Dzisiaj jest 15 lis 2024, 13:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: y. rex 50
Cześć wszystkim! :) jestem posiadaczem skuterka yamaha rex 50 i mam z nim od groma problemów, ale przejdźmy do rzeczy która aktualnie rozkłada moje ręce. Pierwsza jest taka, że potrzebuję drugą identyczną dyszę główną jak ta na zdj poniżej
http://zapodaj.net/033161385d922.jpg.html
http://zapodaj.net/7930cee4fd763.jpg.html
Problem w tym, iż nie mogę odczytać cyferek z dyszy, a w mechanice jeszcze jestem świeży, ciężko mi się domyślić, szukałem w internecie, można powiedzieć, że nic konkretnego nie znalazłem, dlatego Was, obeznanych proszę o pomoc :).
Druga sprawa polega na tym, iż skuter okropnie przerywa gdy rozpędzi się do 30 km/h, szybciej już nie pojedzie gdyż tak jak wspomniałem przerywa. Nie wiem co może być tego przyczyną, ale od siebie dodam, że całkiem niedawno rozkręcałem wariator w celu sprawdzenia czy nie mam tam blokady (pasek napędowy rownież zdjąłem). Wszystko złożyłem tak jak być powinno i od razu z kolegą zabrałem się za gaźnik, czyszczenie itp. Po złożeniu i wyregulowaniu skuter leci tylko 30 i przerywa (wcześniej leciał 40 w porywach do 43). Nie wiem co robić, brak mi sił już na to wszystko. Co może być przyczyną przerywania? Czy może to być wina za dużej dyszy?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg
sprawdz kabel od swiecy czy przebicia niema objawem strzelania moze byc zuzyte pierscienie ale na sam poczatek napisz czy ładnie odpala jesli trzeba go troche pokopac to pierscienie do wymiany posprawdzaj tez czy niełapie lewego powietrza moze przy składaniu gaznika zgubiłes jakas uszczelke np od iglicy i dostaje lewe a i tez załuz filter nie zaden stozek tylko orginał na stozku na takiej dyszy nie pojezdzisz

-- 11 lip 2014, o 14:42 --

sprawdz kabel od swiecy czy przebicia niema objawem strzelania moze byc zuzyte pierscienie ale na sam poczatek napisz czy ładnie odpala jesli trzeba go troche pokopac to pierscienie do wymiany posprawdzaj tez czy niełapie lewego powietrza moze przy składaniu gaznika zgubiłes jakas uszczelke np od iglicy i dostaje lewe a i tez załuz filter nie zaden stozek tylko orginał na stozku na takiej dyszy nie pojezdzisz

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

boster numer 2 mbk-booster-nowy-projekt-t408779.html

*

Pojazd: y. rex 50
A więc tak:
świeca po odkręceniu mokra od benzyny
pali od kopa więc raczej to nie pierścienie
gaźnik nie łapie lewego powietrza, sprawdzałem dwa razy
filtr powietrza seryjny.
A orientuje się ktoś może jakie to rozmiary dyszy? Zdjęcia w moim pierwszym poście. Potrzebuję zakupić identyczną dyszę bo na tej fajnie latał, bez przerywania :). Nie założę jej już niestety bo zrobiłem takie głupstwo, że szkoda gadać :D

Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg
tam chyba pisze 69 seryjnie była chyba 67 to kup 68 np i bd smigał

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

boster numer 2 mbk-booster-nowy-projekt-t408779.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]