Dzisiaj jest 15 lis 2024, 23:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Yamaha Neos
Witam Was bardzo serdecznie!

Mam Yamahe Neos (2T) z cylindrem chińskim 70cc (problem występował również na innym cylindrze), gaźnik sportowy 17,5 sportowy wydech.

W skuterze gdy tylko go kupiłem z drugiej ręki był problem. Przy jeździe max 40 km/h nic się nie dzieje, skuter jedzie prawidłowo długie odległości (10km). Za to przy jeździe na całym gazie (skuter wtedy jedzie około 65-70 km/h) pojawia się problem. Po przejechaniu pewnej odległości (około 2 km) skuter nagle gaśnie. Zanim zgaśnie przez około 1 sekundę zdecydowanie traci moc i po prostu już wiem, że zaraz zgaśnie. Przed zgaśnięciem słychać charakterystyczny dźwięk, przypomina on dźwięk pracującego rozrusznika. Po tym jak motor zgaśnie, nie mogę go odpalić z kopnika nie dodając gazu (normalnie pali elegancko bez dodawania gazu). Muszę dodać odrobinę gazu i skuter momentalnie pali. (cylider nie puchnie, bo od razu zapala, ale muszę dodać gazu, nie wiem dlaczego). Po odpaleniu i starcie skuter prawie w ogóle nie ma mocy, ciężko rusza i strasznie mocno dymi. Wszystko normuje się po przejechaniu kilkuset metrów powoli (dymienie ustaje, nabiera mocy).

Początkowo myślałem, że podczas jazdy uruchamia się rozrusznik i dlatego skuter gaśnie. Jednak to nie jest to, bo wyciągnąłem rozrusznik i nadal problem występuje. Kiedyś miałem założony inny cylinder i problem był dokładnie taki sam. Ostatnio kupiłem również nowy kranik podciśnieniowy-to też nie to.

Jak myślicie, czego to jest wina? Co muszę naprawić? Cylinder odpada na pewno, bo motorek odpala od razu i jedzie dalej. Mam już dosyć zużyty wariator, czy jest możliwość, żeby coś z napędem było nie tak? A może coś z gaśnikiem?

Bardzo Was proszę o porady, z góry bardzo dziękuję! :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: Aprilia SR Minarelli Hor. LC
Obstawiam za niski poziom paliwa w komorze pływakowej. Jaki masz model gaźnika?

**

Pojazd:
Tłok Ci puchnie!
Masz chiński zestaw, więc nie oczekuj od niego za dużo :(
Niedługo wcale nie będziesz miał mocy, jak Ci się zatrze do reszty.
Podczas gdy tłok puchnie jedziesz te 70 km/h i zanim zatrzymasz się, on zdąży na tyle ostygnąć, że możesz już kopać. Cylinder NIE PUCHNIE! :)

NieCiik pisze:
Ogólnie lubie i peżoty

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]