Dzisiaj jest 13 mar 2025, 8:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Cześć ! Mam matrixa 08 r. Odblokowałem w nim kolanko i to dziadostwo z wariatora i leci mi 62-63 km/h . Moje pytania brzmią :

:arrow: Co jeszcze mogę w nim odblokować ?

:arrow: Jakie będą najlepsze sprężynki sprzęgła i sprężyna dociskowa ?

:arrow: Gdzie ew. mogę zakupić jakąś dyszę bo na allegro nie widziałem . I najlepiej jaki rozmiar tej dyszy ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
odblokowana na serii to 57,5. Miałem taką i ładnie szedł. Miałem tak zrobione : wymieniona dysza, odbl wario, i tą rurkę co odchodzi od kolanka zaślepione, Jechał mi na serii spokojnie 68, a na paliwie 98 z lekkiej górki sobie nim 77km/h poleciałem ;]

->S6 streetrace
-->Wybebeszony wydech
--->Wariator Hebo NG
---->Wkład filtra powietrza Stage6
--->Klocki hamulcowe RMS
-->Dysza główna 62#
->Przeciwtalerz TopRacing

V-MaX - 9o km/h

(1) Motorynka ;] , (2) MatriX 70 & (3) Cross 125 4t (chiński) http://www.youtube.com/watch?v=gEU-f8znA8M

Tytuł:
*

Pojazd:
Napisali mi żebym kupił sprężynki hebo niebieskie , sprężyne dociskową tylko nie wiem jaki % i na jaki rozmiar dyszy wymienić w seri ? I czy jak wymienie dyszę to będzie potrzebna regulacja gaźnika ? Ta zwężka w filtrze też coś blokuje ?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
dysza 57,5 , zwężka bedzie mogła zostać. A co do docisku to nie wiem.

->S6 streetrace
-->Wybebeszony wydech
--->Wariator Hebo NG
--->Klocki hamulcowe RMS
-->Dysza główna 62#

V-MaX - 9o km/h

(1) Motorynka ;] , (2) MatriX 70 & (3) Cross 125 4t (chiński) http://www.youtube.com/watch?v=gEU-f8znA8M

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
dyszę po odblokowaniu minimum 60 dajcie do keewayów ! !!

QuBaSS

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
taa i co jeszcze? masz keeway'a że to wiesz?

wymiana dyszy w keeway'u serii jest nieopłacalne, ponieważ tylko wzrośnei spalanie. Osiągi mogą wzrosnąć o 1-2km/h. Ja dyszy nie wymieniałem ,ponieważ i tak mój keeway dużo pali.

W hurricanie mam dysze 57.5 i jest lux :D

Możesz przełożyć taką cienką podkładkę która jest za wentylatorem przed wentylator wariatora. Vmax wzrośnie o jakies 3-5km/h, ale będzie miał muła na starcie.

-Sprężyna Centralna Hebo Czarna +50%
-Sprężynki sprzęgła Hebo Niebieskie
-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.
:D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jakub3195 pisze:
dyszę po odblokowaniu minimum 60 dajcie do keewayów ! !!

Gówno prawda !! Tylko wzrośnie spalanie.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
MattX, sam jesteś gówno ! ciekawe dlaczego wszystkie skutery mają minium dysze 60 a kiłeje 50 czy inną ? bo to blokuje, ja mam 60 pali mi 4.5 -5,5 zalezy czy trasa czy inna jazda ;p i to jest dla mnie mało bo ma kopa i V-max zarąbisty, a wy sie nie znacie taka prawda, spalanie nie wzrośnie zaraz o litra jak dasz o trochę wiekszą dysze niż 57.5 -60 dysza będzie idealna to raz, dwa gdy wymienisz wydech czy coś nie będziesz musiał drugi raz zmieniać dyszy ! 3 spalanie o 0.2 litra większe to chyab nie az tak źle, skoro kiłej pali 3.5 litra i mówicie ze to duzo to chyba was nie stać na chleb bez obrazy..

QuBaSS

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mnie to krew zalewa jak on pisze.

Nie masz keewaya, nie wiesz to się nie wypowiadaj bo keeway to nie wszystkie skutery. Zajmij się swoim padłem.

