Dzisiaj jest 24 lut 2025, 21:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Który kask??
Garda 63%  63%  [ 5 ]
Luis Le Enduro 38%  38%  [ 3 ]
Liczba głosów : 8
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam chciałbym kupić kask niższej półki. Wybrałem sobie już model i kolor lecz znalazłem 2 rożne firmy i nie wiem która byłą by lepsza. Jedna to Garda z goglami http://www.moto.allegro.pl/kask-garda-m ... 62748.html . A druga to luis le enduro http://moto.allegro.pl/kask-enduro-cros ... 32563.html . Zastanawiam się nad tymi dwoma lecz jeżeli ktoś zna dobry kask w tym przedziale cenowym i jest to kask Enduro to niech podeśle jakiś link.

Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, 19:52 przez Dawidek, łącznie zmieniany 4 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Żadny link nie działa :/

Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, 19:43 przez daro45, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Poprawione.

Tytuł:
*

Pojazd:
a wolalbym dozbierac troche i kupic cos lepszego bo te kaski naprawde nei daja zadnego bezpieczenstwa

takie kaski s tylko zeby policja sie odczepila bo przecierz masz kask

http://prizers.pl/?ref=1755

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
a wolalbym dozbierac troche i kupic cos lepszego bo te kaski naprawde nei daja zadnego bezpieczenstwa

Człowieku, to że dostajesz 500zł na kask od starych nie oznacza że każdy tak ma. Kto wybuli ponad 1k za najnowszy kask który będzie stosował zamiast na torze to na drodze i to jeżdżąc skuterem który nigdy nie osiągnie nawet 90km/h?

Wracając do tematu to jak dla mnie jest jeden i ten sam tylko w innym opakowaniu, jeden i drugi jest pewnie z tego samego materiału, mają takie same gąbki. Poszukaj sobie jeszcze gogli do tego drugiego kasku i zobacz co ci bardziej będzie odpowiadało. Czy kask z goglami bez wad za 140 czy kask z wadami za 75 plus gogle. Do mnie bardziej przemawia opcja II (wg mnie ładniejszy a te drobne wady da się przeżyć :P )

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam ten drugi i szczerze jest w miarę wytrzymały.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czyli mówisz Piórek, że wada jest malutka tak?? No porównywałem to jest 45zł taniej z małą usterką. A co do kasków obecnie mam 2 rok kask który dostałem gratis do scootra wiele razy spadł jest cały poobijany lecz nie ma żadnego pęknięcia. A nie mam zamiaru kupować kasku który jest równowartością pojazdu bez przesady:D

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wada u mnie była taka , że na daszku lakier bezbarwny był leciutko pęknięty. Kumpel znowu dostał bez żadnej wady.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ciekawe czy później znajdziesz gdzieś tanią używaną głowę i kogoś kto Ci ją przeszczepi.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
To najlepiej siedzieć w domu każde danie gotować 10 razy. Żeby nie było żadnych bakterii i skuter oddać komuś jak najszybciej bo to przecież szaleństwo jechać 50km/h. A co do tematu to pora go zamknąć bo został zamówiony ten tańszy. Oczekuję na paczki :)

Tytuł:
*

Pojazd:
FLYP001 pisze:
Cytuj:

Człowieku, to że dostajesz 500zł na kask od starych nie oznacza że każdy tak ma. Kto wybuli ponad 1k za najnowszy kask który będzie stosował zamiast na torze to na drodze i to jeżdżąc skuterem który nigdy nie osiągnie nawet 90km/h?

Wracając do tematu to jak dla mnie jest jeden i ten sam tylko w innym opakowaniu, jeden i drugi jest pewnie z tego samego materiału, mają takie same gąbki. Poszukaj sobie jeszcze gogli do tego drugiego kasku i zobacz co ci bardziej będzie odpowiadało. Czy kask z goglami bez wad za 140 czy kask z wadami za 75 plus gogle. Do mnie bardziej przemawia opcja II (wg mnie ładniejszy a te drobne wady da się przeżyć :P )

A co baranie zazdroscisz mu że dostaje od tych rodziców 500zł ? Myśle że jego głowa i tak jest więcej warta a przy wypadku walnie mocniej o asfalt i sie rozleci kask razem z głową i myśle że dobrze rodzice robią jak mu akurat tyle na kask dają a jak zazdroscisz to wyjdź. Dobry kask to podstawa.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dobra gleba i kask w cześciach dozbieraj kase i kup lepszy to jest twoje zdrowie.

KOCHAM MOTOCROSS

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Bmw e82
Zadaj sobie pytanie ile jest warte twoje życie

facebook.pl/weldonespawmichalak
Spawanie TIG. MAG . MMA - aluminium, stal nierdzewna, stal czarna itp

Tytuł:
*

Pojazd:
FLYP001 pisze:
Cytat:

nie znasz mnie wiec nei cisnij ze starzy mi daja
na roxa sam musialem zarobic dlatego szanuje pieniadze i wiem co to znaczy ciezka praca

ja wolalem uzbierac kase i kupic uvexa(nie najlepszy ale lepszy od tych co sa na allegro za 100zł)

http://prizers.pl/?ref=1755

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dawidek pisze:
Witam chciałbym kupić kask niższej półki. Wybrałem sobie już model i kolor lecz znalazłem 2 rożne firmy i nie wiem która byłą by lepsza. Jedna to Garda z goglami http://www.moto.allegro.pl/kask-garda-m ... 62748.html . A druga to luis le enduro http://moto.allegro.pl/kask-enduro-cros ... 32563.html . Zastanawiam się nad tymi dwoma lecz jeżeli ktoś zna dobry kask w tym przedziale cenowym i jest to kask Enduro to niech podeśle jakiś link.

crossowy kask na skuter? :roll:

http://allegro.pl/kask-enduro-cross-ls2 ... 46391.html

145zł, abyś miał na prawdę fajny i w miarę bezpieczny kask, chociaż na skuter crossowy to Twój wybór

http://allegro.pl/kask-integralny-ls2-p ... 45550.html

albo taki ...

Twój wybór, Twoja głowa
moim zdaniem szkoda kasy na takie śmiecie za 70zł

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
JORDANKA pisze:
baranie

Primo to tak sobie możesz mówić do mamy/taty/brata czy kolegów, ja nim nie jestem więc szanujmy troche siebie nawzajem i bez takich bo to chyba troche szczeniacki tekst, nie uważasz?
Po zweite to patrząc na "twoje pojazdy" to wnioskuje że tak płaczesz bo 500zł pewnie dostajesz tygodniowo i nie wyobrażasz sobie jazdy w kasku za 50zł. Zresztą tacy jak ty nigdy nie docenią tego czego mają...

I myśle że jeśli masz coś w głowie, starasz się jeździć bezpiecznie i umiesz dobrze jeździć, przewidujesz niektóre sytuacje i uważasz na innych to kask za 130zł wystarczy bo nie weźmiesz udziału w wypadku. A kupowanie drogiego (500+) kasku (przepraszam że się powtarzam) na skuter który nie osiągnie 90km/h uważam za głupotę.

Tytuł:
*

Pojazd:
No za tego barana to sory. Troche mnie ponisło, co do moich pojazdów to sam sobie zapracowałem na tuning ich jak i kask.Hmm Czy nie doceniam tego co mam to nie wiem. Ale zdaje mi się że raczej doceniam. A 500zł tygodniowo nie dostaje.I jeszcze raz powtórze doceniam to co mam bo jakimś zbytnio bogatym gówniarzem to nie jestem. Pozdrawiam.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobra teamt do zamknięcia bo się robi offtop w offtopie :D

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Jeszcze tak na zakończenie,
Przy większości wypadków z udziałem motocyklisty, nawet kask za 3000zł Ci nic nie da... Bądź będziesz kaleką do końca życia.

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
DObra wrzuce swoje 3 grosze. Po co ci kask za 3 tys? jeśli nawet to jak pukniesz w ciężarowkę owszem kask moze byc ok i twoja glowa, a reszte ciałą to do plecaka się zmieści.. Nawet przy 50 km/h kask moze nic nie dać skoro i tak bedziesz kaleka albo zginiesz a głowa zostanie.. Owszem przy jakis wypadkach gdzie np: lecisz po ziemi czy cos to ok. ale jak jest jakis wypadek z udziałem pojazdu albo jak pukniesz w drzewo to ten kask gówno da..

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna