Dzisiaj jest 06 sie 2025, 11:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kamek46 pisze:
Spawać to każdy pacan umie,

powiem Ci, ze nie wiesz o czym piszesz...

Kamek46 pisze:
a skonstruować wydech jest dużo ciężej widać że ani z tym ani z tym w życiu nie miałeś styczności.

rozumiem, ze Ty miales z tym stycznosc i konstruujesz wydechy...

z tego co wczesniej napisales nt. spawania - zbyt wiele wiedziec nie mozesz, jezeli twierdzisz, ze "kazdy pacan umie". mylisz spawanie z lepieniem.
mimo pozorow, znalezc goscia, ktory jest fachura w tym temacie nie jest prosta sprawa.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
weinerek pisze:
nie no, stary! Dzieki ze powiedziales, sam bym nie wpadl!

Pisze tak bo on chce zrobic tlumik a nie wie nawet jak blache giac wiec co dopiero myslec o spawaniu...

Teraz to ty pokazujesz jaki jesteś mechanior.
Chyba oczywiste jest jak zagiąć blachę, ale mało oczywiste jak ją zagiąć w sposób estetyczny.
Jeżeli Ty potrafisz w rękach zagiąć mega równo stożek to brawa dla ciebie!
Nawet twój podpis pokazuje jaki jesteś mechanior.
Chciałeś zaszpanować ale coś nie wyszło :lol:
Pozdro.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
kumpel robił kiedys do simka dyfuzor
kawałki blachy wycinał wyrzynarką plazmową czy jakos tak potem wyginał to tak ładnie namęczył sie z tym ponad 3 tygodnie a podczas spwania wszstko sie zaczeło walić strasznie nieszczene było

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=584288#584288 <<< HM CRE 70 SIX
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Slawkowski pisze:
Kamek46 napisał/a:
Spawać to każdy pacan umie,

powiem Ci, ze nie wiesz o czym piszesz...

To taka przenośnia w porównaniu z tym jak trudne jest zrobienie wydechu z czym osobiście nie miałem do czynienia bo nie bawię się w taką fuszerkę ale potrafię sobie wyobrazić jak to wygląda. Uważam że od tego są wydechy w sklepach czy na Allegro by je kupować.

Slawkowski pisze:
zbyt wiele wiedziec nie mozesz

Nie wiem czy mogę wiedzieć wiele czy nie, spawałem w życiu parę rzeczy i jakoś nikt na nie nie narzekał, nie spawałem nigdy wydechu, elementu zawieszenia czy coś w tym stylu bo uważam że takie rzeczy oddaje się profesjonaliście, a nie tworzy w garażu za pomocą mało wydajnego sprzętu przy słabym oświetleniu.

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: VW GOLF
A ja widzę, że ty masz bardzo dużo kasy i że chyba komornik Ci mózg zaj....

www.klagmotors.pl

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Becks, Wiesz może, że wydech do silnika 4T ma inną budowę/wymiary itp?
A ty sobie może wklepiesz w EC2, jeszcze byle jak bo to w końcu 4T, więc nie zrobi Ci to różnicy...
Nie masz pojęcia to daj sobie spokój.
Kamek46 pisze:
Spawać to każdy pacan umie, a skonstruować wydech jest dużo ciężej widać że ani z tym ani z tym w życiu nie miałeś styczności.

Co takiego jest trudnego w konstruowaniu wydechu? Te stożki? Każdy Stachu w swoim garażu Ci to zrobi. Wcale nie jest tak łatwo pospawać blachę grubości 1mm.
A apropo samej konstrukcji to nie ma wydechu idealnego i nigdy nie będzie. Jedyne co możesz robić to spawać i testować kolejne, po czym dojdziesz do tego co Tobie odpowiada.
Wolisz brać pieniądze od rodziców niż próbować sam coś uspawać? Co w tym trudnego?
Chyba, że przerastają was książki pisane po angielsku.

Strasznie denerwuje mnie też to, że gdy pojawi się jeden użytkownik mający pojęcie w temacie banda Neokidów zniechęci go do korzystania z forum. Później średnia wieku to 13 lat, a jedyny aktywny temat to "Wasze maszyny" lub "Dziewczyny".

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Ostatnio zmieniony 20 wrz 2010, 15:57 przez Booyaka, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Becks pisze:
A ja widzę, że ty masz bardzo dużo kasy i że chyba komornik Ci mózg zaj....

Nie wiem za co masz do mnie jakiś problem ale pragnę uświadomić tobie że nie rozmawiasz z kolegą z klasy, mu tak możesz mówić jak Ci pozwoli. Seryjny wydech to są znikome koszta, poza tym nie jest to chodliwy towar więc każdy który zmienił wydech na sportowy głównie ze względów estetycznych chętnie Ci go sprzeda za pół darmo.

Booyaka pisze:
Jedyne co możesz robić to spawać i testować kolejne, po czym dojdziesz do tego co Tobie odpowiada.

Jeśli dawałoby to jakieś rezultaty w postaci osiągów to byłby w tym jakiś sens stworzyć coś co cieszy oko, ja natomiast wolę iść do znajomego na warsztat i pomagać mu, następnie wrócić do domu, znaleźć ładny wydech, zadzwonić do gościa potargować się o parę złotych i zamówić wydech.

Booyaka pisze:
Wolisz brać pieniądze od rodziców niż próbować sam coś uspawać?

Staram się nie brać pieniędzy od rodziców, jeśli już jest jakiś problem typu awaria skutera to ojciec daje mi pieniądze w zamian za usługę np. koszenie trawy na ogródku, wymiana oleju w samochodzie czy coś w tym stylu.

Cytuj:
Strasznie denerwuje mnie też to, że gdy pojawi się jeden użytkownik mający pojęcie w temacie banda Neokidów zniechęci go do korzystania z forum.

Ja uważam że każdy ma prawo do własnego zdania, ja moje wyraziłem i skoro użytkownik Sławkowski nie zgodził się ze mną to ma lepszą bądź gorszą teorie na ten temat, jeśli go uraziłem bądź jestem jak to nazwałeś Neokidem to bardzo przepraszam lecz moje działanie nie miało tego na celu.

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2