Dzisiaj jest 06 lut 2025, 11:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Rieju RR
Witam!
Mam pewien kłopot z Rieju, zimą zmieniałem cyl z serii na Malinę + Meteor + Mallossi uszczelki oraz odblokowałem membranę i dałem nowe listki Polini 0.30, rozwierciłem króciec, wypolerowałem gaźnik (Dell PHBN 16mm), dowierciłem kilka dziurek w pokrywie filtra,. Narazie docieram mam 700km. Wszystko ładnie pięknie chodzi lecz gdy od 400km-500km zacząłem już trochę wyżej kręcić zauważyłem, od 4 biegu moto przerywa. Lekko przerwie (aż szarpnie) i dalej ciągnie po chwili znowu. Na 5 i 6 biegu jest jakaś masakra tak przerywa, że traci prędkość. :/ Gaźnik wyczyszczony wydmuchany i oczywiście wyregulowany. Świeca ma kolor kawy z mlekiem ale jest lekko mokra i elektroda ciemna. Próbowałem na różnych dyszach od 0.80 do 1.02. Najlepiej się wkręca na 0.85. Jaka może być przyczyna tego przerywania nie licząc gaźnika ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Malinę + Meteor jedna z możliwych przyczyn
to w końcu ciemna czy kawa z mlekiem? świeca powinna być sucha i nowa jeśli cylinder jest nowy miałej już przypadki że stara świeca z starym cylindrem pracowała dobrze a z nowym już przestawała pracować

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]