Dzisiaj jest 21 lip 2025, 5:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Siemka yamaha z 96r. po full tuningu. Skuterek ma silniczek minareli, po zmianie cylka i głowicy. Pierwszym cylkiem jaki był w nim to top performers wraz z głowicą, potem został on wyjęty i oddany do szlifu lecz jednak po pewnym czasie znów stało się to samo co wcześniej. Został zakupiony nowy cylinder, tłok itp. firmy parmakit również to była 70cc. spisywała się lepiej niż cylek firmy top performers, ponieważ na parmakit można było spokojnie zamknąć licznik (100km/h i wskazówka opierała sie o obudowę) lecz nie powiem gdzy zmieniłem olej na tańszy działy się prawdziwe cuda.. czasami wgl nie chciał odpalić na parmakit.. a czasami jak odpalił za nw ok. 25 kopniakiem to sam łapał wyskokie obroty i nie miał wgl. mocy. Po zdjęciu cylka zobaczyłem lekkie ryski i to samo na tłoku, po zdjęciu pierścieni zauważyłem że w pewnych miejscach są bardzo zdarte. Ale do rzeczy.. jako że mam stare tłoki i pierścienie czy będę mógł włożyć stare pierścienie? oczywiście rozmiar sie zgadza.. ale teraz nw którą głowicę włożyć.. wrzucam kilka fotek abyście sobie porównali i mi doradzili:D

Pierścienie które mam zamiar włożyć:D
Obrazek
Obrazek

Głowice: od lewej top, parmakit
Obrazek

Top performers:
Obrazek
Obrazek

Parmakit:
Obrazek

Od góry:
Obrazek

wstawiłem dwa zdj top ponieważ widać tam takie nie równości i nie wiem czy w jaki kolwiek sposób przeszkadzałoby to w eksploatacji. jakieś porady?

-parmakit 70ccm
-speed control
-przeciwtalerz hebo nq
-polini 2g evo 2
-hebo kevlar
-dellorto 17,5 - dysza 90
-polini AirBox

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 19:47 przez ziomek22222, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
odświeżam :mrgreen:

-parmakit 70ccm
-speed control
-przeciwtalerz hebo nq
-polini 2g evo 2
-hebo kevlar
-dellorto 17,5 - dysza 90
-polini AirBox