Dzisiaj jest 23 lis 2024, 12:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia RX 125
Kupiłem jakiś miesiąc temu Yamahę dt 200cc ( oryginalnie 125cc, przerobiona na 200)
Jest ona z rocznika około 90-95r ( metalowy bak ).
Od tego czasu jeździła normalnie była mocna itp ale raz mi się paliwo skończyło, zajechałem na stacje zatankować, zrobiłem mieszankę - odpalam i pojechałem.
Po ok. 2km jak stanąłem zgasł mi i nie chciał zapalić bez gazu, dodałem mocno gazu i zapalił, wsiadłem i pojechałem.
i teraz żeby nim jeździć muszę go trzymać na obrotach 4k wzwyż bo poniżej po prostu jakby silnik nie miał siły i się z nim "siłuje" by go utrzymać na obrotach ... tak dziwnie jakby zaraz miał tłok złapać i się zatrzeć ale nie ma żadnego metalicznego dźwięku ... zlałem to paliwo i kupiłem na innej stacji ale dalej to samo jest. silnik jest mocny na wysokich obrotach ale aktualnie nim nie jeżdżę bo musze go praktycznie ciągle piłować przy ruszaniu i po prostu ciężko się tym jeździ ... jakieś pomysły czego to wina?

-- 20 lip 2013, o 22:03 --

jeszcze dodam, że teraz by go odpalić muszę baaaaaardzo mocno kopnąć w kopkę aż kopka do samego dołu dojdzie mam wrażenie jakby kompresja spadła ale na pycha jest i tak ciężko odpalić

-- 20 lip 2013, o 22:04 --

Jeżeli to tłok i cylinder to gdzie ja teraz części dostane do tego staruszka .. :(

nie pomagam na pw/gg
potrzebujesz pomocy? zapytaj na forum

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
na moje skoro zdycha na niższych obrotach to strzelił pierścień - rozbierz głowicę i cyl zanim zrobi siekę

Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia RX 125
rozebrałem górę i jeden pierścień był w dwóch częściach i ogólnie tłok nie był w najlepszym stanie .. niedaleko mam taką firmę z tłokami do różnych pojazdów i dobrali mi odpowiedni, założyłem i hula lepiej niż wcześniej i nie pali tyle :)

Do zamknięcia.

nie pomagam na pw/gg
potrzebujesz pomocy? zapytaj na forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]