Dzisiaj jest 19 lis 2024, 10:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Pewnie takie tematy juz byly, ale pisze z telefonu i ciezko mi tu cokolwiek znalesc. Jesli to nie ten dział to wybaczcie. Do rzeczy:
Kupiłem skuterka bardzo tanio zipp quantum 4t 2011 r. W skuterze do wymiany pierścienie. Postanowilem wymienic komplet (cyl z osprzetem 65ccm) . wyczyscilem gaznik, ustawilem zawory ale pojawia sie problem. Skuter faluje na obrotach, na ok. 2tys obrotach gasnie. Dzisiaj zwariowal kompletnie bo odpalilem , dodalem gazu i zaczął pracowac na 6tys obrotow. odlaczyłem mu paliwo a on dalej chodzil przez dobre 4min. jak dodam gazu to nie spada na niskie obroty, tylko chodzi na wysokich i zachwile gasnie. nie pomogla regulacja gaznika. Prosze pomózcie bo juz nie wiem co to moze byc. Przepraszam za bledy ale na tel ciezko sie pisze. :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd: Aprilia SR Minarelli Hor. LC
''Lewe'' powietrze. Lub nie potrafisz prawidłowo wyregulować gaźnika stawiam na to pierwsze. Tak poza do większej pojemności potrzeba większej dyszy głównej.

Tytuł:
*

Pojazd:
Dysze wieksza mam. Lewe powietrze? niby skad? wszystko skrecalem i nie ma za bardzo gdzie wlatywac :/ na wolnych obrotach wogole nie chce chodzic.

Tytuł:

Pojazd: Aprilia SR Minarelli Hor. LC
Ale te objawy wskazują tylko na to co napisałem może brakuje jakiegoś oringu w gaźniku simeringi wału puściły (mało prawdopodobne) Jaki rozmiar dyszy zamontowałeś? Ssanie działa poprawnie?

Tytuł:
*

Pojazd:
Co do ssanie nie jestem pewny. Podlaczylem na "krótko" do aku , zrobilo sie cieple ale nie zauwazylem roznicy. A czym spowodowane jest to ze po odpaleniu kreci 6tys obrotow i po odlaczeniu doplywu paliwa silnik nadal chodzi przez dluzszy czas? zauwazylem jeszcze ze jak odpale i dodam gazu to przepustnica? tam gdzie podlaczona jest linka nie odbija do konca, jak poprawie reka to gasnie skuter

Dysza 80. Do cyl 65ccm wystarczy wzupełnosci :)

Ostatnio zmieniony 07 sie 2012, 7:22 przez sevensins89, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]