Dzisiaj jest 11 mar 2025, 19:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kupiłem nowy wariator, zmianę dokonam w najbliższym czasie, nie ma co się śpieszyć bo już zima i pracuję nad zrobieniem skutera na sezon, ale muszę się zastanowić i powiedzcie mi jakie rolki mam do niego wsadzić by dość dobrze ciągnął do samego końca oraz miał v/max większy niż mam teraz - 90 km/h myślę że to będzie malutko :). Mam oryginalnego MC2, tylko że Sport Series - tłumik trochę lepszy niż pozostałe pierdki nrg. :).

Co polecacie, oraz jakie najlepiej spróbować - mam do koperty te 3 opcje co są w Hebo ; 3.4, 4.1 i 4.9g które najpierw chociażby wsadzić i wypróbować, dodam że będę wymieniał dyszę na 70 i wkładał stożek.. Sportowy komin będzie w trakcie przyszłego sezonu - nie stać mnie, a muszę kupić jeszcze dzwon i sprzęgło.. :).

Oraz czy dobrym wyborem dla rolek będą ; http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... b24c5eefc8 ??

Pozdrawiam i czekam na opowiedz..

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
pluto_cmg, najpierw załóż potem będziesz wiedział,..Nikt Ci nie powie jak będzie super dla twojego skutera. Ja kupiłem Hebo NG do NRG i nawet po regulacji nie dało mi kompletnie nic! Z tego co słyszałem to Hebo NG najlepiej chodzi na rolkach 4,1.

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Bo pewnie sama wymiana rolek bez sprężynek i sprężyny centralnej sprzęgła nic nie wskóra

http://www.plemiona.pl/1131199-pl46.html

Sprzedam przycisk klaksonu P/G

http://allegro.pl/show_item.php?item=1307188767

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Najpierw załóż wariator na najcięższych rolkach, ze względu na to że masz seryjny komin. Sprawdź bez sprężyny centralnej. Potem ją załóż, może się okazać, że będzie Ci obniżać v-max... Z kolei jeżeli seryjna będzie za miękka to będzie drastycznie zwalniał pod górkę..

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Piaggio Typhoon LC
Kubica, jesteśmy z tobą!

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czyli założę z 4.9 :). Dzięęęękuję, może dzisiaj zacznę wymianę, a jeszcze zapomniałem jak daleko wkręcić tę blokadę tłoka IGM - na instrukcji pisało, ja nie pamiętam czy cały czy pół tej blokady..... :)

A.. i czy jest opcja by stawał na koło :O ?

Ostatnio zmieniony 09 paź 2010, 17:36 przez pluto_cmg, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
pluto_cmg, a problem zajrzeć do instrukcji?No wkręć raczej całą aby zblokowało wał.

pluto_cmg pisze:
A.. i czy jest opcja by stawał na koło :O ?

Dzięki sportowemu wariatoru? Mi osobiście w NRG te wario nie dało NIC! Nawet po dobrej regulacji..Jeśli sam dobrze wyregulujesz to może akurat tobie to coś da..A na koło jak ktoś umie to postawi wszystko!

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja na standardowym to życia nie miałem, raz nawet się wykur......wiłem jak katowałem go bo tak słabo sie wkręca na obroty - sprężynki by trzeba było zmenić, ale ogółem sprzęgło mam już wyjechane oraz dzwon więc może to przez to...

ale ogółem założyłem wario, muszę koła odebrać od wulkanizatora w przyszłym tygodniu i założę i się przejadę, wsadziłem rolki 4.9 g. :)

http://www.plemiona.pl/1131199-pl46.html

Sprzedam przycisk klaksonu P/G

http://allegro.pl/show_item.php?item=1307188767

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]