Dzisiaj jest 10 lip 2025, 16:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam! Panowie mam problem z moim rozrusznikiem w Aprili RS 50 z 2003r.
Problem polega na tym, że przy odpalaniu rozrusznik po prostu piszczy i nie ma siły, żeby zakręcić wałem. No to kupiłem używkę rozrusznik za małe pieniądze, nie do końca działający (z myślą, że przełoży się kilka rzeczy i może będzie działało). No ale.. po poprzekładałem chyba wszystkie już możliwe części zaczynając od wirnika, szczotek kończąc na obudowie i bendixie.. problem występował dalej, jedno co zauważyłem, rozrusznik kreci jeśli nie skręcę całego rozrusznika złożyłem wirnik, tą obudowę co w niej są te magnesy i szczotki podłączyłem pod akumulator (nie skręcałem w ogóle) rozrusznik kręcił i miał siłę. Wystarczy, że jak skręcę rozrusznik już do kupy i poskręcam rozrusznik spowrotem zaczyna piszczeć. Zauważyłem też to, że jak nie dokręcę śrub gdzie jest ta blaszka co się podpina + od wiązki elektrycznej to rozrusznik kręci aż miło. No to dałem tam podkładki skręciłem i rozrusznik chodził i nie piszczał. No to poskręcałem wszystko do kupy odpalał wszystko ładnie pięknie ale już inaczej bo tak jakoś głośniej niż zwykle, ale mniejsza z tym.. Po w sumie całym dniu jeżdżeniu zauważyłem, że rozrusznik nie ma po prostu siły kręcić dalej i możliwe, że jak dałem te podkładki to może gdzieś go klinuje (a zapomniałem dodać ze dałem te podkładki w miejscu gdzie przychodzi obudowa z tymi magnesami do obudowy co są szczotki). Co z tym fantem koledzy zrobić?... Może wiecie gdzie na śląsku okolice Gliwic, Zabrza, Rybnika robią rozruszniki? Wydaje mi się, że rozrusznik może gdzieś przepuszczać prąd, ale nie jestem pewny.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Proponuje zakupić rozusznik na allegro ale sprawdz czy koło rozrusznika to za wariatorem nie jest zużyte już po prostu

YAMAHA AEROX BLACK AND CHERY PROJEKT BY STOJAK !! ---> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2147576#2147576 <---

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Czy Ty kolego umiesz czytać ze zrozumieniem? Wiesz co to jest Aprilia RS? Bo chyba mi się wydaję, że nie za bardzo wiesz :roll:

Tytuł:
*

Pojazd:
Pomoże ktoś?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]