A skąd znasz się na spalaniu w keewayu? Mnie to bardzo denerwuje jak ktoś xle doradza bo się nie zna ! Każdy wyraż a opinie na wlasnym przykładzie, a nie na swoich wymyślonych przypuszczeniach.

To tyle odemnie. Radzę nie wtrącać się, jeżeli się nie znasz.

Mój znajomy kolega, mechanik jak zobaczył twoje posty to spadł z fotela ze śmiechu i doradził mi, abym usunął konto bo jeżeli wszyscy tak piszą to zamiast ulepszyć to tylko popsuje swoje moto.

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jakub3195, To powiedz mi mondralo wielki po co mi dysza 60 jak 57,5 jest wystarczająca i idzie na niej bardzo dobrze..? A jak zmienią wydech to 60 nie starczy.. Wiem to bo tak miałem, a Ty psełdo mechaniku i internetowy napinaczu się nie wypowiadaj jak tak niewiele wiesz. Po co komuś ma więcej palić ? Ja dojeżdżam swoim do sql codziennie i każda kropla się liczy. Wsadź sobię 120 przy serii to na pewno zyskasz respect wśród kolegów w przedszkolu do którego zapewne Cię mama codziennie zaprowadza za rękę . Mój pies więcej wie od Cb xD a do szkoły nie chodził ;D

->S6 streetrace
-->Wybebeszony wydech
--->Wariator Hebo NG
--->Klocki hamulcowe RMS
-->Dysza główna 62#

V-MaX - 9o km/h

Tytuł:
ja mam od nowości przy swoim dysze 67,5 i dużo mi pali a osiągi są gówniane :evil: na pełnym baku (4,7L) zrobie 110 km przy ostrej jeździe i to wychodzi jakieś 4,5l/100km także mnie już wykańcza te spalanie i do tego jeszcze nie idzie gaźnika wyregulować, dajcie sobie spokój z większymi dyszami bo aby pogorszycie sprawe, większą dyszą można dać przy większym cylindrze i ewentualnie filtrze nic więcej !

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
MattX pisze:
Mój pies więcej wie od Cb xD a do szkoły nie chodził ;D

dobrze mówi, polać mu :D

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Taaa... tylko ciekawe czy dostaniesz dysze 57.5 np. na mielochu... A po za tym 60-57.5=2.5!! Jest się o co kłucić naprawdę, bo różnica jest ogromna, prawda?? Weźcie lepiej piszcie coś sensownego, a nie zapychacie forum głupimi kłótniami. Później pretensje, że błędy wyskakują... :/

Peugeot JetForce R-Cup

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
MattX, no to sobie warna zapewniłes !! ;p
keeway_hurrican, mądralo kolega ma keewaya nawet 2 i wiem ile on pali .. się nie mądrzyj, twój kolega mechanik widocznie taki sam jak i ty , myślisz że wszystko wiesz a wiesz tyle co nic .. :roll: dysza 60 spokojnie wystarczy pod SPORT TŁUMIK chyba że mowa o jaśku itp.

QuBaSS

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ty debi*u nic nie wiesz, a sie dzieciaku mądrzysz, jakbyś był bogiem, a tak naprawde nie wiesz nic!!!!

dostaniesz warna i się pożegnasz z forum, bo jak tak każdemu będziesz doradzał to sobie popsują motor. Masz 14 lat i nie masz żadnego pojęcia o skuterach !!!!!!!!!!!!

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
TY Jakub3195 i TY keeway_hurrican ogarnijcie się z tym wyzywaniem, odnośnie tej dyszy to nie ma żadnego celu wymienianie jej, dysza nie poprawia osiągów ! sam zmieniam z 65 na 55 bo taka jest dużo lepsza a spalanie na 55 miałem 1.5-2.0l na zablokowanym a teraz przez to gówno pije ile chce, raz 3 raz 5 litrów ! Jakub Ty się wypowiadaj w tematach o TGB a nie w keewayach, to że twój kolega ma to nie znaczy że każdy tak ma, u mnie na osiedlu jest 3 keewaye, i jestem w stanie każdego z nich od śrubki do śrubki od zera poskładać do kupy a Ty masz jeszcze troche mało lat żeby takie herezje na forum pisać ! tutaj dużo osób robi po 4-5lat przy skuterach i ma duużo większe pojęcie od Ciebie, a nie wierze że Ty masz większe niż 6-12 miesięcy !

