Dzisiaj jest 04 mar 2025, 20:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
mam taki problem ze chce wkrecic sobie czujniki stopu poniewarz nie mam ich w ogóle ale gdy podłacze do wykreconego czujnika te 2 kabelki potem gdy chce go wkrecic ale tylko przytkne czujnikiem do tego gwintu w dzwigni chamulca pojawia sie spiecie i sypia sie iskry poniewarz czujnik mam metalowy i nie wiem o co chodzi a jak wkreciłem go i podłaczyłem kable przekrecam kluczyk na zapłon to zaczeły palic mi sie kable przy stacyjce kiedys wszystko było ok az do czasu pewnego dnia jechałem sobie na cpn gdy zgasiłem zeby zatankowac z pod czaszy zaczeły isc kłeby dymu i odłaczyłem te czujniki stopu bo zauwazyłem ze te kable od czujnikow mi sie pala i od tamtej pory gdy tylko przytke podłaczony czujnik do dzwigni chamulca zaczyna iskrzyc prosze o pomoc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Skoro kiedyś aż poszedł dym z tych kabli to się poopalały. Cała izolacja poszła z dymem a miedź z przewodu została, bo metal topi się dopiero od naprawdę wysokiej temp. Noi jak nie ma izolacji to się kabelki stykają i bzykają :mrgreen: I za każdym razem jak włączysz zapłon o pójdzie napięcie no to jest bzyk, i tak w kółko. Obejrzyj dokładnie kable, i wymień albo pozabezpieczaj taśmą izolacyjną.
A za pierwszym razem, mogły się bzyknąć, bo np. w którymś miejscu przetarła się izolacja. Od tamtej pory masz odsłonięte strony + i - .One się stykają i ci się pali.

Polska Jazda - http://polskajazda.pl/Profil/65541

Był:
- TKR 1998r.
- RUNNER 2000r.
- SR 2001r.
- SPEEDFIGHT 2 2004r.
- RIEJU RR SM 2007r.

Obecnie:
- Szukam...

Jazda !! xD

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]