Dzisiaj jest 22 lis 2024, 19:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Mam pytanko do Was => na którym ząbku ustawić iglicę w gaźniku? Większość ludzi pisze, że ma na środkowym. U mnie spalanie najmniejsze jest na pierwszym od płaskiej strony (czyli najbardziej opuszczona) tylko dusi się przy dodawaniu gazu i pod górę czasem brakuje mocy jak się nie rozpędzę. Jakie jest optymalne ustawienie iglicy? Mam 5 jej położeń do wyboru...

Następna sprawa => dysza. Fabrycznie siedzi 74. Ja kupiłem wczoraj 85 celem sprawdzenia czy coś się zmieni. Jaka jest najlepsza dysza do serii z odblokowanym modułem?

I jeszcze jedno => czy wyciągać tę "zwężkę" w filtrze powietrza?

Skuter Inca Street 2T 49 cm3 z tłokiem Meteora i całkowicie odblokowanym modułem zapłonowym.

Ostatnio zmieniony 28 lut 2013, 12:42 przez kisiu1981, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot Trekker
kisiu1981 pisze:
Mam pytanko do Was => na którym ząbku ustawić iglicę w gaźniku? Większość ludzi pisze, że ma na środkowym. U mnie spalanie najmniejsze jest na pierwszym od płaskiej strony (czyli najbardziej opuszczona) tylko dusi się przy dodawaniu gazu i pod górę czasem brakuje mocy jak się nie rozpędzę. Jakie jest optymalne ustawienie iglicy? Mam 5 jej położeń do wyboru...
optymalne ułożenia ząbka na iglice jest na środku...

kisiu1981 pisze:
Następna sprawa => dysza. Fabrycznie siedzi 74. Ja kupiłem wczoraj 85 celem sprawdzenia czy coś się zmieni. Jaka jest najlepsza dysza do serii z odblokowanym modułem?
jak nie wkładałeś większe cylka , wydechu itp. to po co zmieniać dysze na większą ? chyba, że po odblokowaniu konieczna jest zmiana dyszy na większą

Tytuł:
*

Pojazd:
Ustawię iglicę na środku, spróbuję wyregulować gaźnik śrubkami i zobaczę jakie najmniejsze spalanie uda mi się osiągnąć. Jak na razie 3,55 po mieście przy rozsądnej jeździe.

A z większą dyszą chciałbym zobaczyć gdzie będzie leżał kres jego możliwości. Czy osiągnę większe spalanie czy może coś jeszcze...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot Trekker
kisiu1981 pisze:
A z większą dyszą chciałbym zobaczyć gdzie będzie leżał kres jego możliwości. Czy osiągnę większe spalanie czy może coś jeszcze...
równie dobrze może podnieść iglice :wink:

Tytuł:
*

Pojazd:
Zamierzam iglicę ustawić na środkowym ząbku i zwiększyć dyszę z 74 na 85. Ciekawe jaki będzie efekt. Obecnie mam ustawioną najmniejszą dawkę paliwa na iglicy.

Ostatnio zmieniony 03 mar 2013, 20:45 przez kisiu1981, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
I tak => po ustawieniu iglicy na środkowy ząbek i odpowiedniej regulacji śrubkami spalanie znacząco nie wzrosło. Dymi na zimno może tak samo, może trochę mniej... Mniej się dusi przy ruszaniu, a co do przyspieszenia to może faktycznie jest ciut lepsze.

Dyszy jednak nie zmieniłem. Okazało się, że nie pasuje. Muszę jechać żeby mi wymienili na odpowiednią.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]