wypadku jest normalne.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
*

Pojazd:
Czyli takie najbardziej optymalne przełożenia to jakie są ? Gdy zmieniam przełożenia wtedy muszę kupić wałek sprzęgła, wałek"koła i tą jeszcze 3 zębatkę ?
Dzięki za pomoc

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]