Dzisiaj jest 22 lis 2024, 20:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam, od pewnego czasu mam problem z regulacją gaźników. Miałem już dla :
-Pierwszy to hiszpańska podróbka dell'roto 21mm firmy Vicma
- a drugi który aktualnie jest czyli Stage6 dell'orto 21mm Black Edition.
I teraz tak, nie łapie w żadnym miejscu z silnika lewego powietrza . Gaźnika nie można za chiny ludowe wyregulować ani "książkowo" ani "zwyczajnie". Próbowałem już na różnych dyszach a dokładnie : 92,80 i 75. Teraz jest wsadzona dysza 75 i chodzi można powiedzieć na niej najlepiej lecz na początku bardzo przymula go. Jak się od razu przekręci manetkę to tak jak by go strasznie dusiło i ma tendencję do gaśnięcia. Dopiero jak się puści i stopniowo reguluje manetką to jakoś zaczyna ruszać i jechać jakoś normalnie. Przedtem nrg kręcił 11 tys obrotów a teraz tylko 9 tys . I na wolnych obrotów też nie można ustawić bo jest nawet do końca wkręcona śrubka od położenia przepustnicy to łapie max 3,400 obr. Ja to już nie wiem co mam z nim zrobić, jak go wyregulować. Próbowałem regulować gaźnik według poradników które są na forum ale nie pomagają. Liczę na wasze rady w sprawie regulacji gaźnika. Może robię coś nie tak, nie wiem już sam. Jeśli ktoś może to proszę o napisanie jak przeprowadzić poprawnie regulację. Z góry dziękuję. Pozdro.

Ps. słyszałem że to może być wina zapłonu, czy to prawda ?

NRG Power Racing Project: Odwiedź--
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=129095

Wykonuję profesjonalnie porting'i cylindrów, karterów, flow w silnikach 2T oraz custom'y plastików. Wysoki poziom, szybka realizacja i niskie ceny.GG:18578720

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pomoże ktoś ?

Wykonuję profesjonalnie porting'i cylindrów, karterów, flow w silnikach 2T oraz custom'y plastików. Wysoki poziom, szybka realizacja i niskie ceny.GG:18578720

Tytuł:
*

Pojazd:
przy moim nrg power mam ten sam problem tylko że mam delorto 17,5 i dysze 65 tłumik yasuni R i nie moge go wyregulować jak kręce śrubką od mieszanki nie robi to na nim większej zmiany czy mam za małą dyszę włożyć 70? i spróbować czy szukać innej przytrzyny?

piaggio nrg power
kawasaki kx 125

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
bleit96, wydaje mi się że może to również być przyczyna zaworu membranowego. Po prostu membranki nie zamykają się do końca i to może być tym problemem który komplikuje wszystko. Ja jeszcze jutro sprawdzę na wszelki wypadek.

Tytuł:
*

Pojazd:
czy ten zawór z membranami będzie odpowiedni pod 50serie jaki i później 70sport?
http://moto.allegro.pl/zawor-membranowy ... 97369.html

piaggio nrg power
kawasaki kx 125

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
mam to sam. Mam dellorto 14mm, króciec i membranki stage6 i też nie reaguje w ogóle na regulacje śrubką mieszanki ani obrotów. W moim przypadku może łapie lewe na łączeniu membranek z karterem, bo dosłownie przedwczoraj składałem cały silnik z nowym wałem, łożyskami, cylkiem i tłokiem.

Ty!! *Sprawdź mojego sqta*Obrazek
Cytuj:
silniki piaggio/gilera są uznawane za najlepsze i najnowocześniejsze jednostki.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]