Witam posiadam skuter full seria 50cc jedzie około 60-65 chciałbym go jakoś podtuningować bez konieczności wymiany cylindra na większy (wiem kto będzie tuningował 50) ale moje łożyska na wale są już do wymiany mam nadzieje że do końca sezonu da radę żeby wytrzymały w końcu 13.5k przejechane (skut niedawno kupiony).W zime rozbiore cały silnik i wsadze tam wytrzymały wał jakiś na razię chcę jeźzić na 50.I oto moje pytanie co kupić żeby lepiej jechał oczywiście na razie tak tanio gdyż muszę jeszcze władować hajs w przerejestrowanie ubezpieczanie,itp. Skuter odblokowany raczej(spod gaźnika blaszka wyciągnięta,na gaźniku nie ma,na wariatorze też nie,blokada na module raczej nie bo nie odcina mi obrotów ani nic,filtr seryjny odblokowany. -stożek(da coś czy tylko pogorszy jeździłem tylko na 80 na moim byłym skuterze nawet w miare ale nie wiem jak na 50. -Sprzęgło wariator,dzwon WM?(Do dupy czy przejedzie około 2-3tyś km? -moduł,cewka sport chińska i świeca irydowa? -dysza 85 przynajmniej do stożka będzie obowiązkowa. i coś jeszcze? chcę żeby ten skuterek przynajmniej tam te 75km/h uzyskiwał.
|