Dzisiaj jest 08 lut 2025, 0:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Myślałem, że to firma na poziomie, opis przedmiotu świadomie wprowadza w błąd, tracę przez to czas i pieniądze, później muszę się bawić w wypełnianie druczków, odsyłanie, a na koniec dzwoni człowiek i zamiast odesłać mi kasę, wdaje się w jakieś durne rozmowy, naprawdę ta rozmowa była baaaardzo niemiła, potraktował mnie jak śmiecia jakiegoś, aż puściły mi nerwy.

Od Junior:

Dlaczego bierzecie udział w dyskusji, w której nie wiecie o co chodzi?

patrolek chciał zwrócić towar, który przedtem rozebrał.

Punkt 4 paragrafu 7mego regulaminu Mieloch Motocykle:
Zwracany produkt zostanie przyjęty tylko i wyłącznie wtedy, gdy będzie odesłany w pełni kompletny, nieuszkodzony oraz nie będzie nosił śladów eksploatacji świadczących o innym wykorzystaniu produktu, niż tylko do celów jego sprawdzenia.

Dodatkowo opis produktu jest precyzyjny - podana jest nawet wydajność pompy.

Patrolek na informację, że takiego produktu nie można zwrócić zaczął wyzywać obsługę od najgorszych, grozić, że jak nie przyjmiemy zwrotu to będzie pisał na forum itp.

Ostatnio zmieniony 06 sie 2012, 14:40 przez patrolek, łącznie zmieniany 4 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeżeli spełaniasz warunki artykułu 7 w regulaminie (http://shop.mieloch.pl/shopFooter,regulamin.xml) to poprostu napisz do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów i wyjaśnij całą sprawe, może sie tym zajmą.

Ostatnio zmieniony 02 sie 2012, 22:33 przez Xelir, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Imię: Tomasz
Wy jesteście wszyscy po kolei dziwni w uj ...

ja nie widziałem i wy nie widzieliście stanu tej pompki, może ją rozebrał, coś źle złożył i nie chcą przyjąć ?

Miałem 1 zwrot do mielocha ... i wszystko dobrze, jak należy.

Weźcie kupcie buty sprawdźcie jak się ślizgają w gnoju, jak będą się gorzej ślizgać niż te za 15 zł oddajcie bo się nie ślizgają tak jak te za 15 zł.

Jeśli pompka była sprawna wszystko było dobrze to nie muszą przyjąć zwrotu ...
Wiedział co kupuje.

Takie moje zdanie, masz w profilu 29 lat odejmuje Ci z 16, bo twoje zachowanie na taki wiek wskazuje ....

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale co ma do tego UOKiK? Sprawa jest pomiędzy mną, a sklepem, który obsłużył moje zamówienie. Jeśli oni tak z ludźmi rozmawiają, to ja dziękuję mieć z nimi cokolwiek wspólnego. Ich pech, że trafili na mnie, bo jestem pamiętliwy i z przyjemnością odpłacę im się za to co zrobili.

Wiechu jak miałeś udany zwrot, to się ciesz, bo mogłeś trafić tak jak ja, a wtedy już byś nie był taki zadowolony z usług tej firmy.

Ostatnio zmieniony 02 sie 2012, 22:49 przez patrolek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
UOKiK ma to do tego, że jesteś konsumentem i jeżeli jakaś firma działa wbrew swojemu regulaminowi to oni powinni się tym zająć.

Oczywiście bardzo możliwe, że rozebrałeś tą pompkę i ma ślady, że była rozebrana. W regulaminie masz napisane, że niemoże nosić żadnych śladów użytkowania.

Ostatnio zmieniony 02 sie 2012, 22:50 przez Xelir, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale to nawet nie chodzi o to czy miała ślady, czy nie. Opis przedmiotu był ściemniony na maxa. To nawet nie była żadna Olympia, tylko jakaś zwykła tandeta z Allegro. Czyli wychodzi na to, że zamawiasz Olympię do mocniejszych silników z gaźnikiem od 19mm wzwyż, a dostajesz tandetną podróbkę firmy, której nazwę ciężko wymówić. A jak chcesz ją zwrócić, bo teoretycznie możesz, to dzwoni jakiś niedojeb i zamiast załatwić sprawę, cieszy ryja, że ma okazję powykłócać się z klientem.

Ostatnio zmieniony 02 sie 2012, 23:02 przez patrolek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Imię: Tomasz
Nie wiesz dokładnie czy był ściemniony czy nie, nie testowałeś tej pompki, jakość produktów z allegro daje dużo do myślenia, części wyglądają tak samo, lecz jakość ich wykonania jest tandetna ...

Tytuł:
**

Pojazd:
patrolek, Lol, ja tyle razy zamawiałem i sklep jest jak najbardziej na PLUS !
Tylko tobie coś nie pasuje, jak coś nie gra to zamawiaj u konkurencji. Nie dziwie się że nie chcą zwrotu, mogłeś ją uszkodzić itp.
Ten sklep na dziesiątki zamówień dziennie na większe kwoty od Twoich, więc oni się nie wzbogacą o te Twoje 80zł.

