Dzisiaj jest 19 sty 2025, 22:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Siemka.

Jest taka sytuacja, że złożyłem smartfona samsung i5700 SPICA z dwóch uszkodzonych.
Niestety po włączeniu telefonu nie mogę odblokować ekranu bo jest kod/hasło (9 kropek do połączenia). Nie złamałem tego na próby i błędy więc przeniosło mnie na "podaj e-mail google i hasło" i z tego nie mogę już wrócić do "kropek". E-maila poprzedniego właściciela telefonu nie znam, lub może nawet znam ale nie znam hasła, czekam na odpowiedź z jego strony. Zresztą telefon z obecną płytą główną nie był używany długo, leżał więc zakładam, że nikt nie pamięta hasła.

W każdym razie, chcę zrobić hard reset systemu. Nie mogę tego oczywiście zrobić z normalnych ustawień bo menu jest zablokowane.

Nie mogę też wejść w recovery. Normalnie włącza mi się telefon i tyle. Dodam, że jest to android z PLAYa oryginał.

Widzę jeszcze 1 sposób, tj. wejść przez ODIN, ale pobrałem go, coś tam zrobiłem wg wskazówek na innym forum i niestety nie wykrywa mi telefonu (USB) lub ja tego nie umiem zrobić.
Jedna przeszkoda jest taka, że prawdopodobnie trzeba włączyć debugowanie USB w ustawieniach NA KTÓRE OCZYWIŚCIE WEJŚĆ NIE MOGĘ.

Co mi jeszcze zostało do zrobienia?

Czy ostatecznie mogliby mi to zrobić w serwisie na miejscu za parę groszy przez jakiegoś boxa?

Chodzi tylko o ustawienia fabryczne, żeby hasła nie było.

Dzięki, pozdrawiam :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
nie wiem jak w "szpicy" ale w SGS to jeszcze trzeba wejść w tryb download.

Jeszcze moze być jakaś zbugowana wersja odina (z innego zródła pobierz)

Właśnie nie wiem jak powinno być, ale dawniej jak zbrickowałem sobie inną spice to kupiłem taką wtyczkę microUSB (unbrick), którą wpina się w gniazdo telefonu, wkłada baterię i włącza się tryb download. Na telefonie uruchamia się to okno, pisze downloading i tyle, nic się nie ładuje. Tak ma być, czy ma wejść gdzieś dalej?

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak ma być. Ściągnij tą paczke sterowników : http://uploaded.net/file/xdloq4jw

Odpowiedz sobie na jedno, za******ie ważne pytanie : "Co lubie w życiu robić?"
- A potem zacznij to robić !

Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
arek95 pisze:
Właśnie nie wiem jak powinno być, ale dawniej jak zbrickowałem sobie inną spice to kupiłem taką wtyczkę microUSB (unbrick), którą wpina się w gniazdo telefonu, wkłada baterię i włącza się tryb download.

Da sie też bez tego, ale tak jest łatwiej :)

Jak masz ten tryb download to wtedy go pod odina podłączasz i powinno go wykryć

Xelir pisze:
, pisze

Dobra, włączyłem tryb download, podpiąłem pod USB, włączylem ODINa i w ODINie niestety nic się nie pokazuje.

Natomiast plus jest taki, że w menadżerze urządzeń wykrywa telefon przez USB w zakładce "modemy".
Niestety stan urządzenia pisze: "Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)"

Dałem opcję przeszukania sterowników i wyskoczylo, że mam zainstalowane już aktualne sterowniki.

Kurde, jak ja mam to robić? ;D

Na "moim komputerze" też nic się nie pokazuje. (Nie mam włożonej karty pamięci o ile to ważne.)

EDIT: Jest, wykryło w ODINIE!! Kuź*a ale co teraz? Zaraz go ucegle :D

EDIT 2: Dobra, udało się. Wgrałem nowy system i już mam 100% dostęp ;)

Dzięki za pomoc.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]