Dzisiaj jest 12 lut 2025, 2:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Romet Router Bassa50
Witam, mam problem otóż ostatnio często mi pękają paski, w ciągu 250 km poszły 2 paski. Jak miałem 2 masek to po 50km sprawdziłem jego stan i na górnej części był lekko przyszarpany. Po rozegraniu napędu zauważyłem , że wariator wariator jest trochę pęknięty a dokładnie jeden z tych bolców po których przesuwają się ślizgi. Wariator już zamówiłem oryginalny malossi. Czy możliwe też jest że pasek wadzi o ten bendix od rozrusznika. Pierwszy pasek który pękł a dokładniej którego rezerwało to był wzmocniony bando a drugi to MCN. Na razie nie chcę kupować drogich pasków bo się boje , że je także rezerwie. Skuter to router bassa z cylem NARAKU 72ccm, wariator wm-motor, sprężyna biała malossi.

Cylinder NARAKU V2 72CCM
wariator POLINI SPEED CONTROL
tłumik fulll przelot
sprzęgło wm-motor
sprężyna centralna biła malossi
vmax 90km/h

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: coliber
słynna jakość WM
jeśli bendix jest sprawny to wątpie, że to jego wina, lepiej sprawdź czy masz proste talerze korektora ;)

Cylinder Airsal Sport 80cc | Głowica 50cc | Agresywny Wałek Rozrządu | Gaźnik Keihin 24mm | Filtr powietrza Polini Air Box | Wariator Stage6 Sport Pro + rolki 7g Motorforce | Pasek Malossi X-Kevlar | Sprzęgło Seria

*

Pojazd: Romet Router Bassa50
Rozkręciłem wariator i sprzęgło i zobaczyłem że talerze wariatora i kreatora są pokryte takim jakby stopniowym paskiem. Na przeciw talerzu zauważyłem starty pasek na tych trybach. Wszystko wyczyścilem a i zauważyłem , że tam gdzie jest jest pęknięta bieżnia po której się przesuwają ślizgi, to go brakowało. A tu kilka zdjęć :ślady paska na zębach przeciw talerza
Obrazek
A tu widać pęknięty "bolec" dwa są ok a ten trzeci jest w połowie urwany.

Obrazek
Tutaj widać osad na kreatorze

Obrazek

Cylinder NARAKU V2 72CCM
wariator POLINI SPEED CONTROL
tłumik fulll przelot
sprzęgło wm-motor
sprężyna centralna biła malossi
vmax 90km/h

Pojazd: kymco s9
wariator do kosza , bez ślizgów się jeździło ? , jak wariator albo korektor z powodu zużycia , uszkodzenia bedzie się blokował to paski możesz kupować hurtowo :mrgreen:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]