A za takie teksty jak wypisywałeś to teraz mają podstawy żeby założyć Ci sprawę za ubliżanie i to publicznie, sprawe na starcie masz przegraną...
Tutaj kilka twoich cytatów:
patrolek pisze:
HWD cwelom z Mielocha !

Lol, i jeszcze to się pisze przez CH. :lol:
Cytuj:
Mieloch to kobieta lekkich obyczajów okradł mnie ptak pierdolony !!!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality LC
Proponuje, żeby osoby które nie mają nic do powiedzenia nie zabierały głosu.
Warny zostały przydzielone zgodnie z regulaminem.
Skoro przedmiot był w stanie nienaruszonym, był nieużywany i posiadał oryginalne opakowanie to zwrot powinien zostać uznany. Mamy na to 10 dni zgodnie z prawem, ba! nie musimy nawet podawać przyczyny zwrotu.
Jeżeli nie potrafimy rozmawiać z obsługą sklepu w sposób "normalny" to warto poczytać na forach prawnych jak tę sprawę rozwiązać.

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Ficu pisze:
posiadał oryginalne opakowanie
Opakowanie też musi być nienaruszone :)

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Szerloku w ciągu 10 dni może zwrócić towar bez podania przyczyny;p

A właśnie, że wnosi. "Może zwrócić towar bez podania przyczyny" To chyba chodziło o to, że mogę zwrócić, ale czy będzie przyjęte i zostaną oddane pieniądze to już inna sprawa :D

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
Dlaczego bierzecie udział w dyskusji, w której nie wiecie o co chodzi?

patrolek chciał zwrócić towar, który przedtem rozebrał.

Punkt 4 paragrafu 7mego regulaminu Mieloch Motocykle:
Zwracany produkt zostanie przyjęty tylko i wyłącznie wtedy, gdy będzie odesłany w pełni kompletny, nieuszkodzony oraz nie będzie nosił śladów eksploatacji świadczących o innym wykorzystaniu produktu, niż tylko do celów jego sprawdzenia.

Dodatkowo opis produktu jest precyzyjny - podana jest nawet wydajność pompy.

Patrolek na informację, że takiego produktu nie można zwrócić zaczął wyzywać obsługę od najgorszych, grozić, że jak nie przyjmiemy zwrotu to będzie pisał na forum itp.

Sklep internetowy z częściami i akcesoriami do skuterów / motorowerów / motocykli
WWW.SKLEP.MIELOCH.PL

Szukasz części oryginalnych Aprilia / Derbi / Gilera / MBK / Peugeot / Piaggio / Vespa?
Jeżeli tak napisz na oe@mieloch.pl !

Ostatnio zmieniony 06 sie 2012, 14:41 przez Junior, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A jak inaczej mógłbym sprawdzić czym ta pompka różni się od seryjnej (akurat ta niczym się nie różniła)? Odkręciłem 4 śrubki, popatrzyłem, skręciłem i od razu, jeszcze tego samego dnia ją odesłałem, więc nie wiem gdzie tam były ślady eksploatacji. Moglibyście przyznać się do błędu w opisie, bo on wprowadza w błąd, akurat nie tylko ja się na to nabrałem, taką samą pompkę kupił również ghost sugerując się mylnym opisem, że ta pompka jest przeznaczona do cytuję "wszystkich mocniejszych silników z gaźnikiem od 19 mm".

Jak widzę, dalej jesteście w świetnych nastrojach i nie macie zamiaru skorygować tego opisu. Nie przeszkadza wam również fakt, że straciłem ponad 100zł przez waszą niefrasobliwość i to nie tylko ja, bo jak stwierdził wasz przeuroczy i o bardzo wysokiej kulturze osobistej konsultant, sprzedajecie takich pompek 10 sztuk miesięcznie.

Zamiast się przyznać do błędu, dalej tkwicie przy swoim, więc ja nie zamierzam już więcej od was nic kupować, ani od waszych partnerow handlowych pozatym z przyjemnością narobię wam kolo tylka, tak że te moje stracone 100zł będzie niczym w porównaniu z waszymi stratami. Odbiorę je sobie w ten czy w inny sposób.

Edit: Widzę, że usunęliście połowę postów z tego tematu, a napisali je użytkownicy, którzy mnie poparli. Będziecie teraz odwracać kota ogonem? Tylko się pogrążacie.

Ostatnio zmieniony 06 sie 2012, 11:13 przez patrolek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powiem tyle, żałosny jesteś że obrzucasz błotem firmę na tak wysokim poziomie. Nie obrażasz jej, lecz samego siebie reprezentując swoim zachowaniem jakim człowiekiem jesteś. Nie rozumiem w czym Ty masz problem? Przedmiot, który chcesz odesłać ma być w stanie nienaruszonym a nie rozkręconym i złożonym.... Inną sprawą jest fakt, że nie potrafisz kulturalnie rozwiązać sprawy tylko bluzgasz i obrażasz konsultanta i innych pracowników mielocha. Radziłbym Ci skrócić język bo to może się gorzej dla Ciebie skończyć niż sobie wyobrażasz. BTW, jak nie pasuje to kupuj u konkurencji ;)

Look for my speed ;)
Speedfight2 by Zając
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1811199#1811199

SPRZEDAM : http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... 39#2044488

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ciekawe jakby ciebie wydymali, to też byś był taki obrońca mielocha. Dostałem nie to co chciałem, więc mają obowiązek ją przyjąć. Zamiast przyjąć towar spowrotem i oddać mi te marne 80zł, wolą robić kłótnie i awantury. Dla mnie sprawa nie jest zakończona i będę walczył o swoje do skutku. Zostałem wydymany i żądam zwrotu moich pieniędzy !!!

