Dzisiaj jest 18 lip 2025, 21:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam mam następujący problem , otóż digital nie pokazuje mi temperatury i miga mi kontrolka od stanu płynu chłodniczego, płyn chłodniczy zalany do pełna i odpowietrzony.... czujnik umieszczony jest na chłodnicy , ruszałem nim styki czyściłem i nic.... była by możliwość zrobienia czujnika w głowicy ale tak żeby pokazywało temperaturę na seryjnym liczniku?? (kostka do podpięcia czujnika do głowicy jest czarny i czerwony kabel)

Ogolnie to moim zdaniem Włosi pod tym względem dali niezłą kiszkę , czujnik stanu to śrubka z kabelkiem wkręcona w zbiorniczek wyrównawczy, a do samego czujnika poprowadzony jest kabelek z złączką która trzyma się na gumkę... porażka
z góry dzięki za pomoc, może da się coś jeszcze zrobić bez kupowania czujników itd?

Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 19:51 przez Jachu, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: nissan
Jachu, Pewnie czujnik skończył żywotnosć.
Najlepiej zostaw go w spokoju a kup nowy i wkręć do głowicy (jest otwór zadekowany śrubką na imbusa).
Przeprowadź kabel i już masz temperaturę cylindra.

Tytuł:
*

Pojazd:
czyli mówisz że kupić lepiej czujnik do głowicy (kable mam poprowadzone seryjnie kostka jest) ?? a mógłbyś zapodać link do takowego, bo są różne rodzaje , a i czy czujnik będzie kompatybilny z moimi zegarami?
:)
aha i co wtedy będzie z "czujnikiem" od stanu płynu chłodniczego? (wkręt wkręcony w zbiorniczek wyrównawczy, a do wkręta idzie niebiesko-biały kabelek)

Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 22:10 przez Jachu, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]