Dzisiaj jest 28 lut 2025, 20:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
więc tak jadę sobie wczoraj swoją sr i coś jakby poczułem ze słabiej chodzi :( dodałem gazu na 5 sekund zgasł silnik i koło się zatrzymało przegrzać nie mogłem bo wyjechałem z pod bloku i jeździłem ogólnie z 2 min max ;) poczekałem 5 min odpaliłem jadę dalej i nagle taki wielki muł i znowu zgasła zadzwoniłem po kolegę przyholował mnie do garażu postawiliśmy sr na bok dodaliśmy gazu na 10 sekund i po 10 sekundach koło stanęło i silnik się wyłączył ( tak jakby ktoś naraz wyłączył zapłon i wcisnął tył hamulec ) po czym nie mogłem odpalić po 5 min odpaliła i strasznie dziwnie chodziła nie chciała ustać na wolnych i się trzymać na obrotach :)
dzisiaj rano poszedłem do garażu i zobaczyłem ze tylne koło ciężko się kreci więc je odkręciłem ale nie dałem rady wyjąć łożyska i przy okazji sprawdziłem olej w przekładni ( był w normie ) pomyślałem ze dopcham sobie do mechanika ;) otwieram schowek i patrze na korek od oleju i przez 100 km zeszło z 3 strzykawki ( jak ktoś ma sr-ke to wie o co chodzi widziałem olej w tej rurce normalnie :P ) i sobie myślę ze sr-ka wgl nie dostaje oleju od razu dolałem olej do benzyny pobawiłem sie regulacja i sr-ka odpaliła;) zostawiłem ja na wolnych na 20 min pojeździłem po parkingu z 10 i nic się nie działo :) więc powodem mógłby być zbyt mała dawka oleju :) ??
i jeszcze jedno pytanie niestety czujnika od temperatury nie mam ale po przejechaniu 8 km chciałem dotknąć przewody i były strasznie gorące układ odpowietrzony świeca kawa z mlekiem ( taka troszeczkę ciemniejsza niż u kolegi ale tylko troszkę ) i czy to tez to grzanie mogło spowodować się zbyt małej dawki oleju ?? czy po prostu te przewody maja byc takie gorące "?? ( u kolegi są gorące ale nie aż tak )
bardzo bym prosił o odpowiedzi ;) ! PROSZĘ !

Stage6 Cylinder streetrace ( + łożyska s6 skf c4 teflon )
Stage6 pro replica (wydech)
Stage6 sport pro ( Wario )
Stage6 sport pro ( Sprzęgło )
Gaźnik dellorto 19
filtr Revo
Pasek dayco
Sprzedam !!! - 13074461

Ostatnio zmieniony 08 lip 2012, 23:13 przez Reku, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]