Ostatnio zmieniony 06 sie 2012, 12:10 przez patrolek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Router Bassa
@bartekzajac18 wyobraź sobie taka historie: zamówiłeś sobie w RENOMOWANYM sklepie buty marki Converse, dałeś za nie 200zł. Po paru dniach przyjeżdża kurier z paczka, odbierasz ją. Nieświadomy tego, iż to podróbki, zakładasz je na noge i idziesz do kolegi. Jednak kolega zauważa parę detali przykuwających jego i twoją uwagę typu inna metka, niedokładne wykonanie, brak kropki na spodzie. Jak się okazało, buty są podrobione, a podróbki możesz kupić już za 100zł. I co, byś odpuścił tej RENOMOWANIEJ firmie, żeby oni klientów nie stracili i twoim kosztem się nadal wzbogacali a ty masz chodzić w podróbkach czy by śwalczył o swoje? a co ma na to powiedzieć taki typowy kowalski, który zarabia 1300zł do ręki? hmmm..? ciekawe, czy mój post zostanie usunięty i czy dostane warna

Ostatnio zmieniony 06 sie 2012, 13:53 przez sadowiak366, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Chciałbyś kupować "nowe" produkty, które ktoś przed Tobą rozkręcał?
Wątpię. Twoje obraźliwe teksty i groźby nic nie przyniosą po za opinią jaką inni użytkownicy będą mieć o Tobie.

Tekst w stylu: "Albo przyjmiecie zwrot albo Was tak opiszę na forum, że nikt już od Was nie kupi" aż przykro czytać...

W opisie produktu jest podana przepustowość pompy - to wystarczająco precyzyjna informacja.

W niektórych pojazdach to z pewnością zwykła pompa zamienna. Jednak zdecydowana większość skuterów takiej pompy nie ma i w nich właśnie warto ją zastosować przy montażu większych gaźników.

Sklep internetowy z częściami i akcesoriami do skuterów / motorowerów / motocykli
WWW.SKLEP.MIELOCH.PL

Szukasz części oryginalnych Aprilia / Derbi / Gilera / MBK / Peugeot / Piaggio / Vespa?

Ostatnio zmieniony 06 sie 2012, 14:18 przez Junior, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Sprzedany użytkownikowi patrolek produkt to nie żadna podróbka, tylko precyzyjnie opisany produkt. Proszę nie odbiegać od tematu.

Zapytam Ciebie także - czy kupując nowy produkt chciałbyś otrzymać używany, rozbierany produkt? Przecież kupując cokolwiek nowego oczekujesz nowego, nieużywanego, nierozbieranego przez nikogo produktu.

sadowiak366 pisze:
@bartekzajac18 wyobraź sobie taka historie: zamówiłeś sobie w RENOMOWANYM sklepie buty marki Converse, dałeś za nie 200zł. Po paru dniach przyjeżdża kurier z paczka, odbierasz ją. Nieświadomy tego, iż to podróbki, zakładasz je na noge i idziesz do kolegi. Jednak kolega zauważa parę detali przykuwających jego i twoją uwagę typu inna metka, niedokładne wykonanie, brak kropki na spodzie. Jak się okazało, buty są podrobione, a podróbki możesz kupić już za 100zł. I co, byś odpuścił tej RENOMOWANIEJ firmie, żeby oni klientów nie stracili i twoim kosztem się nadal wzbogacali a ty masz chodzić w podróbkach czy by śwalczył o swoje? a co ma na to powiedzieć taki typowy kowalski, który zarabia 1300zł do ręki? hmmm..? ciekawe, czy mój post zostanie usunięty i czy dostane warna

WWW.SKLEP.MIELOCH.PL

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Router Bassa
a czy on był używany? on był jedynie ROZKRĘCONY, a słowa rozkręcić i używać mojądwa różne znaczenia

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
To jeszcze wytłumacz mi jedną rzecz: skoro na stronie przedmiotu w rogu jest logo RMS, a w opisie wymieniona marka Olympią, która faktycznie jest firmą renomowaną i produkuje również pompki do samochodów, to w takim razie dlaczego dostałem produkt firmy, która ani z Olympią ani z RMS nie ma nic wspólnego?

Pozatym, jeśli ktoś przymierzy buty w sklepie i ich nie kupi, to czy te buty są już używane? Czy tracą przez to na wartości? Czy skoro cena nowych wynosi 200zł, to mam prawo je kupić za 150, bo ktoś oprócz mnie ich dotykał?

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna