Podejrzewam, że ten co podałeś teraz to będzie jeszcze trudniejszy.
Ja Ci powiem tak, że nie powinno być żadnego problemu. Ewentualnie obrotomierz nie zadziała, chyba, że jednak wychodzi wolny kabel.
Jakbyś kupił już taki licznik z obrotomierzem to ja mam każdy kabelek do niego ponumerowany i opisany, bo kiedyś badałem, żeby do koso podpiąć.
Więc pisz, to Ci podam ;)
@EDYCJA!!:
Sorry, źle zauważyłem. Do Twojej kostki idzie 9 czy 10 kabli? Jak 9 to na pewno nie idzie od obrotomierza, więc z tym bd problem.
Tak po za tym resztę bez problemu połączysz, tylko kwestia, żebyś zakupił jeszcze odpowiednie kostki do tego nowego licznika i przełożyć kable.
Jak przełożyć kable?
No ja mam niestety tylko 2 spsoby. 1 to metoda prób i błędów, 2. jest następująca:
niestety musisz rozebrać licznik nowy i stary.
I patrzysz na 1. kabelek od kostki, i oberwujesz jego drogę po wszytkich ściezkach na płytce nbeskiej. Dalej prąd z tego kabla w przypadku kilku wpadnie na drugą stronę przez śrubki, którymi jest przykręcona płytka z elektryką. I tak dalej obserwujesz całą ścieżkę i dojdziesz czy idzie do kontrolki od oleju, czy do paliwomierza itd.
Będą chyba 2 kable, które dojdą w nieznane. Będzie podpis na płytce IGN i GND. To będzie ogólne zasilania i masa o ile się nie mylę.
Najłatwiejsze kable są chyba od kontrolek (oprócz temperatury) i podświetlenia bo nie wchodzą na płytę główną tylko od razu po tym niebieskim. Na 1 ścieżce będą wszystkie żarówki od podświetlenia i z drugiej strony drugą ścieżką wrócą masą. Od trzech kontrolek też bardzo łatwo.
I tak dojdziesz jaki kabel do czego ;D
Czyli najpierw ustalasz każdy kolor kabla z kostki gdzie idzie w starym liczniku - zapisujesz.
Potem dochodzisz który pin z nowego licznika idzie gdzie i dopasowujesz.
P.S. Paliwomierz i obrotomierz to takie zwoje nakręcone drutem na płytce.
Spójrz jak dochodzę do kontrolek oprócz temperatury.
Czerwona linia + do danych kontrolek
Żółta linia to też plus, który idzie do tej samej kontrolki co ostatni czerwony bo są to 2 kierunkowskazy.
Czarna linia to masa (tylko nie jestem pewien czy tam też idzie od kontrolki. kierunków.