Dzisiaj jest 18 sie 2025, 2:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzis rano myłem skuter. Pod spodem odłączył się kabelek inforumjący poprzez świecenie się diody o przegrzaniu silnika. Podłączyłem go i tu zaczął się problem. Poczekałem 30min-1h az skuter wyschnie. Potem odpaliłem go i przejechałem sie jakieś 500m moze troche wiecej. Wtedy tez zaczeła sie palić dioda, ze skuter jest przegrzany (świeciło słońce i nie widziałem czy przed jazdą sie paliła i w czasie jazdy ) dopiero gdy zsiadłem zobaczyłem, ze sie pali. Rozebrałem przod i płynu w chłodnicy jest wystarczająco. Slinik nie był aż tak goracy bo spokojnie go dotykałem i się nie poparzyłem. Problem tkwi tutaj, ze mineło już 3-4h i dalej dioda się świeci. Nie wiem czy jest zwarcie czy cos. Patrzyłem i napięcie jest, a oporu nie ma.
3 dni temu jechałem nim 10-15 km i nic sie nie dzialo. Być moze to po tym myciu cos sie zwaliło. Dostało sie troche wody i szaleje. Martwie sie i chcialbym sie spytac oco moze chodzi ?

Ostatnio zmieniony 03 cze 2011, 18:32 przez Ryba8, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A3 1.8T
gdzies dotyka kabel i świeci.

najlepiej całą wiązke tego kabla znajdz i wymień pewnie sie gdzieś przetarł albo coś w tym rodzaju. Albo czujnik padł.

Obrazek
~Kliknij~ :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]