Peugeot 406 :)

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
sieku, no to uwierz. hehe nie no, żal mi ludzi którzy piszą że ktoś ma więcej lat to i więcej wie, za tydzien bd miał na forum w wieku napisane 15 lat to wtedy stwierdzicie w swoim toku myślenia że wiem wiecej bo jestem już w info o rok młodszy a nie o 2. ja nie mogę. keeway_hurrican, ty uważasz że się znasz jeśli sądzisz że 60 dysza popsuje ci skuter, lub odblokowane przełożenia albo wymiana wydechu w 4t, jeśli ty tak uważasz i twój mechanik ze stażem to ciekawe co wy byście zrobili z motorem jak byście się do niego we 2 zabrali, na pewno bym wam swojego w ręce nie dał...
sieku : czemu mam dostać warna ? ja w żadnym poście nikogo nie wyzwałem, a jeżeli poniżyłem to nie pierwszy tylko ktoś musiał zacząć.

QuBaSS

Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 21:45 przez Jakub3195, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobra, skończcie tę szermierkę słowną ;D Jakub3195, - Straszysz mnie warnem a adma nie masz. Ciekawy tok myślenia.. Bym Cię pocisnął ale szkoda mi klawiatury na Cb. Taka prawda !

->S6 streetrace
-->Wybebeszony wydech
--->Wariator Hebo NG
--->Klocki hamulcowe RMS
-->Dysza główna 62#

V-MaX - 9o km/h

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jakub3195 pisze:
sieku, no to uwierz. hehe nie no, żal mi ludzi którzy piszą że ktoś ma więcej lat to i więcej wie, za tydzien bd miał na forum w wieku napisane 15 lat to wtedy stwierdzicie w swoim toku myślenia że wiem wiecej bo jestem już w info o rok młodszy a nie o 2. ja nie mogę. keeway_hurrican, ty uważasz że się znasz jeśli sądzisz że 60 dysza popsuje ci skuter, lub odblokowane przełożenia albo wymiana wydechu w 4t, jeśli ty tak uważasz i twój mechanik ze stażem to ciekawe co wy byście zrobili z motorem jak byście się do niego we 2 zabrali, na pewno bym wam swojego w ręce nie dał...
sieku : czemu mam dostać warna ? ja w żadnym poście nikogo nie wyzwałem, a jeżeli poniżyłem to nie pierwszy tylko ktoś musiał zacząć.

kończmy to, bo i tak jakub mysli że ma racje........

po pierwsze nie uważam że dysza 60 popsuje skuter, nigdzie tego nie napisałem tylko sam sobie dzieciaku wymyśliłeś. Napisałem że nie ma po co wymieniać dyszy, bo i tak nie wpłynie na osiągi, co potwierdzili inni użytkownicy. O odblokowaniu przełożeń nie pisałem, tylko Cię wyśmiałem, bo pisałeś że przełożenia wpływają na to, że skuter osiąga 6500 obrotów, a powninien więcej.

niech się dzieciak cieszy, i niech zmienia komuś dyszę, niech zakłada stożki to mu da +20 na vmaxie, niech zakłada sportowe wyedchy do 4t które dają + 50 na vmaxie i niech nadal sądzi że kolanko od hurricana pasuje do cpi a przełożenia wpływają na to jakie obroty osiąga skuter. hahahaha.

to tyle z mojej strony. Ja nie mam zamiaru się kłócić, ale mnie szlak trafia jak ktoś wypisuje brednie i jeszcze się kłóci że ma racje......... Ogarnij się i to tyle odemnie.
sor za ot.

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:

Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 12:21 przez keeway_hurrican, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
keeway_hurrican, a mnie szlak trafia jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem ? gdzie niby napisałem że stożek daje 20 km/h lub wydech 50 ? sam siebie ośmieszasz, a to że napisałeś ze przeze mnie ktoś rozwali sobie skuter to sobie nie wymyśliłem tylko tak pisałeś... więc się nie wykręcaj, nie wiedziałem ze bedzie pasować kolanko do tuby, ale chodziło mi o cylek !! koniec dyskusji, to że jesteś starszy nie znaczy ze wiecej wiesz.. ciekawe co ty w swoim motorze widziales, najdalej pewnie dostaleś się do kufra <haha>

QuBaSS

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna