A wiec sprawa wyglada tak, skuter stał nieruszany ponad pół roku teraz wymieniłem cylinder na airsal sport 50 aluminiowy, reszta to leo TT wario Polini speed control, rolki aktualnie 4g centralka biała malossi spręzynki czerwone stage6, reszta seria, gdy założyłem wszystko poskładałem nie mogłem go wyregulować, zaprowadziałem do mechanika zrobił go ale powiedział ze gaznik jest na wykonczeniu ii juz nie pochodzi długo. Tak jak powiedział przejechałem 90 km i tyle. gdy go rozebrałem to zobaczyłem ze srubka od regulacji miszanki była wykrecona o 0.5 obrotu a od obrotów była cała wkrecona na maxa, ale ku mojemu zaskoczeniu swieca miała kolor kawy z mlekiem czyli prawidłowy. założyłem inny gaznik tylko nie było w nim srubki od regulacji mieszanki i przełożyłem od tego drugiego, gdy wszystko założyłem dalej nie mogłem go wyregulować wiec ustawiłem srubki tak samo jak w tym drugim, ale był taki problem ze gdy ruszałem nawet gdy wczesniej pochodział na biegu jałowym z 5 min to gdy ruszałem nie chciał jechać dusiło go i to tak ze 2 km potem juz było ok tylko v-max 50 ( to troche mało jak na taki setup) i to samo było na wczesniejszym gazniku. dzisiaj próbowałem zmienić iglice wyzej nizej ale tez nic to nie dało tylko tyle ze pojechałem do dziewczyny a spowrotem musiał mnie tata przywiez bo zapalił a jak mu dodawałem gazu to gasł. gadałem z tym mechanikiem i powiedział żę to przez tą srubke od regulacji mieszanki ze jest od innego gaznika. Nwm co juz mam zrobi, pomocy!
z góry dzięki
-- 15 mar 2015, 13:54 --
Dodam jeszcze ze jest tam dysza 50, zastanawiam sie czy nie zmienić na większa. wczesniej na 50 z cylindrem 70 chodził i było wszystko ok.