marossek pisze:
To ze twoja x8r jest w wersji sport a nie x-cross to nie znaczy ze wydech masz sportowy.
I na seryjnym wariatorze, gaźniku, cylku i wydechu tych 90 km/h nie wyciśniesz.
Jak masz ją 2 lata to bym pojechał do najbliższego serwisu z pierdzikami żeby ci kompresje zmierzyli.
Jak chcesz wyciskać 90 albo więcej to niestety musisz zainwestować w silnik ok 1000zł. :p
Silnik z jakością poniżej 1000 złotych jest bezsensowną inwestycją, biorąc pod uwagę w jak opłakanej sytuacji znajduje się Twoja Haneczka. Musisz niestety wywalić na to kaskę, nie ma innej możliwości, i nie daj się skusić na tańszy.
-- 23 maja 2015, 4:09 --
Wirels pisze:
Bicie przy hamowaniu może być spowodowane krzywą tarczą hamulcową. A spowodowało to kilkukrotnym silnym hamowanie po prostu tarcza się pod wpływem temp. odkształciła. A to że kopci na niebiesko to normalne. A w sprawie części to niektóre pasują od Peugeot Speedfighta 2.
Czy ja wiem czy takie normalne? Wcale nie musi tak być, mi się to nigdy nie zdazało. Chociaż istnieje tez taka mozliwość, że się niezbyt uważnie przyglądałem zawsze, a więc skoro mówisz, że nie ma się o co martwić, to niech i tak bedzie.
-- 23 maja 2015, 4:12 --
marossek pisze:
Co do ks serwisowej to może być kłopot gdyż w polskiej wersji językowej nie znajdziesz gdoż ona nie była rozprowadzana w Polsce.
A co do części tuningowych to znajdziesz na shop.mieloch.pl lub scooterkingz.pl, znajdziesz też na innych stronach części tuningowe ale na tych jest największy wybór.
Na pewno mozna ję gdzieś w sieci znaleźć, nie była mi tak jakoś potrzebna, ale nie wierzę, żeby ktoś nie przetłumaczył. A jak naprawdę nie, to przeciez allbo znasz angielski dobrze, albo znasz kogoś, kto zna. Słownictwo specjalistyczne ze słownikiem.
-- 23 maja 2015, 4:14 --
marossek pisze:
Co do tych części tuningowych to może już być mały problem...
Jak ostatnio patrzałem na mielochu to coraz więcej części jest niedostępnych do tego modelu hondy...
Więc żeby coś teraz dostać trzeba się nieźle nagłówkować. :p
Można, mozna, tylko szukać trzeba... Sporo takich gadżetów można dostać w Niemczech, nawet ich używki są lepsze niz nowki w Polsce, albo powiedzmy takie same. Mogą Ci wysłać...ale to niezbyt opłacalne, jak masz blisko w miarę, to się przejedź...