Dzisiaj jest 22 lip 2025, 2:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema.
Mam duzy problem ze swoja ze swoim skuterem.Jest to yamaha neos z 2002 r z przebiegiem 6000km. Otoz jakis czas temu zabralem sie za male przerobki.przed nimi skuter wyciagal 80 z gorki a na prostej 70.zaczelo sie od lzejszych rolek ale one zbaraly mi troche z v-maxa a przyspiechy nie przybylo (70km na prostej jak i z gorki)ale je zostawilem.pozniej stozek ale okazal sie niewypalem wiec zostal seryjny filterek.Ale pod stozek byly robione jakies regulacje i po nich skuter jechal juz 65. I tak zostalo do teraz.a w miedzy czasie bylem pare razy u brata ktory jest mechanikiem .Regulowalismy gaznik,wymienialismy sprezynki sprzegla,centralna,dalismy do tokarza wariator,zmienilismy pasek ale nic to nie dalo .jedyne skutki dal nowy krociec (zmieniony z 12 na 21) ale i to tylko na przyspieszeniu.Dzisiaj pojechalem do niego bo wlasnie sprezynki wymienialismy ale one nic nie daly(byc moze dla tego ze bylo ich 3 a do mojego sprzegla wchodza 2) a wyszlo nawet gorzej wiec wsadzilem stare.Do tego skuter strasznie sie grzeje.przejade 5km i ma na starcie mega mula.Po ostatniej wizycie u brata skuter ma strasznie mala moc na starcie.musze wstawac zeby zerwal na zuzlu... :hmm: a wczesniej toz po wymianie krocca rwalem na zuzli z 2m.Spalanie tez jest duze-ok.5/100 Nie wiem co do holery sie dzieje. Chcem cos poleprzyc a wychodzi tylko gorzej.Co mozna na to poradzic ?
Bardzo prosze o pomoc.
Moze znajdzie sie ktos tak mily i ma chwile aby pogadac ze mna o tym na gg-7699847:)
Pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
siema sprawdzić pierscienie na tłoku i kompresje i zobaczy czy niemasz jeszcze sprzęgła spalonego (chodzi o okładziny na sprzęgle ) Miałem podobnią sytuacje i sprzegło mi było do wymiany pozdro i szerokości ...jak jeszcze cos to pisz gg: 35266625

Tytuł:
*

Pojazd:
no okladziny sa spoko(bynajmniej tak mysle) . piercienie nie wiem-sprawdze. jakies jeszcze pomysly? Bo doradzali mi ze to paska wina a pasek nic nie zmienil

Ostatnio zmieniony 13 cze 2011, 21:50 przez tombo10, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]