Dzisiaj jest 23 lut 2025, 14:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: pomoc
*

Pojazd: Honda Lead 100 4t
witam , mam skuterka tgb 101 s orion , kupiłem go w stanie negatywnym , odpalal ale nie byl do jazdy , został wymieniony nowy wał , nowe łożyska , nowe simmeringi , nowy gaźnik , nowy wariator pasek i rolki , cylinder tłok i pierśćienie wszystko nowe , skuter pali na strzała ale jest wielki problem kolega mi wszystko robił i już się poddaję i dla tego proszę was o pomoc , skuter pali na strzała , tylko jak się ujedzie kawałek i sie stanie to skuterek wkreca sie na obroty wysokie lub sam czasami jedzie tzn nie trzeba dawac gazu i jedzie , co to jest , moim zdaniem paliwa jak by nie dostawał ale bylo to sprawdzane nawet na krótko bez pompki podciśnienia dostaje paliwo ładnie , powiem jeszcze że mam sprzęgło oryginalne i mam zalozone sportową czerwoną sprezyne centralna i sprezynki centralne , skuter na dotarciu bo przejechalem tylko 2km na tym zestawie , ale czy mialem stare czesci to tak samo robil , i dla tego kupilem wszystko nowe , nie idzie dojsc do ladu , jak sie odpali to chodzi ladnie wszystko na wolnych obrotach i jak sie da gazu tez reaguje a tylko jak sie wsiadzie i kawalek ujedzie to ja puszczam gaz a on wkreca sie na wysokie obroty , wszystko szczelne jest , powiem ze nie mam oryginalnego filtra tylko od skutera 4 suwa ale wszystko pasuje i jest szczelne , dozownik od oleju odlaczony te wszystkie wezyki zabezpieczone zeby powietrza nie lapal wszstko szczelne i juz nie wiemy z kumplem i dla tego proszę o pomoc .

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł: Re: pomoc

Pojazd: Yamaha Slider
Sprawdź czy linka gazu się nie zacina,zdejmij filtr i na zgaszonym kilka razy poruszaj manetką i sprawdź czy przepustnica schodzi na sam dół,jeśli tak,to sprawdź czy pływak się nie zacina,rozbierz gaźnik i złóż go od nowa jeszcze raz,może pomoże :)

Yamaha Slider Stunt Full Sport 70
Cylinder:Dr.Evo 70
Wydech: Leovince ZX
Wariator:Stage6 Sport Pro
Sprzęgło:Stage6 Sport Pro
Gaźnik: Dellorto 19
Dzwon:Stage6 WingCooler

Tytuł: Re: pomoc
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Objawy lewego powietrza niestety. Do sprawdzenia uszczelniacze wału, czy prawidłowo zamontowane, łączenie karterów, czy jest szczelne oraz uszczelka pod cylindrem. Może jest jakiś ubytek, źle wyczyszczona stara uszczelka itp.., albo wykruszony odlew karterów.

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]