Dzisiaj jest 22 lut 2025, 10:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Honda SFX
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Mam taki problem z swoją Hondą SFX od jakiegoś miesiąca straciła wolne obroty no to podkręciłem trochę na lince, później zaczeła ciężko palić z rozrusznika przed tem pięknie paliła teraz jak zimna to z kopniaka ledwo pali czyściłeg gaźnik wymieniłem święce filtr też i nadal to sam a jak jadę 50km/h to przerywa szarpie tak a jak jadę 45,47 to nie. Co to może być może któs lepszy znawca bo mi to ręce już opadają jak cipła ładnie chodzi myślałem pirścionek jeden poszedł czy co ale jak jadę to moc taka jaka była

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Silnik Hondy ma do siebie to ze ma duży zapas mocy. wiec najlepiej sprawdzic sprężanie. Bo z tego wszystkiego wynika tylko słaba kompresja, jaki masz przebieg? opisz coś wiecej, jak jezdzisz, na jakich olejach i czy dajesz jej w dupsko.?

Obrazek

http://www.facebook.com/DayOfRiotBand

http://www.youtube.com/watch?v=NPTtPYTrCFA

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wiec tak Przebieg obecnie 124642Km. Kupiłem ją późną jesienią w tamtym roku oczywiście używana no gość mówił że był zmieniany tłok nowy cylinder no już przejechał jakieś 250km no to wiadome trzeba docierać tak uczyniłem przejechałem jakieś 200km max 40km/h później szybciej bo to nie 1szy raz jak coś docierałem. A te obiawy co opisałem to tak stopniowo się robiło palił z rozruchu rozrósznika tylko trzeba było wiecej gazu dodać później już tylko trzeba było ostro kopniakiem stuknąć czyściłem gaźnik myłem i sprenżarką jak ciepły to pali ok ale jak zimny to ciężko myślałem że moduł od ssania ale dobry sprawdzałem. Mocy to ciutkę może stracił ale śmiga dobrze jak przedtem prawie.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A co do oleju to taki jak do piły motorowej pół synetyk. Szybko tam ją nie śmigam bo wiadome skuter to nie postrach szos tak jak mówiłem 45/50 max bo chyba ma blokady bo z górki tak samo dalej nie idzie ale mi to nie przeszkadza

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czy to może być wina ssania bo jak zimy ciężko pali??

Tytuł:
*

Pojazd:
Sprawdzałeś zawór/pompkę paliwa, skoro zimny silnik (po dłuższym przestoju w eksploatacji) gorzej pali to może schodzi z niej paliwo. Piszesz, że niby nowy tłok i cylinder po szlifie, ale sprawdz jeszcze jaka jest kompresja.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
lsikor To spadek kompresji może spaść tak z lada dzień. Co Cylinder tłok i pierścienie do wymiany??

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie twierdzę, że musi tak być, ale napisałem tylko abyś sprawdził. Zdarzają się czasami takie sytuacje, że np. pęknie pierścień -> spory spadek kompresji!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Problem z odpalaniem jak jest zimny rozwiązany jednak ssanie.
Teraz problem z tym szarpaniem przy 50km/h możliwe że to blokady, jakie są objawy przy blokadach bo to mój 1 skuter więc nie za bardzo wiem bo mój vmax to był 53 tak z górki czy pod górkę jeden huk:)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]