Nie tyle co szkoda, ale wiem, że zaraz by się znaleźli tacy znawcy tuningu, żeby z tego silnika przy moim budżecie chcieliby zrobić rakietę. 200 km temu miałem remont silnika-wymienione łożyska wału (KOYO) itd. Wał mam w perfekcyjnym stanie, mimo że ma swoje przejechane (seria) ma może 0.2 mm luzu, ale to chyba normalne. Gaźnik wsadzam dellorto 21 wtedy bez dwóch zdań. Spalanie to i tak mi wisi, bo w terenie to bak na 100km nie starcza. Co do cylindra mam pewne zastrzeżenia co do tego pseudo 90. Może i tłok firmowy by był, ale reszta to nadal chińszczyzna. Co do cylindra to wolę jakieś 70 sport. Kolega mówi, żebym kupił 80 pod racinga, ale to już za duża moc. Wał się rozsypie. Po za tym ja nie chce z tego silnika mocy rzędu 20 koni, tylko te pare więcej, bo czasami brakuje te 2 konie. Proszę mi nie pisać głupot, że 80-tka to taka ach i och i ma 20+ koni. Kmx-a mam jeszcze bardziej do wyczynówki, ma 24 km i żadna 80-tka nei ma startu. Czytałem, że przy tuningu na 70 nie trzeba wału (chyba) zmieniać-nawet chyba Twój artykuł (
tuning-silnika-am6-czyli-co-musisz-wiedziec-t359172.html) Wydech to nie wiem czy zmieniać. W dyfuzorze nie mam żadnych zdławień a końcówka jest pusta. Jedynie co do wyglądu się można czepnąć bo zardzewiały dyfuzor a końcówka była rozcinana i widać spawy i jest pomalowany srebrzanką. Co do części to ja w szukaniu słaby jestem. Cylinder na pewno chcę nowy. I tak jeszcze czytałem co do PF to jedni chwalą a drudzy, że puchną tłoki. Ktoś napisał, że zrobił trasę 200 km z jednym 15 minutowym postojem. U mnie tak nie ma. Postój mam jakieś 3-5 minut i znowu ogień. Ja nie schodzę z obrotów poniżej 8k, więc puchnięcie tłoka i jakiekolwiek naprawy po 200 km mojej jazdy są wykluczone.. Z resztą te 8k to i tak jak jade polem bo na żwirowni to 2-3 bieg i full gaz, i czuje jak by cos zaraz z silnika miało wyskoczyć. Też nie chce robić zaraz po dotarciu jakiś napraw, tylko chce jeździć. A no i najlepiej dwa pierścienie-nie chce jedno pierścieniowego.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100003865057490 mój profil. Jest 1 film jak latam po żwirowni (jeszcze przed wymianą łożysk i napędu-słychać grzechotanie i strzelanie. I to była spokojna jazda.